avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz incredere sau inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz incredere sau inselatorie

Buna ziua, un an aproape mai tarziu.

Acum mai multi ani am imprumutat pe cineva cu mai multi bani, acea persoana a disparut cativa ani. Am hartii la notar pt imprumut, am prelungiri de termene semnate de el. Nimic insa.
Eu cu respectivul am proces de atragere raspundere administrator, deoarece si cu firma s-a facut ca nu stie ca are si s-au acumulat datorii. I-au fost facute de catre avocat inaintari , nu a raspuns, doar s-a prezentat la procesul cu ANAF si acolo a recunoscut avocatului ca are datorie si la mine si ca sa-l dau in judecata ca el nu are bani de platit.
Cum credeti ca tb sa merg in continuare, abuz de increde sau inselaciune? Mentionez ca si in firma eu am pus cam 15000 de euro din buzunar. Deci intai a luat bani de la mine ca persoana fizica la notar, dupa aceea am imprumutat eu firma dupa care s-a facut nevazut.

Unde as putea sa-l incadrez juridic ca sa am mai multe sanse, macar sa demonstrez ca nu eu am fost cu rea intentie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 11:34, 10 Februarie 2015
Parerea mea este ca nu rezolvati nimic cu plangerea penala, asa cum v-am mai spus, poate vine altcineva cu o alta idee.
Stiu ca nu va plati niciodata nimic, dar vreau sa-l sperie cineva cu autoritate ca sa nu mai fie in stare sa faca asa ceva nimanui!! Orice idee este bine venita. V-am spus, banii nu-i mai scot, macar sa dovedesc ca nu am avut rea credinta, si sa-l sperie cineva destul de bine(legal bineinteles!) Poate este alta lege..nu stiu..ceva...Nu-mi vine sa cred cu cata liniste si nepasare vine la proces, dupa ce mi-a distrus linistea si sanatatea.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
Crystynika, utilizator
L-ați împrumutat în 2007, pentru un an și ați încheiat un act notarial în acest sens. Puteați executa silit acel împrumut până prin anul 2011, dar se pare că nu ați făcut asta ci dimpotrivă, ați continuat să-l creditați.

Puteați măcar să apelați la un avocat în acea perioadă să vă explice care sunt riscurile.

Acum, pentru lipsa D-voastră de interes față de creditul pe care l-ați acordat, sancțiunea conform legii este imposibilitatea de a-l putea obliga să vă restituie creditul pe cale judecătorească.

Singura soluție, după părerea mea este să încercați să-l determinați pe cale amiabilă să vă restituie creditul.

Despre vreo faptă penală nu poate fi vorba atâta timp cât există un contract de împrumut valabil încheiat între părți și nu puteți dovedi reaua credință a debitorului la momentul încheierii contractului.
După cum bine au remarcat domnii avocații nu e vorba de o infracțiune, ci de un conflict civil.
Patrick_ a scris:

L-ați împrumutat în 2007, pentru un an și ați încheiat un act notarial în acest sens. Puteați executa silit acel împrumut până prin anul 2011, dar se pare că nu ați făcut asta ci dimpotrivă, ați continuat să-l creditați.

Puteați măcar să apelați la un avocat în acea perioadă să vă explice care sunt riscurile.

Acum, pentru lipsa D-voastră de interes față de creditul pe care l-ați acordat, sancțiunea conform legii este imposibilitatea de a-l putea obliga să vă restituie creditul pe cale judecătorească.

Singura soluție, după părerea mea este să încercați să-l determinați pe cale amiabilă să vă restituie creditul.

Despre vreo faptă penală nu poate fi vorba atâta timp cât există un contract de împrumut valabil încheiat între părți și nu puteți dovedi reaua credință a debitorului la momentul încheierii contractului.

Domnule, sincer acum....chiar crezi dumneata ca am eu nevoie sa aud cum sunt sanctionata sau pedepsita.....Chiar crezi ca nu simt pe pielea mea? Eu i-am dat bani in 2007, in 2008 m-a rugat sa-l mai pasuiesc, si cand a fugit efectiv in 2009 si n-a mai raspuns am inceput sa bag bani in firma sa platesc la stat datoriile(si ale lui). Am si executare si tot...Nu intelegeti ca omul imi spune in fata ca nu am ce sa-i fac? Eu incercam sa gasesc o solutie aici, daca e posibil...Nu-i de mirare ca toti teparii fac chestii de astea si le merge..... A abuzat d-le de increderea mea si m-a si inselat!! Pe romaneste spus! Si m-a dus si cu presul. Si bravo lui ca-i merge, sa mai faca si la altii!! Ca oricum solutii de tras la raspundere nu sunt! Poate ma apuc si eu ca vad ca merge!

Stii cum....daca nu poti sa-i faci unui om bine, macar nu-i face rau!

Alte discuții în legătură

Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune? wap54 wap54 Va scriu in numele unei bune amice care a imprumutat bani de la o persoana particulara, dansa sustine ca a semnat un act de mana, a returnat banii dar persoana ... (vezi toată discuția)