Colega mea, @uranopos, cred ca se referea la prevederile CCMUNN:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Multumesc, dar tot nu mi-e clar inca daca acea compensatie de 50 % e salariul compensator. si pentru ca veni vorba, o colega de-a mea a prrimit azi decizia de desfacere a contractului, in care nu s-a mentionat nimic de acel salariu compensator. Si eu sunt in acesta situatie (de preaviz), dar inca nu am primit decizia. Cu siguranta va fi scris si la mine la fel. Fara salariu compensator.
1. In decizia de concediere nu se scrie salariul compensator.
2. Acesta este un drept legal si trebuie sa se acorde fara alte formalitati.
3. E bine insa sa faceti o cerere pentru ca angajatorul sa nu "uite".
Eu am facut, colega nu. Insa ne-a spus de pe acum ca urmeaza ca Primaria sa faca rectificare de buget si ca, in cazul in care ei accepta, ne va da si salariul compensator. Nici nu stim pe cine dam in judecata. Consiliul Locat a decis concedierea noastra, dar directorul a semnat-o. Noi nu suntem platiti in totalitate de primarie. Suntem subordonati primariei, sau a consiliului local ( nu stiu exact). Institutia la care lucram are personalitate juridica.