@ynocentta si @proprietaru ...
am avut nenumarate divergente de opinii cu elga50 in care unul sau celalalt am avut dreptate sau am gresit. ne-am expus insa fiecare parerea fara a ne jigni, asa cum ati facut-o dvs, ynocentta
"o luati pe campii " rau de tot
insa in postarea anterioara chiar are dreptate.
1. se referea la faptul ca, pentru bransamentele noi, contoarele se monteaza in asa fel incit furnizorii sa aiba acces direct, fara a fi necesara prezenta dvs. la casele si blocurile noi, contoarele de energie electrica, apa rece si calda, gaze, se monteaza la poarta (pt case) sau pe casa scarii (pt blocuri). la casele vechi deja au inceput sa se mute aceste contoare la poarta, iar la blocuri vor fi montate contoare cu citire prin unde (cum se face la contorizarea energiei termice la blocurile contorizate)
3. gdf suez nu mai are cititori, proprietarii fiind nevoiti sa dea citirile telefonic, altfel fiind puse citiri "din burta" si facute regularizari la 6 luni. electrica deja a micsorat drastic numarul cititoarelor, cele ramase avind de suplinit disparitia celorlalte. deci in aceste doua cazuri, nu s-au mai facut mariri de personal pt aceste servicii, ci chiar s-au micsorat. deci doamna elga nu ar avea dreptate in acest punct.
4. nu stiu daca legislatia prevede verificarea metrologica a acestor contoare (de bransament al utilizatorului) de clasa superioara celor de bransament generale. insa furnizorul impune aceste verificari dupa expirarea termenului daca doriti ca sa fie luate in considerare, daca nu, contorizarea se face pausal, si nu cred ca va va conveni sa bagati o caruta de bani in aceste contoare (care sint foarte scumpe) si sa-l aveti acolo de decor, verificarea metrologica in termen fiind conditie esentiala pentru a fi luate in considerare. la fel cum si carnetele de sofer si cartile de identitate se inlocuiesc la 10 ani.
5. daca aveti contor de utilizator de clasa superioara contorului de bransament general al blocului nu veti fi pus la plata pierderilor din bloc (nu din retea, asa cum eronat ati afirmat mai sus)
doamna elga50 nu a facut altceva decit sa arate si cealalta fata a situatiei, de cealalta fiind locatarii, cei care au intimpinat toate aceste probleme demult stiute ... deci nu avea niciun rost sa bata apa in piua cu aceleasi argumente. pentru ca se spune ca "adevarul este undeva la mijloc!", deci e bine sa stim care sint ambele limite ale adevarului pentru a incerca sa distingem o situatie cit mai aproape de adevar.
si eu am avut nenumarate greseli, dar intrind pe acest forum am incercat sa inteleg lucrurile asa cum ar trebui, intr-un mod cit de cit OBIECTIV, nu SUBIECTIV. si am invatat multe pe acest forum, ca doar asta este rolul acestuia.
PS. in clasa 1 ati lipsit la lectia cu numarul
2, domnule proprietaru ? :D:P