Daca un inculpat a savarsit infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, sub imperiul legii noi, iar art. 336 alin. 1 a fost declarat neconstitutional, inseamna ca legea penala nu mai prevede fapta, si urmeaza a fi achitat? Ce efect are in acest caz admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "la momentul prelevarii probei"?
Buna ziua astazi m-au sunat de la politia rutiera si mi-au spus ca mi-au venit rezultatele la alcolemie si sa ma prezint vineri pentru audiere deci sa inteleg ca au iesit peste limita acea de 0.80 in sange si voi merge in instanta care sunt pasi de urmat ?
Probabil va cheama sa fiti audiat in calitate de suspect. Aveti posibilitatea după punerea în mişcare a acţiunii penale sa încheiati cu procurorul un acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.
Am sunat dinou la politie ca nu mi sa spus unde trebuie sa merg si au zis ca la sectia de politie unde am fost prima data si am intrebat daca o sa merg la procuror si a zi ca nu doar trebuie sa merg la sectie nu mai inteleg nimic am inteles ca trebuie sa semnez probele biologice sau ceva de genu