avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

conventie civila

pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %)
trebuie sa fac statele de salarii . cum este cu cas-ul daca admistratorul este pensionar, femeia de serv are contract de munca in alta parte; se mai calculeaza
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:36, 3 Februarie 2010
albertokurtyan a scris:

Femeia vrea pensie,

nu vrea asigurare de sanatate.

Mai multa atentie.

Alberto Kurtyan

Am fost foarte atenta !
1. Cand am scris "CAS" reprezinta Contributie de Asigurari Sociale in sistemul public de pensii. CAS in conditii normale de lucru = Angajat 10.5% si 20.8% angajator.
2. Dvs. va referiti la " CASS" care reprezinta Contributie de Asigurari Sociale de Sanatate. CASS = 5.2% angajator si 5.5% angajat.
:sorry: Concluzia: nu confundati CAS cu CASS !!!

Pentru @lael:
Acele conventii de care care vorbiti dvs. erau reglementate de legislatia raporturilor de munca, erau inregistrare la ITM, in societate aveam un Registru special unde erau inregistrate, pentru aceste conventii societatea nu achita contributia de CAS, implicit nu reprezinta vechime in munca sau stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
In cazul in care inchei contract cu Casa de Pensii atunci ce procent CAS se plateste ?
Iael a scris:

In cazul in care inchei contract cu Casa de Pensii atunci ce procent CAS se plateste ?

1. Pentru un Contract de asigurare sociala incheiat cu Casa Municipala de pensii, platiti CAS 31.3% la suma pe care o doriti dvs, se achita direct la casieria Casei Municipale de pensii sau prin banca.
2. Daca nu aveti asigurare sociala de sanatate, mergeti la Casa de asigurari sociale de sanatate si platiti.
3. Pentru somaj, mergeti la agentia de somaj si incheiati contract de asigurare.
referitor la conventiile civile incheiate de asociatia de locatari pentru femeia de serv si administrator situatia este urmatoarea:
adm care este pensionara pe caz de boala vrea sa presteze serv numai sub aceasta forma; cand a auzit ce implica un contr de munca,(declaratii,drumuri la adm fin,la itm)care de altfel ar fi in avantajul ei, adm a refuzat categoric sa se acupe de asociatie.
deci am inteles bine retin 10% impozit, platesc lunar acest impozit retinut si fac declaratia 205 o singura data anul viitor pt anul in curs?
retinerea cass 5.5% nu cred ca este obligatorie pentru benef(asociatie) in cazul conventiilor civile; este obligatia prestatorului sa incheie contr cu casa se asig .

pentru femeia de serv am gasit o alta modalitate de a-i incheia contr de munca .am gasit o firma care sa-i faca ctr de munca cu 2 ore pe zi si asociatia sa plateasca firmei respective salariul brut+contributii datorate angajator in baza unui ctr de prestari servicii intre asociatie si firma respectiva. Asociatia deconteaza suma platita in baza chitantei emise de firma respectiva ,avand ca anexa statul de plata
este corect?
in cazul in care mareste suma ce o platim administratorei ( adica salariul) in cazul conventiei civile se face act aditional la aceasta?
sau este suficient sa se mentioneze in procesul verbal al asociatiei?

Administratora stie ca atata vreme cat esti pensionat pe caz de boala- medical- legea nu permite sa te angajezi. Este corect, daca statul iti plateste pensie pentru ca nu poti munci...cum sa te angajezi?

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatii pentru conventie civila andradaa andradaa Buna ziua!Am cateva nelamuriri in legatura cu calculul indemnizatiei pe baza de conventie civila/contact mandat.... 1.Un administrator lucreaza in baza unei ... (vezi toată discuția)
Remunerare functii in asociatiile de proprietari machiador machiador Va rog mult sa ne explicati corect. In cazul in care la o asociatie de proprietari presedintele are si functia de casier , nu are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Din nou despre contracte :d RaDracones RaDracones Imi cer scuze pentru ca reiau acest subiect. Am citit tot ce am gasit pe forum legat de contractele care se pot incheia in mod legal intr-o Asociatie, si tot ... (vezi toată discuția)