am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti proprietarului si am mai platit o paguma de 5 mil`pentru ca unu`l a murit`...proprietarul a retras plangere , eu am declarat tot cum sa intamplat la politie si au spus ca vom mai fi chemati pentru inca o declaratie`...ce mi-se poate intampla? pot scapa doar cu o amenda administrativa?
In cazul furtului calificat, se considera ca prezinta u n grad sporit de pericol social , datorita faptului ca fie s-a savarsit de 2 sau mai multe persoane impreuna, fie datorita timpului sau locului savarsirii, a mijloacelot intrebuintate la comiterea infractiunii ,etc. Drept urmare, prin comparatie cu furtul simplu, furtul calificat este si mai aspru pedepsit, respectiv, inchisoare de la 3 ani la 15 ani, fata de furtul simplu in cazul caruia se poat aplica pedepse cuprinse intre 1 si 12 ani.
Daca nu s-a intrat prin efractie ar fi sanse mai mari la amenda administrativa.
Daca s-a intrat prin efractie intr-un imobil pericolul social concret este mai ridicat.
Se poate dispune o amenda administrativa fata de unii dintre participanti , sau chiar fata de toti .
(intrucat fata de unii se poate dispune chiar trimiterea in judecata- apreciind si circumstantele personale ale fiecaruia , cat si cele reale-ce tin de fapta- contributia efectiva la savarsirea actului infractional).
Furt calificat
danyel00
salut ! am si eu o intrebare ... Daca am intrat complice la un furt calificat si acuma urmeaza sa se judece cam cat ar fi amenda pt furt calificat (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor
adriant
Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)