avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz in cazul somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz in cazul somajului

In cazul punerii in somaj, angajatul beneficiaza de perioada de preaviz de 20 zile? am auzit si de un salariu suplimentar...
Cel mai recent răspuns: danucadany , utilizator 09:04, 17 Iunie 2009
Va rog, domnule feeelis, credeti-ma ca nu va acuz de absolut nimic. Din potriva. Doar vazand ratingul dumneavoastra, ma face sa va apreciez mult. Si nu numai pentru asta. Mi-ati raspuns la multe nelamuriri de-ale mele.Am spus ca nu stiti cu cine am eu de- a face, deoarece sunt oameni carora nu le pasa de semenii lor. Ce mai, ei sunt Primaria!. Iar despre colega mea (de fapt sunt mai multi in situatia asta), care nu si-au facut cerere, mai pot face acum dupa ce au primit decizia?. Vor putea castiga acest drept in instanta? Multumesc mult, mult de tot si haideti sa ne impacam :((
:offtopic:
1. Pe mine chiar nu ma intereseaza acest rating ..... cunosc destul de bine cum se procedeaza in sectorul public , dar si in cel privat...
2. Sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respectam , fie ca ne convine sau nu ... De exemplu, daca cineva deschide o actiune in instanta pentru o alta persoana trebuie sa aiba un mandat din partea acesteia pentru a face acest lucru, in caz contrar partea adversa poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale active. De aceea, parerea mea este ca fiecare salariat sa faca o astfel de cerere in ceea ce priveste salariul compensatoriu, pentru ca intr-un eventual refuz din partea Primariei, aveti deschisa calea actiunii in justitie.
3. Nu am de ce sa fiu suparat pe dvs, fiindca va inteleg supararea destul de bine.
Nu e vorba de a deschide o actiune in instanta in numele altcuiva. E si normal, fiecare va deschide pe cont propriu. Am intrebat, daca acum, dupa ce colega mea are deja decizia de desfacere a contractului, dupa ce a primit cartea de munca de la angajator in mana (de doar cateva zile), mai poate sa faca cerere pentru acordarea acelui salariu compensator? Multumesc.
Da, poate sa faca cerere de acordare a salariului compensatoriu chiar daca a incetat raportul de munca.
1. Depune cererea si asteapta 30 de zile de la data inregistrarii cererii pentru raspuns.
2. In functie de raspuns poate actiona sau nu in instanta.
3. Cererea de acordare a acestui salariu se poate face in termenul de prescriptie - 3 ani.
Va multumesc frumos. Sper ca azi sa nu va necajesc cu alte intrebari. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de restructurare deea30 deea30 sunt angajata la o firma pe postul de operator calculator! din pacate din cele 2 posturi unul l-au restructurat adica pe al meu si stau in preaviz muncind 4 ... (vezi toată discuția)
Retinere adeverinta de somaj si salarii Szabi Szabi Buna ziua! Angajatorul imi retine adeverinta de somaj (anexa 14) fara nici un motiv, sau pentru a trage de timp, neicadrandu-ma in termenul de 30 de zile ... (vezi toată discuția)