Patrick_ a scris:
L-ați împrumutat în 2007, pentru un an și ați încheiat un act notarial în acest sens. Puteați executa silit acel împrumut până prin anul 2011, dar se pare că nu ați făcut asta ci dimpotrivă, ați continuat să-l creditați.
Puteați măcar să apelați la un avocat în acea perioadă să vă explice care sunt riscurile.
Acum, pentru lipsa D-voastră de interes față de creditul pe care l-ați acordat, sancțiunea conform legii este imposibilitatea de a-l putea obliga să vă restituie creditul pe cale judecătorească.
Singura soluție, după părerea mea este să încercați să-l determinați pe cale amiabilă să vă restituie creditul.
Despre vreo faptă penală nu poate fi vorba atâta timp cât există un contract de împrumut valabil încheiat între părți și nu puteți dovedi reaua credință a debitorului la momentul încheierii contractului.
Domnule, sincer acum....chiar crezi dumneata ca am eu nevoie sa aud cum sunt sanctionata sau pedepsita.....Chiar crezi ca nu simt pe pielea mea? Eu i-am dat bani in 2007, in 2008 m-a rugat sa-l mai pasuiesc, si cand a fugit efectiv in 2009 si n-a mai raspuns am inceput sa bag bani in firma sa platesc la stat datoriile(si ale lui). Am si executare si tot...Nu intelegeti ca omul imi spune in fata ca nu am ce sa-i fac? Eu incercam sa gasesc o solutie aici, daca e posibil...Nu-i de mirare ca toti teparii fac chestii de astea si le merge..... A abuzat d-le de increderea mea si m-a si inselat!! Pe romaneste spus! Si m-a dus si cu presul. Si bravo lui ca-i merge, sa mai faca si la altii!! Ca oricum solutii de tras la raspundere nu sunt! Poate ma apuc si eu ca vad ca merge!
Stii cum....daca nu poti sa-i faci unui om bine, macar nu-i face rau!