Buna ziua,
V-as ruga daca sunteti amabili sa ma ajutati cu un sfat dpdv juridic la cele doua probleme de mai jos:
1. Sotul meu este coproprietar cu sora lui al unui imobil (mostenire in urma decesului ambilor parinti); el locuieste insa in apartamentul meu, avand si mutatia facuta pe buletin. As vrea sa stiu daca are aceleasi drepturi si obligatii legate de imobilul respectiv, chiar daca nu locuieste efectiv in acel imobil. Spun asta pt ca i s-a spus ca daca nu locuieste acolo nu mai are nici un drept...
Si as mai vrea sa stiu: daca se muta inapoi acolo trebuie sa isi faca din nou mutatie pe buletin, chiar daca este proprietar al imobilului?
2. Imobilul are un demisol inchiriat de sora lui, pt care aceasta nu ii mai acorda sotului meu nici o parte din chirie. Intrebarea este: cum tb sa procedam pt a inceta inchirierea acelui spatiu? Mentionez ca imobilul are un demisol si un parter inalt, parter locuit exclusiv de sora lui, suprafata parterului ar fi mai mare decat cea a demisolului, cu alte dotari, dar s-ar putea spune ca s-ar imparti parterul surorii si demisolul sotului meu. Cine ar trebui sa decida asta? Cum sa procedam? Daca nu exista un act de inchiriere cui ne adresam?
Va multumesc, stiu ca sunt multe intrebari.
Tb sa ma lamuresc cu notiunea asta a mutatiei.... dc chiriasii pleaca, sa zicem, iar el merge si isi instaleaza cateva lucruri de mobilier, de ex, dar poate sta peste noapte in spatiul respectiv poate doar o data pe saptamana, se poate spune ca locuieste acolo? tb facuta mutatia pe buletin?
Insist atat de mult pt ca sora lui l-a amenintat ca nu are nici un drept acolo atata timp cat numai ea are domiciliul stabil acolo, iar el nu... cred ca dpdv legal nu are dreptate, dar nu cred ca ea vorbeste chiar in necunostinta de cauza... in ultima perioada a fost implicata intr-un proces de daune, iar acum are o relatie chiar cu avocatul care a reprezentat-o; de aceea banuiesc ca a sfatuit-o cum sa procedeze....
e aiurea, oricum ar fi putut sa intrebe un alt avocat, dar .... asa banuim
V-am explicat de cateva ori si vad ca nu vreti sa tineti cont de ceea ce va spun. Daca ma considerati incompetent, pot renunta sa va mai raspund. Poate asteptati alte raspunsuri.
Din punct de vedere legal mutatia nu confera niciun drept. Mutatia reprezinta doar o conditie pe care cineva trebuie sa o indeplineasca atunci cand locuieste la o anumita adresa. Nici macar drept de a locui acolo nu-i confera mutatia. Mutatia il scapa de amenda contrventionala, in cazul in care cineva il reclama ca locuieste acolo fara forme legale, atata tot.
Domnul are aceleasi drepturi ca si sora. Poate solicita oricand jumatate din imobil. Adica sa ceara sorei sa ii lase libere jumatate dintre incaperile imobilului. Aceste drepturi ii sunt conferite de calitatea sa de proprietar asupra cotei de 1/2 din imobil.
Imi cer scuze, nu am vrut sa sune asa raspunsul meu, pe departe ideea asta; vreau doar sa inteleg eu mai bine ca sa stim cu ce argumente sa venim in intampinarea ei.
Nu asteptam raspunsuri de la altcineva inafara Dvs.
Imi cer scuze inca o data. A fost o neintelegere.
Suntem atat de socati pentru ce se intampla...
Ati spus ca sotul poate sa ii ceara sa elibereze jumatate din imobil. Asta poate sa faca chiar dc nu s-a facut iesirea din indiviziune?
Pt ca teoretic asta ar ar vrea safaca sotul meu acum, nu vrea sa se ajunga in instanta... si vrea sa ii elibereze jumatate si el sa isi puna lacat pe partea aia,sa, ma rog, nu lacat, dar sa nu ii mai foloseasca sora partea respectiva.
Chiar dc el nu va locui acolo efectiv.
multumesc mult si inca o data scuze
Proprietate comuna
aschiutza
Buna ziua,
Inainte de toate, rog sa-mi fie iertata stangacia in formularea subiectului...
Divortul meu s-a pronuntat pe data de 20 aprilie 2010, inca nu am ... (vezi toată discuția)