avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... criteriu repartizare: pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

criteriu repartizare: pierderi apa

Va rog sa ma lamuriti, daca exista o reglementare care sa fie unica : pe cota indiviza sau pe nr. persoane sau in mod egal-am vazut toate aceste modalitati. va multumesc. La noi se schimba lunar, pt. aprilie se calculeaza "conform Opaina", (asa zice cel care face lista) pe suprafata indiviza. Multumesc.
ynocentta a scris:

Buna ziua.Precizati ca sotul dvs "a lipsit din tara pana la 1 iunie".A-ti omis sa clarificati de cand este plecat din tara si eventual si cel mai important daca a -ti adus la cunostiinta administratorului in mod oficial ,astfel incat sa fie evidentiat si scazut de la calcul 1 persoana .Avand in vedere precizarea ca sotul dv sa fost plecat ,de cand a fost plecat luna aceasta este prima in care va confruntati cu situatia impunerii de consum normal,aferent si persoanei plecata in strrinatate?Pana acum nu a-ti verificat cate persoene sunt trecute la calcul parti comune ?

buna ynocenta...
nu e important cat a lipsit sotul din tara ...cert este ca nu a figurat pe lista de intretinere in perioada la care am facut referire... intrucat s-au pierdut 1000m3 de apa , fiind o cantitate mare s-a stabilit sa nu ni se imputa pierderea toata odata ci sa platim cate 2 m de pers.lunar ...astfel in iunie a venit intretinerea pe mai si am platit pierderi pt 2 pers., iar acum a venit pe iunie si suntem 3 pers. la pierderi (la intretinere e normal sa fim 3 pers. )
nedumerirea mea este daca e normal si legal sa fie trecut si sotul meu la aceste pierderi daca nu a fost acasa in acea perioada ...:-/:-/
Adunarea generala ,legal este entitatea care hotaraste criteriul de repartizare consum suplimentar.Este foarte important cat a lipsit si mai ales daca a-ti anuntat la asociatie lipsa de la domiciliu pe perioada mai mare,pentru ca ca altfel,neanuntat oficial administratorul pe de o parte nu are justificare legala si pe alta parte in caz ca intradevar nu a fost in tara DAR in scripte nu este comunicat acest aspect ,este NORMAL a se repartiza eventual dupa nr persoane l Aspectul ca pe lista de intretinere a fost repartizat c/v consum aferent numar incluisv sot , dovedeste ca la apt dvs in evidente asociatie exista acel nr.Va-ti asumat responsabilitatea sa anuntati oficial administratorului lipsa sotului?daca da ,reveniti la asociatie cu dovada si solicitati corectia.Daca nu a-ti anuntat,sau daca lipsa a fost sub 15 zile ,este corecta repartizarea.Repartizarea nu a fost realizata aferent sot ci aferent persoana in evidenta.Apreciati ca daca dvs erati la piata in momentul pierderilor ,acest aspect conduce automat la nerepartizarea pierderilor si la dvs?Concret,daca detineti document prin care a=-ti anuntat asociatia de lipsa sotului,Nu este corecta procedura de repartizare pierdere.Incercati lamurire la asociatie.Nedumerirea dvs se v-a clarifica in conditiile in care va ve-ti ;lamuri daca in evidentele asociatiei ,este mentionata absenta pe o perioda a unei persoane,altfel repartizarea este corect impusa.
ynocentta a scris:

Adunarea generala ,legal este entitatea care hotaraste criteriul de repartizare consum suplimentar.Este foarte important cat a lipsit si mai ales daca a-ti anuntat la asociatie lipsa de la domiciliu pe perioada mai mare,pentru ca ca altfel,neanuntat oficial administratorul pe de o parte nu are justificare legala si pe alta parte in caz ca intradevar nu a fost in tara DAR in scripte nu este comunicat acest aspect ,este NORMAL a se repartiza eventual dupa nr persoane l Aspectul ca pe lista de intretinere a fost repartizat c/v consum aferent numar incluisv sot , dovedeste ca la apt dvs in evidente asociatie exista acel nr.Va-ti asumat responsabilitatea sa anuntati oficial administratorului lipsa sotului?daca da ,reveniti la asociatie cu dovada si solicitati corectia.Daca nu a-ti anuntat,sau daca lipsa a fost sub 15 zile ,este corecta repartizarea.Repartizarea nu a fost realizata aferent sot ci aferent persoana in evidenta.Apreciati ca daca dvs erati la piata in momentul pierderilor ,acest aspect conduce automat la nerepartizarea pierderilor si la dvs?Concret,daca detineti document prin care a=-ti anuntat asociatia de lipsa sotului,Nu este corecta procedura de repartizare pierdere.Incercati lamurire la asociatie.Nedumerirea dvs se v-a clarifica in conditiile in care va ve-ti ;lamuri daca in evidentele asociatiei ,este mentionata absenta pe o perioda a unei persoane,altfel repartizarea este corect impusa.

sotul meu a fost plecat aproape 3 ani si bineinteles ca am anuntat asociatia in scris...:rtfm:
In situatia in care a-ti comunicat asociatiei lipsa o perioada indelungata a unei persoane ,iar asociatia a in aceasta perioada,datoriat unor pierderi de apa a fost obligata sa repartizeze c/v pierderi .aveti perfecta dreptate,impunerea este nelegala .In calitatea de membru in asociatie,eventual si de proprietar aveti dreptul sa sesizati intial asociatia despre abuz ,care este evident.In situatia in care intrevede-ti dezinterse,incercati o sesizare la serviciul specializat din cadrul primariei.Legal aveti multe drepturi,dat fiind vorba de asociatie de proprietari,la acest nivel buna vointa este foarte redusa ca sa nu zic inexistenta.Este faorte clar ca manevra de impunere a cat mai multor persoane v-a fi justificata pentru scaderea cotei parti aplicate individual .Asta este viata de la condominium cu bune si multe rele...Succes si comunicati rezultatele !
ContSters97755 a scris:

[nu e important cat a lipsit sotul din tara ...cert este ca nu a figurat pe lista de intretinere in perioada la care am facut referire... intrucat s-au pierdut 1000m3 de apa , fiind o cantitate mare s-a stabilit sa nu ni se imputa pierderea toata odata ci sa platim cate 2 m de pers.lunar ...astfel in iunie a venit intretinerea pe mai si am platit pierderi pt 2 pers., iar acum a venit pe iunie si suntem 3 pers. la pierderi (la intretinere e normal sa fim 3 pers. )
nedumerirea mea este daca e normal si legal sa fie trecut si sotul meu la aceste pierderi daca nu a fost acasa in acea perioada ...:-/:-/

Eu nu inteleg ce nu intelegeti.
Deci pierderea se repartizeaza pe numar de persoane, da?
- pana in luna MAI ati fost la intretinere 2 persoane si pierdere de apa ati avut pentru 2 persoane, da?
- in luna IUNIE ati fost trecuta cu 3 persoane si deci si pierderea a fost pentru 3 persoane, da?
Care e problema?

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)