Pentru @chilli_peppe...
(iti dai seama ce diferente vor fi in liste intre, spre exemplu, cei care platesc acum pentru o persoana sau 3 si care vor plati la fel, avand aceeasi suprafata...)
Noi am facut acest lucru la inceputul anului 2008 . Au fost ceva diferente si-am fost interogati de cativa nemultumiti dar legea e lege si trebuie aplicata , mai ales ca si-n adunarea generala am discutat ajungandu-se la concluzia ca este chiar corect asa cum prevede legea.
pe listele noastre exista doua rubrici pentru numarul de persoane. una pentru numarul de persoane si alta pentru numarul curent de persoane
Poate ca aceste 2 rubrici erau necesare atunci cand , de exemplu o reparatie sau salariile se repartizau pe nr de persoane . Se repartizau chelt respective pe persoanele din carte de imobil pentru ca de reparatie beneficiau si ei la revenire sau si ei au determinat uzura respectiva. Iar consumul de energie electrica cu liftul se repartiza pe nr de persoane ce locuiau in luna respectiva. Daca cineva pleca in concediu o luna si erau zero persoane ar fi insenat ca sa nu dea nici un ban pentru reparatia liftului care s-a facut in acea luna dar in restul de 11 luni erau mereu 4 persoane. La fel si cu salariile de la luna la luna ori cresteau cotele pe persoana ori schimbai salariul ca sa patrezi cotele. Si daca venea nepotul la examene o luna sau soacra 3 sapatmani iar se incurcau socotelile.
Ori, in conditiile actualei legi, cheltuielile repartizate pe persoane se limiteaza la consumul de energie electrica (lift si iluminat casa scarii ) care este consumat clar de persoanele care locuiesc si nu de cele trecute in cartea de imobil. La fel si colectarea gunoiului a ramas pe nr de persoane.
Asadar in trecut erau necesatre 2 rubrici cu nr de persoane, acum doar una cu cei prezenti .