As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat pare de cunoscuta tema? va multumesc
Cand e vorba despre parintii aceluiasi copil termenul de "lupta" nu poate fi decat expresia inevolutiei mentale. Exista o foarte interesanta hotarare CEDO in care e descrisa "lupta" unui tata pentru dreptul de vizitare al fetei sale. Fetita ajunge la adolescenta este audiata a milioana oara si descrie cum a fost tarata la dgaspc, la psiholog, la executor etc si comenteaza cum in vreme ce colegele si prietenele ei mergeau la inghetata si pizza, ea avea aceste "indeletniciri"! Ce sentimente avea copila fata de "lupta" dusa de tata, cred ca ne putem imagina cu usurinta.
Cat priveste ARPC-ul, pe al carui site nu poti posta decat cenzurat, organizatie fara nicio data de identitate, echipa, adresa, telefon de contact etc, cred ca ar reprezenta un subiect posibil de studiu al DNA-ului. Ce bani s-or mai spala si pe acolo!
Lupta presupune prezenta adversarilor pe cand insasi termenul de custodie comuna inseamna colaborare.
Prin toate actiunile de "lupta" la care sunt indemnati parintii de aceste articole de lege si sustinute de incapabili funtionari ai DGASPC, acte de o violenta psihologica extrema, in special pe fondul tensionat al unui divort, stabilesc premizele unui dezastru pentru dezvolatrea copilului.
As vrea sa imi explicati va rog beneficiile aduse societatii de institutia DGASPC. Copii institutionalizati de care trebuie sa se ocupe sunt sub pragul dezvoltarii normale iar asistenta sociala acordata copiilor din familiile aflate in divort este mai mult o hartuire. Nu au metodologie de lucru, nu sunt interesati de copii ci doar de respecatrea legii. Pai institutia asat e legiuitor? Sunt mii de angajati care sunt platiti din banii nostri ca sa ne incurce si sa ne opreseze copii. Totul e cu susul in jos!
de unde stiti ca nu avea sentimente negativa fata de mama care prin comportamentul ei a facut ca ea sa fie atat de chinuita????
Inteleg pana la urma ca tatii sunt niste nenorociti din start. Ori pleaca in lume si nu mai dau nici un semn de viata ori raman si indraznesc sa-si doreasca sa-si vada copilul, sa faca parte din viata lui.
Cred ca problema se rezuma la atitudinea pe care anumite persoane o au fata de barbati in general pentru ca vad ca oricum ar proceda tot nu este bine. Cand se trage linie trebuie musai sa fie injurati.
Eu cred ca DGSAP este ca sa dam o fata legala furtului si pomenii.
Daca parintii s-ar intelege de pe urma unui divort nu ar mai avea ce manca avocatii,judecatorii, executorii,cei de la DGSAP. Castiga doar copilul dar nu ceilalti.
Ori binele superior al copilului este numai pe hartie pentru ca in practica nu se face absolut nimic ba din contra, legislatia este facuta ca sa tergiverseze lucrurile ani de zile prin taspe procese si proceduri.
Mie mi se pare esential inaintea oricarui proces consilierea. Nu poti sa crezi ca doi oameni care nu s-au inteles incep brusc sa se inteleaga pentru copil. Trebuie neaparat sa le xplici niste lucruri, sa invete cum sa relationeze altfel intre ei, sa relationeze cu copilul.
Sunt mult de spus, ideea de baza insa este ca degeaba o facem.
Prin lipsa de reactie a autoritatilor responsabile in astfel de cazuri in aceasta materie, se incurajeaza lipsa de implicare a parintilor nerezidenti. De parca nu erau destui tati care oricum nu se interesau de copii dupa separare. Iar de parintele rezident care crede ca e bine ca propriul copil sa fie privat de afectiunea celuilalt parinte: iarta-l Doamne ca sper eu nu prea stie ce face!