Buna ziua,
V-as ruga daca sunteti amabili sa ma ajutati cu un sfat dpdv juridic la cele doua probleme de mai jos:
1. Sotul meu este coproprietar cu sora lui al unui imobil (mostenire in urma decesului ambilor parinti); el locuieste insa in apartamentul meu, avand si mutatia facuta pe buletin. As vrea sa stiu daca are aceleasi drepturi si obligatii legate de imobilul respectiv, chiar daca nu locuieste efectiv in acel imobil. Spun asta pt ca i s-a spus ca daca nu locuieste acolo nu mai are nici un drept...
Si as mai vrea sa stiu: daca se muta inapoi acolo trebuie sa isi faca din nou mutatie pe buletin, chiar daca este proprietar al imobilului?
2. Imobilul are un demisol inchiriat de sora lui, pt care aceasta nu ii mai acorda sotului meu nici o parte din chirie. Intrebarea este: cum tb sa procedam pt a inceta inchirierea acelui spatiu? Mentionez ca imobilul are un demisol si un parter inalt, parter locuit exclusiv de sora lui, suprafata parterului ar fi mai mare decat cea a demisolului, cu alte dotari, dar s-ar putea spune ca s-ar imparti parterul surorii si demisolul sotului meu. Cine ar trebui sa decida asta? Cum sa procedam? Daca nu exista un act de inchiriere cui ne adresam?
Va multumesc, stiu ca sunt multe intrebari.
Multumesc pt raspuns.
Si inca ceva: aveti idee cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune si ce costuri implica?
Din ce am citit pe forum inteleg ca onorariul unui avocat este confidential, dar macar o idee de suma, 1000 ron sau 3000 ron, macar sa intelegem cum ne situam,daca ne-am putea permite acest lucru acum.
Multumesc
Imi cereti imposibilul. Nimeni nu poate sti cat o sa dureze. Avocatii au tot felul de tertipuri pentru a trage de timp. Poate dura destul de mult. Cat despre costuri... in afara de avocatul dumneavoastra va trebui sa platiti expertul topo si expertul evaluator, nu cunosc ce onorarii au.
E in regula, va multumesc mult pt tot. Chiar acum vorbeam cu sotul meu povestindu-i tot ce mi-ati spus si am hotarat sa o lasam pe ea sa ajunga in instanta cu cererea de iesire din indiviziune, fortand-o prin imprejurari sa ajunga la asta. Nu cu violenta sau cu forta... Dar ne mutam acolo 2 zile pe sapt, isi elibereaza sotul meu vechea lui camera din copilarie, camera unde stau copiii surorii lui acum. Suna dureros de trist... ei nu au nici o vina.
Sotul meu va vorbi cu chiriasul, in mod sigur va pleca fara probleme.
Si simpla noastra prezenta acolo, in conditiile in care nici 4 camere nu ii ajung ca spatiu de locuit (are 2 copii)...o va deranja si linistea ei va dispare, asa cum a facut si ea cu viata noastra.
Sunt insarcinata in 9 sapt si numai asta nu vroiam sa avem pe cap acum, sotul meu a iubit-o fff mult pe sora lui, au fost f apropiati, parintii lor au decedat. Dar asa e in viata, ai surprize de unde nu te astepti.
Va rog sa ma scuzati, imi expun probleme personale aici, nu ma plang de obicei prietenilor sau familiei daca avem probleme. Doar ca simt nevoia sa ma eliberez, nu vreau sa mai tin in mine suparare si nici ura.
Odata va plati ceea ce a facut, prin pedeapsa divina....
O zi buna tuturor
Proprietate comuna
aschiutza
Buna ziua,
Inainte de toate, rog sa-mi fie iertata stangacia in formularea subiectului...
Divortul meu s-a pronuntat pe data de 20 aprilie 2010, inca nu am ... (vezi toată discuția)