avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
proastasatului a scris:


Pentru a se ajunge la punctul 5 se pot "construi" dovezi impotriva dvs:
- nu v-ati prezentat la consiliere sau
- v-ati prezentat la consiliere, ocazie cu care s-a constatat atitudinea dvs ne cooperanta si ostila in raport de relatia tata-copii.
- se solicita evaluarea copilului de catre un psiholog "specializat" in expertiza psihologica judiciara. Concluzia va fi: alienati copiii. Deci sunteti vinovata.



Iar o luati de la capat? DGAPSC va "construi" dovezi? Concluzia va fi ca alienati copiii SI deci sunteti vinovata? Vorbiti din proprie experienta sau aruncati asa afirmatii ca sa o speriati pe doamna Irina?
Nu sunt usor de speriat caci, din pacate, am trecut si inca mai trec prin multe incercari provocate de fostul sot si, in acelasi timp, tatal copiilor, al carui comportament a demonstrat doar ca a uitat ca nu au copiii nici o vina pentru frustrarile adultilor.
In aceste incercari am constatat ca e foarte usor sa arunci acuzatii si indoiala asupra capacitatilor celuilalt parinte si ca tot acesta trebuie sa demonstreze contrariul, desi el e ocupat si cu cresterea si educarea copiilor, in majoritatea cazurilor. Pentru acesta, viata de dupa divort se transforma intr-o alerta permanenta si o ˝culegere de probe˝ privind implicarea si nevinovatia sa (de orice natura), pe cand parintele nerezident isi vede in continuare de noua sa viata, impacat si (de multe ori), satisfacut ca il faulteaza pe celalalt si nu este prins.

In ceea ce ma priveste, citesc cu atentie raspunsurile pe care le primesc de la ceilalti utilizatori si ma bucur ca pot beneficia de experienta lor, aceasta fiindu-mi utila de mai multe ori, de cand sunt membru al site-ului. Ca urmare, multumesc tuturor si va multumesc si dvs., ˝AgainstPAS˝, asigurandu-va ca o apropiere si o comunicare reala a tatalui de copii mi-ar produce doar usurare si bucurie.
Da doamna, adeseori asa se intampla. Eu v-am sfatuit sa incercati sa implicati tatal in tot ce in seamna activitate de parinte. Daca va participa, asa cum am scris. va fi spre binele tuturor. Copiii vor avea ambii parinti implicati, iar dvs un ajutor. Daca nu, veti putea demonstra unde e buna credinta si unde e minciuna si reaua credinta. Dnul Againspas e deranjat cand se afla adevarul? De ce? Tatal nu are de ce sa se teama daca tot ce face, face onest si cu gandul la copii. Dar asa e, pe unii ii deranjeaza demascarea actiunilor necinstite.
Dna Irina ati scris "...satisfacut ca il faulteaza pe celalalt si nu este prins." Sa stiti ca cu atentie, perseverenta si inteligenta poate fi si prins =D>
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
proastasatului, utilizator
Asta e cel mai important, sa le fie copiilor bine, iar dvs sa aveti o viata mai linistita, asa ca sincer sper pentru dvs ca fostul partener sa fie bine intentionat.
againstPAS a scris:

Asta e cel mai important, sa le fie copiilor bine, iar dvs sa aveti o viata mai linistita, asa ca sincer sper pentru dvs ca fostul partener sa fie bine intentionat.


A avut loc prima sedinta de consiliere la DGASPC. Asa am aflat motivele care au stat la baza acestui demers. Tatal a intrebat care sunt ˝obligatiile legale˝ ale lui fata de copii, fiindca este deja prea solicitat, pentru a-i lua de la scoala, pentru diverse cumparaturi, pentru consultatii medicale, etc. Copiii insista ca e dreptul lor, ˝bat din picior˝ in fata lui (ceea ce nu e adevarat) si nu il ˝respecta˝, ´(de fapt, sunt constienti si au replica la incercarile lui de control si manipulare).
A fost socant sa constat ca i se pare ca a ˝daruit˝ prea mult copiilor sai dar...asta a fost. Consilierul a spus ca ramane optimist si ca ar incerca sa continue procedura. Eu, insa, am serioase indoieli asupra beneficiilor finale...

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)