am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti proprietarului si am mai platit o paguma de 5 mil`pentru ca unu`l a murit`...proprietarul a retras plangere , eu am declarat tot cum sa intamplat la politie si au spus ca vom mai fi chemati pentru inca o declaratie`...ce mi-se poate intampla? pot scapa doar cu o amenda administrativa?
Potrivit art 221 alin 1 C. pen., primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificarii acestuia, cunoscând ca bunul provine din savârsirea unei fapte prevazute de legea penala, daca prin aceasta s-a urmarit obtinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fara ca sanctiunea aplicata sa poata depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea din care provine bunul tainuit.
Iar potrivit art 221 alin 2 C. pen., tainuirea savârsita de sot sau de o ruda apropiata nu se pedepseste.
Ce infractiuni au fost retinute in sarcina dvs de catre organele de politie?
complicitate la furt ...si art.208 si 209 alin 1 litera a si i ...daka mai retin bine`......si as mai vrea sa stiu peste cat timp vom mai fi chematzi pentru audieri ..si daka vom fi datzi in judecat pute`m scapa cu o pedeapsa cu suspendare?....ce sanse avem de a scapa fara pedepsa cu executare? ...plssss ajutatima putzin`
Sunt sanse sa se aplice o pedeapsa cu suspendare, dar vedeti ca seamana cu cazurile in care pt o gaina oamenii fac inchisoare cu executare.
E indicat sa va angajati avocat pt instanta daca se ajunge acolo.
Daca se ajunge la instanta va observa aceasta si tainuirea.
Dar se poate ajunge la suspendare chiar si in caz de concurs de infractiuni.
In aceasi situatie ma aflu si eu...mentionez ca am fos acuzat de complicitate la furt.... ce sanse am sa fiu dat in judecata si sa ma aleg cu inchisoare...mentionez ca furtul sa fost savarsit de 3 persoane iar eu am pus in legatura doar pe cel care a fost cu ideea furtului si cel care a savarsit furtul..... cei care ne-au cercetat au zis ca nu o sa fie complicata treaba si o sa se rezume doar la o amenda....dupa prima declaratie pot sa o mai schimb (prima declaratie a fost data pe foaie A4 netipizata)?...prejudiciu a fost recuperat in ntregime de catre proprietar..mentionez ca valoarea bunurilor furate era de 11 mil...astept un raspuns in legatura cu concintele pe care le pot avea aceste lucruri asupra mea..MULTUMESC!!!!
Furt calificat
danyel00
salut ! am si eu o intrebare ... Daca am intrat complice la un furt calificat si acuma urmeaza sa se judece cam cat ar fi amenda pt furt calificat (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor
adriant
Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)