avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \'\'Sindromul Alienarii Parentale\'\'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

''Sindromul Alienarii Parentale''

As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat pare de cunoscuta tema? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin40 , utilizator 11:10, 7 Aprilie 2015
proastasatului a scris:

Ceea ce cred eu ca ar putea fi un raspuns la ce scrieti dvs este sa va cautati si propriile greseli! Ceea ce nu se intampla in majoritatea cazurilor. Etichetarea repetata, razboiul, acuzele NU schimba in bine situatia ci o inratautesc. Si daca n-ar fi asa, atunci nu ar mai fi atatia parinti nerezidenti cu situatia nerezolvata, care sciu pe forum. Atitudinea lor, conjugata cu cea a rezidentului, a transformat o cearta intr-o confruntare, o confruntare intr-o lupta, o lupta intr-un razboi etc.
Daca credeti ca inca o jignire, inca un act de executare silita, inca un proces vor schimba miraculos lucrurile si va domni buna intelegere, inseamna ca nu ati inteles nimic din ce se intampla si ca situatia va continua sa se inrautateasca cu contributia dvs directa.


Stimata doamna, cu scuzele de rigoare, dar pareti ca ma confundati cu fostul dvs. partener. A cui greseli doamna? Ale mele? Contributia mea directa la ce? Executare silita? Alt proces? Despre ce tot vorbiti doamna ca oricat incerc, nu reusesc sa va mai urmaresc.
Mi se pare aberanta si situatia doamnei Martonze. In situatia in care un parinte nu vine cu lunile la vizita fara nici o explicatie ar trebui clar sa i se restranga acel drept.
Din cate stiu eu insa e trecut in programul de vizita ca cel mic trebuie ridicat vineri la ora 18.00 de exemplu. Daca domnul nu se prezinta atunci si nu va informeaza asupra altei ore se presupune ca restul week-end-ului puteti face ce dori.
Separat de asta nu sunt de acord ci ce spune doamna Martonze ca nu e necesara luarea copilului acasa la parintele nerezident. Este foarte esential pentru ca intr-un fel cunosti un om in cateva ore in parc intr-un week-end si cumva il cunosti cand locuiesti alaturi de el,fie si pentru doua nopti. Plus de asta un parinte care nu locuieste cu copilul credeti ca nu simte si el nevoia sa-l ia in brate, sa-l pupe, sa-l inveleasca noaptea si sa se uite la el cum doarme?

despre intervenitul promt al lui DGSAP sunt multe de comentat. De exemplu dacaun parinte nerezident cere monitorizarea relatiei de catre ei si cel rezident nu are chef sa le deschida usa atunci nu o face si nu pateste nimic. Daca iarasi este invitat la ei la sediu pentru mediere si nu se duce ca nu vrea iar nu se intampla nimic. DGSAP doar face un raport si atata.

Aveti mai jos un link catre un blog pentru a vedea exact povestea unui tata care nu reuseste sa-si vada copilul alienat cu tot cu implicarea DGSAP si a politiei.

[ link extern ] /
Dupa parerea mea, DGASPC nu are nici resursele nici capacitatea sa intervina promt. Referitor la posibilitatea ca minorii sa fie gazduiti la parintele nerezident sau doar sa plece singuri cu parintele nerezident pentru cateva ore, cred ca instantele ar trebui sa evalueze opozitia celuilalt parinte la o astfel de relationare ca un posibil indiciu al alienarii despre care tot vorbim.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
againstPAS, utilizator
Revenim tot la DGSAP, pentru ca instanta sa evalueze ceva are nevoie de ajutorul DGSAP pe teren. Adica de niste oameni care nu prea isi dau interesul sau nu au cadrul legislativ sa se implice. Nici macar nu se zbat ca sa-l obtina pentru ca painica vine lunar la data fixa si de ce sa faci mai mult cand poti face mai putin? Cred ca avem nevoie de un DGSAP care sa poata preveni in prima faza anumite probleme, alienare, nerespectare program de vizita, abuz asupra copilului.




Nu va confund cu nimeni stimate domn, cu atat mai putin cu fostul meu partener. Vorbeam strict cu titlu general. Dar ce sa vezi, citind despre eventualul demers de evaluare a propriilor greseli, chelul isi pune mana in cap.
Dati-i inainte cu alienarea si cred ca rezultatul va fi ca veti mai scrie inca multi ani de acum incolo pe acest forum. Si asta in loc ca fiecare sa inteleaga ca pentru a obtine un rezultat diferit trebuie sa aiba o abordare diferita!

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)