avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj?

Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am aflat ca seful meu vrea sa inchida magazinul la care lucrez eu,din motivul ca nu mai este profitabil.Acesta mai detine inca 2 magazine.Inchizandu-l pe al meu,poate sa ma dea in somaj?mentionez ca sunt angajata cu contract individual de munca pe durata nedeterminata,dar am inteles ca el trebuie sa ma tina la munca in continuare,avand inca 2 magazine.Dupa 1 an de zile de munca,pot sa iau somaj?caci in 15 august as avea 1 an.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:28, 2 Septembrie 2009
1. In c.i.m. este precizata data inceperii activitatii ... acea data se ia in calcul.

2. Puteti fi angajat pe o perioada de o saptamana.
Buna dimineata!
Acest stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni trebuie sa fie continuu (consecutive)? sau pot fi lucrate 12 luni, oricum, in cele 24?; o situatie la care as dori un raspuns: incetare CIM cu acordul partilor (stiu ca nu beneficiaza de somaj) - data incetare 10 iulie a.c. iar din 01 august are CIM pe perioada determinata, de o luna, respectiv 01.09.09, deci 10 iulie - 31 iulie neacoperita.Beneficiaza de somaj?
Cele 12 luni necesare pentru stagiu de somaj pot fi realizate cu intrerupere intre ele si la oricati angajatori.

important este s existe acest satgiu de 12 luni in ultimel 24 de luni de la data depunerii dosarului de somaj,
Buna ziua din nou,pana la urma mi-am dat demisia in data de 19.08.09 si am fost angajata la cealalta firma din data de 20.08.09 pana in data de 24.08.09 cu contract de m-ca nedeterminat,incheiat cu art 65 C.muncii.Indrumati-ma va rog frumos care sunt pasii ce ar trebui sa ii mai parcurg pana la somaj?Mi s-a facut si carte de m-ca si in data de 14.09 sunt programata la directia M-cii pt a ridica cartea de m-ca.Trebuie sa astept pana dupa ce ridic cartea de m-ca si apoi sa imi bag actele pt somaj?Multumesc
Iti trebuie cartea de munca - original - cand depui actele pt. dosar somaj.

Alte discuții în legătură

Firma sau absolventul? Alien44 Alien44 Daca angajez un absolvent si beneficiez de subventie... Cine returneaza salariile+dobanda, daca angajatul(absolvent) pleaca din proprie initiativa inainte de ... (vezi toată discuția)
Subventie lori_lxi lori_lxi Buna ziua, M-am angajat in 2008 (noiembrie) la o firma,ca economist si beneficiind de subventie pentru absolventii de studii superioare. Acum sunt nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Primesc somaj daca-mi dau demisia? artur1971 artur1971 Buna ziua . In legatura cu dreptul la somaj am si eu o intrebare. Am lucrat 8 ani la o intreprindere , aceea sa inchis si am plecat la o alta intreprindere cu ... (vezi toată discuția)