avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari

Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe timp de un an de zile. Proprietarul acestui apartament avea o datorie la asociatie de 6000 lei, la data cand noi am inchiriat apartamentul.Cand noi plateam la asociatie, neavand un contract legal, plateam pe numele proprietarului. La incheierea contractului, noi am plecat din apartament. Dupa noi, proprietarul a mai inchiriat si la alte persoane acest aapartament. Dupa un an si ceva am fost citati si tarati in procesul pe care asciatia de proprietari i l-a intentat acestuia. De fapt, proprietarul ne chema in acest proces si ne invinuia ca nu i-am platit noi intretinerea pe perioada contractului. La acea dat i s-a respins cererea de introducere in proces, apoi dupa inca un an , ne cheama din nou, intr-un alt proces si desi am depus probe la dosar ca datoria la asociatie nu este a noastra, instanta de judecata i-a admis cererea acestuia si ne-a introdus in proces in calitate de chemate in garantie.Si astazi s-a dat pronuntarea, desi avem chitantele ca noi am platit asociatia pe perioada contractului, aceste chitante fiind pe numele proprietarului, s- au luat in calcul pentru a-i acoperi lui, datoria din urma, iar noi am ramas sa platim sin asociatia pe perioada respectiva plus penalitati si cheltuieli de judecata, ce este de facut? Ce putem face la recurs?
gabriela68ful a scris:

... dupa inca un an , ne cheama din nou, intr-un alt proces si desi am depus probe la dosar ca datoria la asociatie nu este a noastra, instanta de judecata i-a admis cererea acestuia si ne-a introdus in proces in calitate de chemate in garantie.Si astazi s-a dat pronuntarea, desi avem chitantele ca noi am platit asociatia pe perioada contractului, aceste chitante fiind pe numele proprietarului, s- au luat in calcul pentru a-i acoperi lui, datoria din urma, iar noi am ramas sa platim sin asociatia pe perioada respectiva plus penalitati si cheltuieli de judecata, ce este de facut? Ce putem face la recurs?

Faceți apel. Asta e calea de atac pe care puteți să o exercitați.

Instanța de fond a greșit.
Aveți încredere în instanța de control, adică în cei care vor judeca apelul.

Cu tot respectul, d-le Adrian, eu vad o mare diferenta intre plata prin banca si cea cu numerar. Tocmai situatia de aici demonstreaza acest lucru. Prin banca, operatiunea este clara, se stie exact cine a platit, din ce cont, cand, cui si pentru ce anume. Pe cata vreme cu numerar, pot aparea numeroase incurcaturi si dispute, cum, repet, se intampla si in cazul de aici. Eu unul, as spune ca practic administratorul a favorizat cumva locuirea fara forme legale a apartamentului, inchizand ochii si nemaipunand intrebari, bucuros probabil ca a primit banii. Stim cu totii ca asta se intampla frecvent si este de inteles motivul, dar uite ca uneori...banii au miros ! (ma refer la faptul ca nu poti ca administrator al unui bloc sa incasezi banii cu ochii inchisi, nu conteaza de la cine, bani sa fie!)
Pache a scris:

Cu tot respectul, d-le Adrian, eu vad o mare diferenta intre plata prin banca si cea cu numerar.


Din punct de vedere legal nu există nici o diferență.

Diferențele apar în ceea ce privește probațiunea, adică dovedirea plăți.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu s-au luat in seama chitantele dvs.pentru ca ati platit restanta prorprietarului pe o alta perioada si nu intretinerea pe perioada cat ati locuit . Fiindca ati fost chemat in judecata si ati pierdut procesul ,(sunt sanse mici sa castigati apelul), iar dv. ati achitat o plata nedatorata proprietarului , aveti dreptul sa-l chemati in judecata pentru a va restitui suma ce ati achitat-o in locul lui pentru restanta datorata de el.In acest fel se va face o compensatie a sumelor. Daca nu ati fi recunoscut ca ati stat cu chirie la el, nu se putea face dovada aceasta in lipsa contractului de inchiriere.Cu hotararea judecatoreasca in care el a castigat si s-a dovedit ca ati stat cu chirie la el si nu ati platit intretinerea, puteti merge la ANAF pentru ca proprietraul sa plateasca impozitul pe chiria

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere si penalitati sinady sinady Buna seara, Am o problema cu apartamentul copiilor (mostenit de la tatal lor, succesiune facuta la termen). Desi nu locuim acolo din 2012, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Chitanta de plata la intretinere ContSters110396 ContSters110396 Buna ziua... As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: ...Proprietar al apartamentului in care stau este tatal meu care nu mai ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii pe numele chiriasului Tzimpirika Tzimpirika Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la ... (vezi toată discuția)