avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea in temeiul art.42 Codul familiei, cu acordul pariintilor, incredinteaza mamei cresterea si educarea minorului iar istanta ia act ca reclamantul renunta la capatul de cerere privind legaturile personale cu minorul, aceasta hotarare a fost pronuntata pe 18.05.2011 mentionez ca am hotarat impreuna sa vina o data pe saptama sa vada baiatul, dupa o perioada de cateva luni nu am putut sa ne intelegem in privinta programului el m-a dat in judecata pentru program de vizita si istanta i-a acordat in a doua si a patra saptamana din luna de sambata orele 10 pana duminica orele 16, o sapt in vacanta mare si 3 zile de sarbatori Pascale si de Craciun aceasta hatarare este pronuntata in data de 15.11.2011.Timp de 4 ani nu am avut probleme si copilul a fost lasat sa mearga la tatal dupa programul stabilit asta pana cum cateva zile cand fostul meu sot m-a amenintat ca ma va chema in istanta pentru custodie comuna. Intrebarea mea este daca eu nu sunt de acord el poate castiga custodia comuna si daca el poate obtina aceasta custodie tinand cont ca legea pt custodie comuna a fost data in octombrie 2011 iar noi avem o hotarare pt program de vizita pronuntat in data de 15.11.2011. Multumesc

Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 15:25, 27 Mai 2015
Sa depinda de vointa tatalui la iesirea din tara pentru o simpla excursie conteaza foarte mult.
Daca va depinde de acest acord va trebui sa deschida proces sau procese si cu siguranta ca ar fi mare deranj...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa depinda de vointa tatalui la iesirea din tara pentru o simpla excursie conteaza foarte mult.
Daca va depinde de acest acord va trebui sa deschida proces sau procese si cu siguranta ca ar fi mare deranj...

Si cand tatal depinde de vointa mamei pentru o simpla excursie .... nu mai e deranj?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
mirebire, utilizator

Ma gandesc ca doreste lucrul acesta pentru ca eu mi-am refacut viata nu sunt casatorita dar vorbesc cu un baiat de 2 ani dar el momentan este placat in Anglia si probabil ii este te-am ca voi scoate copilul din tara, acest lucru nu il voi face pentru ca copilul in toamna se duce in grupa premergatoare si niciodata nu ii voi da viata peste cap si nu este nevoie ca eu sa plec din tara. Intreabarile mele legat de acest lucru daca ma va chema in instanta si are custodie comuna sunt: Este nevoie sa-i cer voie daca vreau sa duc copilul la mare, munte sau oriunde in tara? Daca poate veni oricand sa i-a copilul la el (sa stea o saptamana la mine, una la el) sau instanta va hotara un program de vizita? in caz de ma voi casatorii si sotul fiind din alta localitate (adica vreo 14km de unde locuieste fostul sot si eu, pentru ca amandoi stam in aceeasi localitate acum) trebuie sa fie si el de acord pentru schimbarea mea de domiciliu la actualul sot? Pe timpul casatoriei cu el ruptura a fost datorita anturajului pe care il avea si pentru ca incepuse sa joace la jocuri de noroc si sa consume droguri as putea cere in istanta probe de sange ( asta daca mai consuma, nu stiu sigur pt ca sunt 4 ani de la divort dar ma pot interesa daca mai face lucrul acesta) ? Multumesc pt raspuns!
Depinde ce va solicita in proces.
Nu trebuie sa aveti acordul lui sa plecati din localitate la munte, la mare. Totusi, fiind deopotriva responsabil cu cresterea si educarea copilului, ar trebui sa-i spuneti cand plecati.
Instanta va hotari asupra unui program de vizita daca i se va cere acest lucru. Daca nu, va puteti intelege cu privire la un asemenea program, sau eventual sa aveti custodie fizica comuna, copilul urmand sa stea in egala masura si cu dvs, si cu tata.
Deciziile importante pentru minor se iau impreuna de catre parinti, asadar si decizia cu privire la mutarea domiciliului copilului, cu atat mai mult cu cat ar putea sustine ca ii sunt afectate legaturile personale prin aceasta relocare a dvs.
Cu privire la consumul de stupefiante, aceasta ar putea fi un argument din partea dvs pentru ca dansul sa nu obtina custodia comuna, dar asta ramane la latitudinea instantei. Nu puteti solicita intr-un litigiu civil probe de sange.
Cu dovedirea consumului de droguri instanta nu va da proba de sange.nAm avut caz in care instanta a inteles clar ca se consuma droguri sau ca s-au consumat.nMartorul se blocase cand l-am luat la intreb ari si nu mai raspundea sau ca el nu a fost de fata cand s-a consumat.
Instanta mi-a zis sa il las in pace...desi nu raspundea...

Alte discuții în legătură

Model cerere vizitare minor andreiionel andreiionel Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor Loredanasava Loredanasava Buna seara. Sunt mama unui baietel de aprox. 11 luni. Nu sunt casatorita cu tatal acestuia iar copilasul locuieste impreuna cu mine, la adresa la care ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)