avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... criteriu repartizare: pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

criteriu repartizare: pierderi apa

Va rog sa ma lamuriti, daca exista o reglementare care sa fie unica : pe cota indiviza sau pe nr. persoane sau in mod egal-am vazut toate aceste modalitati. va multumesc. La noi se schimba lunar, pt. aprilie se calculeaza "conform Opaina", (asa zice cel care face lista) pe suprafata indiviza. Multumesc.
ynocentta a scris:

Normele de aplicare
exista un singur i :D
Sunt si eu nelamurita.Este firesc sa se consume apa calda si/sau rece pentru spalatul partilor comune si am citit in "opaina" ca poate merge pana la 10% din fact.
Problema apare la repartizarea ei.In norme apa rece si calda pentru parti comune apare la cheltuieli pe persoane,in "opaina" pe cota indiviza.
Cred ca rezolvarea ar veni de la art 17 lit r,care permite comitetului executiv sa decida...
Softul pe care il testez nu-mi permite sa pun o cota din fact de apa rece pe cota indiviza pe motiv ca nu este prevazut in lege...???
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
katyb, utilizator
Lucrati cu propriul Dv. soft si atunci o sa va permiteti sa faceti cum doriti listele si gestiunea...si contabilitatea.
Intr-adevar, modalitatea de a imparti ce excede de la totalul consumului locatarilor (ca e consum declarat sau estimat) pana la inchiderea facturii se repartizeaza conform hotararii din AG, daca exista asa ceva sau hotararii CE al asociatiei.
Sunt diferite pareri asupra impartirii pierderilor de apa. Opaina are o parere, in alte asociatii pierderile se difuzeaza in pret, in altele se scade 10% care se imparte la cota-indiviza si restul nu stiu ce se face cu el..... in altele se imparte la pausal pe nr. de persoane etc. Cel mai bine e sa hotarasca proprietarii Dv. cum e mai bine pentru ei si asa sa se faca.
..................
Cautati pe site, in forum, discutii multiple despre "pierderile de apa" si veti vedea acolo diferite rationamente, va puteti face o idee.....
mare problema.....
tot n-am inteles de fapt cum se impart pierderile mari mi-a venit numai apa rece 500ron (garsoniera 3 persoane)
administratorul zice ca teava de apa rece care intra in bloc s-ar fi spart dar apa nu este nici la subsol nici pe strada..... X filles.
Deci, ma poate lamuri si pe mine cineva daca aceasta mare pierdere se imparte pe apartament (ceea ce cred ca ar fi normal fiindca nu a consumat nicio persoana apa aia) sau pe nr de persoane
Sunt mai multe metode si posibilitati de repartizare a pierderilor de apa. Conducerea asociatiei dv sau adunarea generala poate stabili o modalitate cat mai corecta de repartizare a pierderilor.
Cititi ceea ce s-a scris in primele 6 pagini si aflati mai in amanunt ceea ce v-am spus acum.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)