s0mn0rici a scris:
buna ziua ,am nevoie de fisa postului pt bucatar, chelner-ospatar,multumesc mult:)
Denumirea postului:
bucatar
Cod C.O.R.: 512201
Titularul postului:
Departament: Bucatarie
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului " S.C. ……………..S.R.L. "
* Subordonare: administratorului
* Relatii functionale: ospatarii ,ceilalti bucatari.
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea
Obligatiile includ:
sa pregateasca meniul;
sa comande, sa testeze, sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare;
sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date (care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant;
pregatirea mai multor feluri de mancare in acelasi timp, in functie si in ordinea comenzilor;
sa aranjeze si sa decoreze mancarea inainte de a fi servita pe farfurii, boluri, platouri dupa cum cere fiecare fel de mancare preparat.;
sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale;
sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului;
indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
sa tina cont de perisabilitate, termenul de garantie, de modul in care urmeaza sa fie folosite ingredientele;
face prelucrarile preliminare gatitului - sorteaza, curata, spala, divizeaza si mai apoi gateste - fierbe, frige, coace, prajeste.
Specificatiile postului:
diploma de calificare in domeniu;
experienta de minim 1 an ca bucatar ;
aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Instrumente-echipamente folositoare
Cel mai des folosite ustensile sunt: aragaz, grill, cuptor, inclusiv echipament de coacere cu program, cântare, vase de masurat cantitatile, cutite, linguri pentru gatit, spumiere, oale, masini de framântat aluatul, teluri etc.
Cerinte:
specializare in domeniul gastronomic;
experienta relevanta in domeniu;
creativitate in gastronomie;
bun conducator cu un dezvoltat spirit de echipa;
persoana dinamica, abila, sociabila;
fie comunicativa, amabila si energica;
persoana care inspira incredere.
Pregatire profesională: studii medii sau scoala profesionala de specialitate
Atribuţii
Primeşte şi pune la păstrare în condiţiile prevăzute de normele igienico-sanitare, alimentele;
Răspunde de calitatea hranei pregătită de el;
Răspunde de aspectul şi curăţarea veselei;
Respectă cu stricteţe igiena personală (halat, bonetă, încălţăminte) cât şi igiena bucătăriei şi sălii de mese;
Zilnic recoltează probe din meniu pe care le păstrează în frigider;
Răspunde de inventarul mobilierului şi a veselei .
Conditii de munca: in sediul unitatii;
Program:
Denumire post:
Ospatar (cod ref. O)
locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului „ ...”
Departament: Servicii
Subordonare: Sefului de sala
Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mâncarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
preluarea comenzilor de mâncare si bautura într-o maniera eficienta si profesionista;
acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
cunoasterea meniului astfel încât sa poata oferi în orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mâncare, tacâmuri si bauturi.
Sarcini si îndatoriri specifice:
servirea exemplara a clientilor;
îndeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, în concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea întocmirii si încasarii facturilor;
raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mâncarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
diploma de calificare în domeniu;
experienta de minim 1 an ca ospatar;
cunostinte medii de limba engleza;
aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
atitudine pozitiva si concilianta în relatiile cu clientii si colegii;
disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Deplasari:
Frecventa: -
Conditii asigurate: -
Relatiile cu alte departamente:
descrise în Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
în sediul unitatii;
program normal de lucru, în schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ..................... lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: tichete de masa
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute în fisa de post sunt descrise pe larg în Regulamentul intern (ROI).