avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consiliere parinti la DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consiliere parinti la DGASPC

Buna ziua,

Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? Ce consecinte are?
Am fost invitata de ei, la solicitarea fostului sot, la consiliere de acest gen. Copiii sunt incredintati spre crestere mie, iar cusotdia este comuna. Suportul tatalui este minim, insa am avut multe plangeri de la el si mama sa, referitoare la impiedicare relationarii cu copiii. Plangerile au fosr nefondate, am fost cu copiii spre evaluare la DGASPC, copiii au spus punctul lor de vedere fara echivoc (sunt destul de mari, 14 ani si respectiv,10 ani).
As fi sperat sa aiba intentii bune, dar am avut recent probe ca nu doreste sa se implice real, cand i-am solicitat in scris sprijinul si am primit un raspuns belicos si acuzator.
As dori sa ma dumiresc cat de utila este aceasta asa-zisa consiliere.

Multumesc!
Raspunsul e foarte simplu: metoda de sicanare a unei persoane difera de la caz la caz, in functie de temele "sensibile" ale persoanei care se doreste a fi sicanata. De exemplu daca persoana e excesiv de ordonata, metoda sicanarii va fi sa provoci o dezordine desavarsita. Daca mama e mai tematoare sau mai "closca" metoda de sicanare va fi implicarea copilului in jocuri mai riscante, mai indraznete.
Cat priveste tatii care vor sa-si construiasca o relatie cu copilul, aceia sunt "la usa" copilului, se ofera, propun, dau, fac, aduc, contribuie, intreaba, platesc o pensie de intretinere conforma cu nevoile reale ale copilului, nu sunt "la usa" autoritatilor cu reclamatii si plangeri si scandal. Nu "la usa" autoritatilor se construieste relatia cu copilul!!!
Ei doamna, fiecare caz este aparte. Sunt unii parinti rezidenti care nu sunt prea bucurosi de oaspeti ca sa zic asa, spun ca eu si ei dreptul la viata privata si nu-i poti condamna.
Cu tot respectul pentru mamele pe care le numiti de tip "closca", dupa cum stiti tatal devine catalizator pentru copil, il ajuta sa invete sa isi asume riscuri, sa aiba initiative, sa exploreze, sa faca fata obstacolelor, sa se afirme ca personalitate in fata celorlalti care-l inconjoara. Asa ca nu ar strica si putina incredere din partea mamelor in barbatul cu care au fost suficient de confortabile sa zicem ca sa intemeieze o familie.
Si cu toata dragostea, teoria ca parintii nerezidenti isi pierd timpul, nervii, banii pentru a sicana parintele rezident e de multe ori literatura.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
againstPAS, utilizator
La fel de teorie si literatura este si "partidul tatilor nelasati"! (desigur nu generalizez). Vezi prin instante cate o namila, aparent de sex masculin, care se vaita mototlind batistuta, cum o femeie de 50 kg nu-l lasa, il impiedica, ce victima e el etc. Daca te uiti mai atent insa gasesti probe ca mama l-a asteptat pentru programul de vizitare, la care el nu venea sau certificate inml ca autoarea "nelasarilor" a avut arcada sparta de "victima" nelasarii. Si atunci nu stii exact, sa te umfle rasul sau sa te umple sila!
Eu cred ca ne exprimam gresit si ca ar fi indicat sa folosim alte formulari de acum inainte. Ma zgarie pe retina cand aud ca tatii fac asa si mamele fac altcumva. Nu, nu e corect. Sunt parinti implicati in cresterea copilului, fie ei si mama sau tati si parinti care vor sa-si sicaneze fostul, fie ei din nou mame sau tati.
Ca parinte implicat, nu ca mama sau tata, parinte implicat, e bine daca copilul locuieste la tine si ai custodie comuna sa comunici cu fostul, sa-l anunti din timp de vizita la medic, de faptul ca ai aflat ca va costa in august 800 de lei cantonamentul, sa te sfatuiesti cu el daca ai probleme cu copilul, sa-i trimiti si lui o poza cu cel mic daca in week-end ai plecat la munte si ai una frumoasa cu el. Parintele divortat se poate preocupa de copilul lui mergand la scoala, stabilind impreuna cu celalalt cand poate ajuta si el la teme, dus-luat de la dentist si asa mai departe. Un parinte care nu-si smulge parul din cap si considera pensia alimentara de 100 de lei o suma extrem de mare.
Pe de alta parte avem parintii care sicaneaza. Cei care doar informeaza celalat parinte ca deja au facut program copilului pentru toate week-end-urile din vacanta de vara, cei care refuza orice comunicare cu fostul partener, pe care il injosesc in fata copilului. Cei care nu vin la programul de vizita dar la care ploua cu plangeri la Protectia Copilului si executari silite.

E atat de usor sa deosebesti un parinte implicat de un parinte sicanator.
Pentru ca grija adevarata si dragostea fata de un copil nu se pot mima.

Dar va rog, nu mai spuneti ca tatii fac asa si mamele invers. Pana cand noi intre noi, astia parintii implicati divortati sau nu nu o sa luam atitudine, nu se va schimba nimic.

Eu nu urasc toate fostele sotii doar pentru ca s-a intamplat ca cea a sotului meu sa fie o hahalera. Mie mi-e greu sa vad ca sunt copii care in urma divortului sunt expusi la semenea situatii absurde si dureroase, fie el provocate de catre mama sau tata.
Cel mai adevarata pasaj pe care l-am citit vreodata!
"E atat de usor sa deosebesti un parinte implicat de un parinte sicanator.
Pentru ca grija adevarata si dragostea fata de un copil nu se pot mima."

Pot aduga un singur lucru: iar atunci cand se mimeaza se vede de la o posta!!! si ar trebui imediat sanctionata.

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)