elenadove a scris:
referitor la conventiile civile incheiate de asociatia de locatari pentru femeia de serv si administrator situatia este urmatoarea:
adm care este pensionara pe caz de boala vrea sa presteze serv numai sub aceasta forma; cand a auzit ce implica un contr de munca,(declaratii,drumuri la adm fin,la itm)care de altfel ar fi in avantajul ei, adm a refuzat categoric sa se acupe de asociatie.
deci am inteles bine retin 10% impozit, platesc lunar acest impozit retinut si fac declaratia 205 o singura data anul viitor pt anul in curs?
retinerea cass 5.5% nu cred ca este obligatorie pentru benef(asociatie) in cazul conventiilor civile; este obligatia prestatorului sa incheie contr cu casa se asig .
pentru femeia de serv am gasit o alta modalitate de a-i incheia contr de munca .am gasit o firma care sa-i faca ctr de munca cu 2 ore pe zi si asociatia sa plateasca firmei respective salariul brut+contributii datorate angajator in baza unui ctr de prestari servicii intre asociatie si firma respectiva. Asociatia deconteaza suma platita in baza chitantei emise de firma respectiva ,avand ca anexa statul de plata
este corect?
in cazul in care mareste suma ce o platim administratorei ( adica salariul) in cazul conventiei civile se face act aditional la aceasta?
sau este suficient sa se mentioneze in procesul verbal al asociatiei?
-da, se face act aditional la conventia civila semnat de ambele parti.
-parerea mea este ca ati procedat bine cu contractul pentru femeia de servici (sunt in castig amandoua partile)
-puteti sa retineti toti cei 16%impozit (pentru a o scuti de drum pe administratora) dar sa fie specificat in conventie
-da, se face anul viitor declaratia 205 pentru anul acesta
-in ceea ce priveste cei 5,5% pentru sanatate va trebui sa mearga personal si sa se intereseze acolo daca va mai fi nevoie dupa 7 iulie sa cotizeze (am inteles ca vor fi niste modificari legislative )