freeelis a scris:
Prevederile Codului muncii si Codului Civil sunt aplicabile pentru toate persoanel fizice sau juridice din tara, prin uramre si pentru asociatiile de proprietari.
Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18.01.2008.
art.17 alin.5 : Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin si adopta decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizatiilor, remuneratiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca sau in baza unei conventii civile de prestari de servicii, in limita bugetului aprobat de adunarea generala.
Multumesc frumos pentru ajutor, eu raman la parerea mea, o asociatie de proprietari trebuie sa stie ca un administrator de bloc sau o ingrijitoare, nu pot avea conventii civile, atata timp cat activitatea lor este permanenta (in fiecare luna), inteleg o conventie civila incheiata unei persoane pentru a repara o teava, sau ca zugraveste scara blocului !
Particularitati si caracteristici distincte conventiei civile: ex: - realizarea unor lucrari cu caracter intamplator, ocazional (la asociatia de bloc, unde este caracterul intamplator al acesti serviciu). ?
Imi cer scuze, poate sunt subiectiva !