ynocentta a scris:
Chiar daca regulamentul stabilit in asociatia dvs ar reprezenta miere ptr membrii sai,fiti sigur ca nu are putere de lege,aplicarea acesteia nu este conditionata numai de acceptul persoanelor direct interesate in functionarea in conditii optime a activitatii in cadrul asociatiilor de locatari/proprietari ,pentru apararea si respectarea interesului general.Ce opinie aveti fata de introducerea contractelor individuale cu prestatorii de servicii,astfel incat sa fie eliminata cel putin teoretic capusa si tagma gruplui organizat in reprezentantii asociatiei,dar care in majoritatea cazurilor dispun masuri abuzive parte din acestea nicimacar aduse la cunostiinta locatarilor/proprietarilor ,care sunt ulterior obligati sa achite c/v servicii sau valori asupra carora nu au consimtit acordul.Legiutorul ar trebui sa gandeasca masuri de protejare a majoritatii beneficiare si utilizatoare de apartamente situate in condominium,sa restranga/elimine verigile evident inutile .Dupa cum electrica ,romtelecom ,retele cablu,internet ,incheie contracte individuale,care in situatia de neplata sunt suspendate,tot asa pentru eliminarea situatiilor tot mai frecvente de disensiuni ,pe de o parte asociatie= titular de contract si prestatorii de servicii si ,buni si rai platnici pe de alta parte ,ar trebui materializate contractele individuale,platesti beneficiezi ,nu platesti iti este intrerupt serviciul respectiv fara insa a antrena si prejudicia vecinii buni platnici .Afara exista un sistem mult mai simplu si evident mai eficient ,este adevarat exista si civilizatie,simt civic,spirit de proprietate.
Am subliniat cateva afirmatii ale dv cu scuze ca nu pot sa citesc si mai ales sa inteleg de la un capat la altul cam ce ati dori sa auziti ca sa va fiu pe plac. Raspund la sublinieri:
- regulamentul aplicat de noi respecta legislatia, a fost adoptat conform legii, are putere in cadrul asociatiei noastre fiind acceptat de toata lumea si fiecare asociatie poate sa-si adopte regulamentul propriu. N-o sa punem acum parlamentul sa ne faca regulamente ca ne-am bloca total de ce lege ar putea emana.
- Noi avem contracte de prestri servicii pentru administrare, service lift, service instalatii comune apa, instalatii electrice in permanenta. Contracte facute conform legii si intelegerii partilor. Facem deasemenea contracte cu firme de reparatii si hidroizolatii conform legii cu garantii, clauze, etc
Fiecare proprietar este liber sa incheie contracte individuale de prestri servicii cu orice prestator . In casa lui trebuie sa-si repare instalatia sanitara, electrica, etc
- Cu furnizorii de utilitati (apa, caldura, energie electrica , gaz, telefon, internet, televiziune, etc) avem contracte individuale sau prin asociatie , in functie de posibilitatile tehnice ale furnizorului in conformitate cu legea. Pe masura ce furnizorii vor putea ( si sunt convins ca acesta este viitorul) , fiecare proprietar va avea contract separat cu furnizorii. Deocamdata avem contracte individuale cu furnizorii de energie electrica (dar si contract pe asociatie pentru cnsumul comun), pentru telefoane, internet, televiziune, gaz .
- Legiuitorul , tocmai pentru a proteja proprietarii, a imbunatatit legislatia si sigur o va mai face si cititi in lege si observati ca s-a prevazut posibilitatea de contracte directe intre furnizori si proprietari.