avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie dificila in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie dificila in custodie comuna

Se dau urmatoarele date:

- divort de comun dezacord (ca majoritatea divorturilor);
- un copil minor la mijloc (6 ani)
- un tata neimplicat (nu plateste pensie alimentara, nu ajuta cu absolut nimic la intretinerea copilului, in programul de vizite il ia, dar rar sta personal cu el, in majoritatea timpului il lasa cu bunicii, unde nu sunt multumita de felul in care este ingrijit)
- in loc de a vedea binele copilului si a incerca sa discutam pe cale amiabila tot ceea ce tine de copil, tatal inca isi rezolva vendete personale cu mine, prin a-i face rau copilului, stiind ca acesta este singurul fel de a-mi provoca rau.

Divortul a fost pronuntat prin notar, custodia este comuna, partaj nu am facut, pensia alimentara stabilita a fost 100 EUR, mai mult decat modica raportata la veniturile tatalui. Totusi, nu o plateste nici pe aceasta si nu contribuie cu nimic pentru buna dezvoltare a copilului (scoala, after school, consultatii medicale, cursuri aditionale, etc.)

Din pacate, cu toata deschiderea de care dispun pentru a rezolva toate situatiile pe cale amiabila, se pare ca atat eu cat si copilul, suferim. Nu avem voie sa iesim din tara (nu pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui, iar acesta nu si-l da), copilul, de fiecare data cand se intoarce de la tatal sau vine bolnav (racit) si trebuie mereu sa il insanatosesc. Educatia de care beneficiaza copilul in programul de vizite este precara. Mi s-a reprosat de multiple dati faptul ca vorbeste urat la scoala si ca recunoaste ca a invatat de la tatal sau. Cadourile pe care le primeste sunt substantiale (tablete, ATV, diverse jucarii cu care eu nu sunt de acord) si in contradictoriu cu educatia pe care doresc eu sa o ofer copilului.

In situatia in care nu gasesc nicio modalitate de intelegere amiabila, ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 17:44, 26 Februarie 2015
Si eu cred ca e exagerat, insa persoana aleasa nu depinde de mine, depinde exclusiv de parti. daca pentru ele autoritatea unor institutii conteaza, atunci se apeleaza la o institutie (de regula, mediator, avocat). daca respectul in comunbitate conteaza, se apeleaza la o persoana din acea comunitate. De aceea se ajunge la un sef, etc.
Nasii de cununie am observat ca sunt adesea alesi ca fiind cea mai ieftina varianta, ca nu au onorariu si pot chiar gazdui acasa la ei negocierea. Totusi, cu atentie la tendinte de partinire, cred ca e o solutie foarte buna adesea.

Totusi, faceti chemarea la negociere cat mai neutra, daca aveti bani de redactare de un avocat sau mediator, daca nu macar printr-un executor. daca nici asta, macar prin posta cu confirmare de primire.
Inainte nu discutati despre asta, dar aruncati doua vorbe, fara multe detaliiȘ trebuie sa rezolvam astaș m-am saturat sa ne certam, cat o tinem asaș trebuie gasita o solutie.
Se vor corobora acestea toate, in timp, chiar in mintea celui care nu asculta.

Succes, reveniti!
Din pacate refuza orice tip de discutie. V-am urmat sfatul si singurul lucru cu care m-am ales, au fost alte injurii. El nu se considera dator cu pensia alimentara fata de copil si nu vede nicio problema in a nu ajuta. referitor la problemele "non juridice" pe care dvs le-ati clasat drept "psihologice", raspunsul sau este "nu vreau". Din pacate, nu pot discuta cu o persoana rationala.
Imi puteti recomanda un birou de executor judecatoresc, poate macar sa inteleaga faptul ca este obligatoriu sa plateasca macar pensia alimentara ? Poate sa inceapa sa constientizeze in felul acesta ?
Este ok orice birou de executor, ori sunt unele mai bune, iar altele mai putin bune ?
Mi-as dori in echipa pe cineva bataios si cu simtul dreptatii dezvoltat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
andreeab1, utilizator
Executorii judecătoreşti lucrează după un regulament bine stabilit, sunt nişte etape prevăzute de lege pe care le aplică.Dvs. va trebui iniţial să plătiţi cheltuielile executorului, care constau dintr-o taxă fixă şi onorariul executorului, minim cca 500 lei taxele plus onorariul, care diferă de la unul la altul.
Eu consider că înainte de a începe executarea silită, să-i trimiteţi o notificare prin agent procedural, prin care să-i puneţi în vedere ce obligaţii are faţă de copil.Abia după ce nu se conformează, treceţi la executarea silită.
Ok. Agentul procedural unde il gasesc ? Tot la un BEJ ?
Da. Să luaţi în calcul că domnul poate nu are venituri , conturi care se pot popri sau active mobiliare sau imobiliare; în acest caz, rămâneţi şi cu banii daţi la executor, şi fără pensia alimentară.

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)