Sunteti subordonati Consiliului Local .... calitatea procesuala pasiva o are in litigiu Consiliul Local, chiar daca institutia are personalitate juridica. aceasta doar a pus in aplicare decizia CL de restructurare.
Multumesc, doamna nikol, astept daca se poate si parerea altor colegi avocati. Are asa mare insemnatate daca e facuta cererea pentru acordarea salariului compensator, sau daca nu e facuta? Ei daca dau salariu compensator, il dau la toti 16 concediati cati suntem, nu doar la cel care a facut cerere. Eu am fost indrumata de Domnul Valeriu =D>in acest caz si am procedat ca atare .
Cererea de acordare a salariului compensatoriu trebuie facuta personal de catre fiecare salariat concediat ... Este posibil ca fiind subordonati Consiliului Local sa va spuna ca dispozitiile CCMN nu sunt aplicabile in sectorul bugetar. In acest caz, trebuie sa le explicati faptul ca, clauzele contractelor colective de muncaa produc efecte pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national.