avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz in cazul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz in cazul somajului

In cazul punerii in somaj, angajatul beneficiaza de perioada de preaviz de 20 zile? am auzit si de un salariu suplimentar...
Cel mai recent răspuns: danucadany , utilizator 09:04, 17 Iunie 2009
Sunteti subordonati Consiliului Local .... calitatea procesuala pasiva o are in litigiu Consiliul Local, chiar daca institutia are personalitate juridica. aceasta doar a pus in aplicare decizia CL de restructurare.

Multumesc, doamna nikol, astept daca se poate si parerea altor colegi avocati. Are asa mare insemnatate daca e facuta cererea pentru acordarea salariului compensator, sau daca nu e facuta? Ei daca dau salariu compensator, il dau la toti 16 concediati cati suntem, nu doar la cel care a facut cerere. Eu am fost indrumata de Domnul Valeriu =D>in acest caz si am procedat ca atare .
Va multumesc tuturor.
Cererea de acordare a salariului compensatoriu trebuie facuta personal de catre fiecare salariat concediat ... Este posibil ca fiind subordonati Consiliului Local sa va spuna ca dispozitiile CCMN nu sunt aplicabile in sectorul bugetar. In acest caz, trebuie sa le explicati faptul ca, clauzele contractelor colective de muncaa produc efecte pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
stelamudura:
Nu-mi acordati mai multe merite decat celorlalti colegi ai mei care sunt niste altruisti notorii si oameni minunati!

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de restructurare deea30 deea30 sunt angajata la o firma pe postul de operator calculator! din pacate din cele 2 posturi unul l-au restructurat adica pe al meu si stau in preaviz muncind 4 ... (vezi toată discuția)
Retinere adeverinta de somaj si salarii Szabi Szabi Buna ziua! Angajatorul imi retine adeverinta de somaj (anexa 14) fara nici un motiv, sau pentru a trage de timp, neicadrandu-ma in termenul de 30 de zile ... (vezi toată discuția)