Am o nelamurire si poate ma ajuta cineva de specialitate si anume:
am castigat la instanta de fond dreptul de reintegrare in procesul cu angajatorul, acesta a facut recurs pentru anularea sentintei favorabile mie, termen este 14.07.2009 la Curtea de Apel Bv, dar astazi 03.07.2009 am primit o adresa de la angajator prin care imi cere sa ma prezint in termen de 24 de ore de la primirea adresei pentru a ma reintegra, asta inseamna ca in data de 06.07.2009 trebuie sa ma prezint la firma.Mentionez ca in prezent sunt in somaj deoarece am fost concediat cu art.65 alin 1, iar daca incep lucru trebuie sa anunt la somaj reintegrarea, iar in data de 14.07.2009 la recurs daca castiga angajatorul ce fac, sau ce fac in perioada pana la recurs ca nu stiu cum sa procedez.Trebuie sa astept recursul pentru ca ieri am luat de la Curtea de Apel motivatia recursului angajatorului si spune ca si voluntar sau prin executare silita nu poate pune in aplicare sentinta de la instanta de fond, asa "probleme mari arefirma".
Multumesc.
1. Din ce spuneti sa pare ca veti fi fortat sa va dati demisia pana la urma , deoarece angajatorul nu va maidoreste in societate.
2. La cercetarea disciplinara puteti sa va duceti cu avocatul dvs .
3. Puteti depune o plangere la ITM in acest sens, insa nu vad cu o institutie a statului va putea obliga pe un angajator sa va dea de munca daca acesta nu doreste ... Incercati sa gasiti o solutie de compromis astfel incat sa beneficiati de somaj .
Multumesc pentru raspuns, dar din pacate nu exista cale de compromis, patronul nu-mi raspunde la salut, nu exista comunicare.Faptul ca m-a chemat din somaj pentru reintegrare desi a depus recurs, denota faptul ca vrea sa-mi faca rau in continuare.Daca era corect astepta pronuntarea recursului si vedeam cine are dreptate.Daca castiga el nu trebuia sa-mi mai dea salariile din urma si nu era obligat sa ma reangajeze iar eu ramaneam in somaj, daca ramanea ca si in sentinta de fond eu primeam salariile din urma si-mi dadeam demisia, dar asa fiind inca pe rol recursul, poate veni cu demisia mea la recurs sa spuna ca eu n-am vrut sa muncesc am vrut doar banii, ceea ce nu e adevarat.Eu am familie, vreau sa muncesc stiu ca aici nu se mai poate dar din noiembrie 2008 imi caut alta angajare si nu reusesc.
Asta este situatia, ma gandesc serios ca daca pana la recurs ma da afara disciplinar, va trebui sa deschid un alt proces pentru ca nu vreau sa ramana pe cartea de munca concediere disciplinara.
Multumesc.
Imi pare rau pentru situatia dvs ... totusi in acele rapoarte zilnice sau saptamanele pe care le intocmiti treceti si faptul ca nu vi s-au dat de indeplinit nicio sarcina.
Este cam greu sa va desfaca disciplinar c.i.m. .... trebuie sa faca dovada ca v-au dat ceva de facut si dvs nu ati facut.
Buna seara,
Ma simt nevoit sa revin cu problema mea si cer sfaturi pentru mai departe.
Astazi am fost cercetat disciplinar pentru lipsa totala de activitate de la reintegrare si pana in prezent.
Mi-a fost refuzat avocatul, a fost dat afara din firma de catre administrator si -a inceput cercetarea.
A fost un interogatoriu propriuzis facut de administrator catre mine, nu aveam voie sa dezvolt ce ma intreba, cea care consemna scria numai ce -i spunea administratorul.La sfarsitul cercetarii administratorul a propus desfacerea CIM disciplinar si ca voi fi instiintat in timp legal.La sfarsitul cercetarii nu mi-a dat sa semnez procesul verbal.
Martori au fost dir.Economic si dir.Vanzari(seful direct) care nu mi-a pus nici o intrebare.
Rog urgent niste sfaturi ca oricum o sa deschid un nou proces.Daca vine maine sau poimaine cu procesul verbal pot sa nu-l semnez ca sigur nu va mai fi ce-am discutat consemnat in el.
Multumesc.
1. Sa aveti si dvs. o copie dupa procesul-verbal pe care l-ati semnat.
2. Asteptati sa primiti decizia de concediere si o veti contesta in instanta.
3. Vorbiti cu avocatul care a fost dat afara de la comisia de disciplina sau cu altul sa faca hartiile necesare pentru contestarea deciziei de concediere.
Mult succes!