Daca un inculpat a savarsit infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, sub imperiul legii noi, iar art. 336 alin. 1 a fost declarat neconstitutional, inseamna ca legea penala nu mai prevede fapta, si urmeaza a fi achitat? Ce efect are in acest caz admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "la momentul prelevarii probei"?
Buna ziua revin cu noi informatii am fost la Politie si mi-a iesit in sange 1.25 trebuie sa merg cu Tatal meu care sa declare ca masina este a lui si cu prietenul care a condus inainte sa conduc eu nu stiu de ce mi se cere asa ceva ? pentru ca eram singur in masina el plecase cu alt prieten de al lui si de acea am condus baut imi puteti spune etapele care sunt de urmat in cazul asta este prima mea abatere si nu stiu cum sa procedez multumesc frumos
Mergeti si dati declaratie daca doriti, daca nu, declarati ca va prevalati de dreptul la tacere.
Tatal dvs si prietenul daca sunt citati in calitate de martori, sunt obligati sa mearga.
Daca masina este a tatalui dvs, il cheama sa vada in ce conditii v-a incredintat masina.