avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea in temeiul art.42 Codul familiei, cu acordul pariintilor, incredinteaza mamei cresterea si educarea minorului iar istanta ia act ca reclamantul renunta la capatul de cerere privind legaturile personale cu minorul, aceasta hotarare a fost pronuntata pe 18.05.2011 mentionez ca am hotarat impreuna sa vina o data pe saptama sa vada baiatul, dupa o perioada de cateva luni nu am putut sa ne intelegem in privinta programului el m-a dat in judecata pentru program de vizita si istanta i-a acordat in a doua si a patra saptamana din luna de sambata orele 10 pana duminica orele 16, o sapt in vacanta mare si 3 zile de sarbatori Pascale si de Craciun aceasta hatarare este pronuntata in data de 15.11.2011.Timp de 4 ani nu am avut probleme si copilul a fost lasat sa mearga la tatal dupa programul stabilit asta pana cum cateva zile cand fostul meu sot m-a amenintat ca ma va chema in istanta pentru custodie comuna. Intrebarea mea este daca eu nu sunt de acord el poate castiga custodia comuna si daca el poate obtina aceasta custodie tinand cont ca legea pt custodie comuna a fost data in octombrie 2011 iar noi avem o hotarare pt program de vizita pronuntat in data de 15.11.2011. Multumesc

Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 15:25, 27 Mai 2015
Precizez ca acum 4 ani cand am bagat divortul am adus in istanta dovezi ca fostul sot a fost amendat de doua ori pentru distrugere si scandal in localuri publice, am gasit si martori sa spuna ca el consuma atunci etnobotanice, ciocolat si tot felul de substante, dar pe parcurs au refuzat sa depuna marturie( presupun ca le-au fost teama de el sa faca lucrul acesta deoarece erau vecini si cunostinte apropiate ) si stiti ce a raspuns instanta de judecata ca indiferent de ce face tatal ramane tatal lui si are dreptul asupra copilului. Referitor ca timp de 4 ani am respectat programul a fost pentru ca am avut incredere in fosti socrii si pentru ca incalcarea hotararii judecatoresti se pedepseste prin lege. Tot ce imi doresc eu este binele copilului si ma doare ca incearca sa imi influenteze copilul cu tot feluri de lucruri de la cadouri pe care eu momentan nu ii le pot oferii pana la vorbe ( daca mami te cearta sau nu iti cumpara si tie catelus asa cum il ai pe pufii adica un bichon pe care si l-a cumparat acum cateva luni sa vi la tati).
Domnul againstPAS nu stiu daca fostul sot mai consuma substante deoarece eu nu mai locuiesc cu el ( consuma pe atunci doar in casa si cu prieteni, vecini auzind doar scandalurile facute de el...). Timp de o zi jumatate cat este baietelul in vizita este posibil ca el sa nu consume nimic (asta doar daca isi petrece tot timpul alaturi de el sau doar cateva ore) si baietelul este fericit pentru ca il atrage cum spuneam mai sus cu diferite cadouri costisitoare...
D-na mihaela, dacă aţi avut încredere în foştii socri, să aveţi încredere şi de acum înainte. În ce priveşte cadourile scumpe, vă pot spune că al meu copil ţine minte şi că tata i-a adus o acadea.Copiii nu cunosc valoarea lucrurilor, ci se bucură pentru atenţia acordată din partea părintelui.
Dacă vreţi să luaţi copilul în Anglia, veţi avea mult de furcă, cred că vă va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, din cele relatate de dvs., copilul este ataşat de tatăl său şi tatăl (şi bunicii) la fel.
Am spus ca nu doresc niciodata sa plec in Anglia sau sa scot copilul din tara deoarece nu este nevoie si nu vreau sa-i dau viata peste cap baiatului! Eu doar am vrut sa ma informez ce inseamna custodia comuna si cat de mult ii va schimba viata baietelului meu daca vom ajunge in aceasta situatie.Multumesc frumos pentru sfaturi!
Am incredere in fostii socri deoarece baiatul acum are program de vizita in weekend si acestia sunt acasa, daca vom avea custodia comuna baiatul poate sta mai mult timp deci si in timpul saptamani cand bunici sunt la servici iar baiatul ramanand acasa cu tatal si grija mea este ca daca inca mai consuma subsante poate sa o faca, una este sa te abti doua zile si alta este sa stai o saptamana sau doua fara sa o faci.

Alte discuții în legătură

Model cerere vizitare minor andreiionel andreiionel Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor Loredanasava Loredanasava Buna seara. Sunt mama unui baietel de aprox. 11 luni. Nu sunt casatorita cu tatal acestuia iar copilasul locuieste impreuna cu mine, la adresa la care ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)