Buna ziua,
V-as ruga daca sunteti amabili sa ma ajutati cu un sfat dpdv juridic la cele doua probleme de mai jos:
1. Sotul meu este coproprietar cu sora lui al unui imobil (mostenire in urma decesului ambilor parinti); el locuieste insa in apartamentul meu, avand si mutatia facuta pe buletin. As vrea sa stiu daca are aceleasi drepturi si obligatii legate de imobilul respectiv, chiar daca nu locuieste efectiv in acel imobil. Spun asta pt ca i s-a spus ca daca nu locuieste acolo nu mai are nici un drept...
Si as mai vrea sa stiu: daca se muta inapoi acolo trebuie sa isi faca din nou mutatie pe buletin, chiar daca este proprietar al imobilului?
2. Imobilul are un demisol inchiriat de sora lui, pt care aceasta nu ii mai acorda sotului meu nici o parte din chirie. Intrebarea este: cum tb sa procedam pt a inceta inchirierea acelui spatiu? Mentionez ca imobilul are un demisol si un parter inalt, parter locuit exclusiv de sora lui, suprafata parterului ar fi mai mare decat cea a demisolului, cu alte dotari, dar s-ar putea spune ca s-ar imparti parterul surorii si demisolul sotului meu. Cine ar trebui sa decida asta? Cum sa procedam? Daca nu exista un act de inchiriere cui ne adresam?
Va multumesc, stiu ca sunt multe intrebari.
pt brom: offf, aveti dreptate, ar trebui sa emiteti o factura pentru mine, m-ati ajutat fff mult.
Adevarul e ca nici nu cunosc un avocat in care sa am incredere.... si nici nu dispunem de bani pt o consultanta, desi in ultima instanta va trebuie sa facem si asta....
Eu inca sper la o reconciliere, e totusi sora lui, nu mai au parinti, sotul ei a murit intr-un accident de masina, are 2 copii, pt care noi am face orice, ar tb sa se gandeasca mai mult inainte de aface toate astea...
Multumesc mult brom si tuturor celorlati, mi s-a demonstrat ca exista inca oameni...
Dumnezeu sa va ajute! Cel mai bine ste sa incercati sa stati de vorba si sa va intelegeti amiabil. Sa ii explicati ca puteti vinde oricand cota dvs, oricui. Ca o puteti da in judecata sa va plateasca jumatate din chirie, si va plati ea si onorariul avocatului dumneavoastra. Etc. In mod normal trebuie sa inteleaga.
Jumatate din chirie ar fi nesemnificativ, e declarata 50 ron in acte, dar ea incaseaza 500 eur lunar; din banii astia ne-a dat timp de doua luni cate 100 eur, bani cu care am reusit sa supravietuim, au fost ff importanti pt noi, nici nu am vrut mai mult, dar acum zice ca nu mai are, asta e o minciuna, nu sta in banii astia, doar ca stilul ei de viata nu e chiar modest, asa ca al nostru, s-ar zice ca a crescut la castel, ca sa ma exprim asa... eu zic ca dc esti vaduva cu 2 copii ai putea sa faci si economii la unele chestii. Dar asta e, nu ma intereseaza cum traieste si pe ce cheltuie bani atata timp cat nu imi afecteaza mie familia (avem un baietel si inca unul pe drum).
Si sincer sper sa ii lumineze Dumnezeu mintile, ca daca faci rau cuiva intr-o buna zi ti se intoarce, si are si ea doi copii, ar tb sa se gandeasca la ei...pt 100 eur din 500 eur.
Buna ziua,
As mai avea o intrebare: dc sotul meu vrea sa se mute inapoi in acel imobil, iar singura suprafata nelocuita de sora lui o reprezinta demisolul care este inchiriat, cum va proceda cu chiriasii? nici nu cred ca exista contract de inchiriere reinnoit... Va trebui sa isi faca din nou mutatie pe cartea de identitate la acea adresa? Sau poate ramane cu adresa de aici, unde locuim acum?
multumesc
Ca sa se mute acolo, nu are nevoie de mutatie. Este proprietar. daca va locui efectiv, va trebui sa isi faca mutatia, altfel nu. Ca sa il scoata pe chirias va trebui sa faca o actiune in evacuare prin executor judecatoresc. Daca are un contract de inchiriere valabil incheiat, nu il va putea scoate
Proprietate comuna
aschiutza
Buna ziua,
Inainte de toate, rog sa-mi fie iertata stangacia in formularea subiectului...
Divortul meu s-a pronuntat pe data de 20 aprilie 2010, inca nu am ... (vezi toată discuția)