andreeab1 a scris:
Din pacate refuza orice tip de discutie. V-am urmat sfatul si singurul lucru cu care m-am ales, au fost alte injurii.
Cum i-ati comunicat posibilitatea negocierii? Daca i-ati spus dv., nu are efecte, asa cum nu are efect nicio discutie intre voi doi. E nevoie de un neutru, cum v-am spus, sa intermedieze tot.
Pe de alta parte, ma ingrijoreaza partea cu alcoolul dat copilului; daca discutam de o bomboana, atunci e exagerare, caci sunt tincturi care se administreaza copiilor la indicatia medicilor... nu cred ca o bomboana are mai mult alcool.
Totusi, e nelinistitor sa bea bere sau alte lichide destinate adultilor.
Despre un BEJ, puteti cauta recomandari la prieteni sau juristi.
Totusi, sa notam ca singurii care se lupta pentru drepturile clientilor/angajatoprilor sunt avocatii si consilierii juridici. In rest, notaruil, executorul, indeplinesc niste formalitati cerute de lege intr-o forma neutra de abordare.
500 de lei avans mi se pare mult; depinde si de informatiile pe care le aveti la dispozitie despre debitor: loc de munca, venituri etc.
Pe de alta parte, incercati sa va distantati drepturile dv. de drepturile copilului, caci va fac rau pe termen lung si ii vor face rau si copilului dv., intarziind "intarcarea" si dobandirea unei independente a acestuia. De asemenea, este prost vazuta in instante.
Despre raceli, consider ca este normal, mai ales la copii mici, pana in 4-5 ani, pana la finalul copilariei medii. Este o combinatie de schimbare de mediu cu factori stres. Se micsoreaza daca stresul vizitelor parintilor se micsoreaza, in special lasand la latitudinea copilului accesul la cei doi parinti.
Concret, copilul este mai imun la cele existente in mediul in care traieste zilnic, dezvoltand o raceala la orice contact cu praf, virusi, bacterii din orice alt mediu, daca tulpina acestora difera mult de cele din mediul zilnic. De aceea raceste cu predilectie la gradinita (nu din cauza bacteriilor de acolo, dar din cauza celor straine aduse de ceilalti copii), la bunici sau la parintele nerezident. Perfect normal si il ajuta sa isi formeze imunitatea, nu e un lucru rau sa aveti un copil normal.
Totusi, contactati un avocat pentru a vedea partea legala a unei batalii. Daca nu aveti acum bani de asta, va va costa mai mult in viitor ca nu negociati acum... bani, nervi, timp.
Negocierea duce si la obtinerea unor probe, unei pozitii, in caz de ceva,... dar ele sunt nu scopul, ci efectul negocierilor. Aceasta gandire, de orientare spre rezolvare si nu spre razboi, va aduce mult mai multe beneficii decat bombardari si alte gloante...
Cat despre inregistrari, am acum dosar in care sunt scutita de cautarea de probe, intrucat partea adversa bombardeaza cu adrese, plangeri, mailuri, sms-uri etc. Ele dovedesc, coroborate, exact ceea ce doresc sa arat instantei: orientarea spre razboi si nu spre intelegere, spre sine si nu spre copil. Asta va fi sanctionat.
Editez sa va raspund la cele de mai sus:
Nu sunt acceptate injuriile, dar sunteti adult. Va protejeaza legi, aceleasi care il protejeaza si pe el sau pe mine.
Inca odata: pensia nu trebuie primita de parinte, ci de copil. Inca va scapa nuanta.
Nu trebuie sa reparati ceea ce face tatal, nu e nimic de reparat. Trebuie sa va adaptati atitudinea la asta, e normal ca doi parinti sa aiba doua atitudini diferite. Sunt mii de parinti care gandesc diferit si nu se bat pentru a-i implementa copilului propriul mod de rationare ca fiind singurul model posibil. Sunt parinti vegani casatoriti cu carnivori, sunt credinciosi casatoriti cu atei si tot asa.
Cu cat copilul dv. vede mai multe abordari, cu atat mai bogata va fi experienta lui de viata. Asta il va ajuta sa nu cada prada tentatiilor. Saracirea experientelor lui la o singura gandire insa il pot conduce spre inconsecventa, lipsa de intelegere a unor situatii complexe in viitor, dificultatea in a lua decizii. E un lucru bun ce se intampla...
Totusi, nu il vedeti ca un afront la dv., nu are legatura cu dv. Pur si simplu sunteti oameni diferiti care gandesc diferit. Dealtfel, chiar pare normala aceasta atitudine privitoare la bunuri, gadgeturi, a unui barbat raportat la acea a unei femei. Pana acum, sunteti standard, nu vad nimic iesit din tipar.
De aceea cred ca va puteti intelege decent.