avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale

Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie pentru copil l-am dat in judecata in luna septembrie si am primit hatararea in luna aprilie spre sfarsit.Nu a apucat sa-mi plateasca decat 3 luni pensie mai,iunie si iulie.Hotararea prevede sa-mi plateasca retroactiv cu data introducerii actiunii, adica septembrie 2014.Actualmente nu mai lucreaza, iar eu mai am de recuperat de la el 900 de roni plata retroactiva?Cum sa procedez?El refuza sa-mi dea acesti bani cat si pensie lunara pt fata.El mai lucreaza la negru, dar nu am cum dovedi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:07, 28 August 2015
Stilul vorbirii in vant este arhi cunoscut! Daca veti cauta veti si gasi un numitor comun al acestor solicitanti de "drepturi"! Aproape 90% dintre ei n-au job, n-au profesie si se agata de copil ca de singura realizare a vietii lor! Realizare in sensul ca mama ii creste, plateste 90% din cheltuileli, iar ei se "mandresc" si.....reclama! Vad ca dnul againstpas si-a insusit si celebrul termen "prunci"! Induisator! Ce demente sunt mamele, in vreme ce tatii sunt plini de bune intentii! Vine tatal: uite am cumparat un box de pampersi, mama: fugi de aici!, vine tatal: vreau sa o platesc eu pe Nuti 2 zile pe luna sa spele si sa calce si sa te ajute la o curatenie mare, mama: sa nu aud!, vine tatal: alege o pensiune sa te duci cu copilul si cazarea o platesc eu, tu platesti masa, transportul si cheltuielile zilnice, mama: piei Satana etc, si tata se alatura atunci corului de tataici care se boceste prin instante ca babele stirbe, in vreme ce se pretind "barbati", cum nu sunt ei dra "lasati"!. nSi copilul intreaba: mama ma lasi sa ma duc in tabara?, mama ma lasi sa dorm la Lili, ma lasi sa manac si eu inghetata? etc. Voi dragi tatici-bocitoare sunteti de fix aceiasi minte cu copiii, asa ca un copil nu poate pleca in week end cu un alt copil! Mai cresteti mari, comportati-va ca niste adulti, dragii mamei "nelasati" si atunci veti fi lasati!
Doamna PS,
Tatici bocitoare sau nu, tot tatici sunt. Astept si eu o hotarare care spune: copilul sa fie lasat sa stea cu tata atunci cand mama considera ca tatal se poarta ca un adult si e 100% multumita de el, pana atunci luati hotararea, inchideti-o in sertar cu cheita si mai deschideti sertarul cand trece un an, uitati-va ce frumos e scrisa, dupa care inapoi in sertar cu ea. Ah si sa nu uitam, intre timp nu uitati sa platiti pensia, taberele copilului, scoala si femeia care face curat la mama acasa. Fair enough.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
againstPAS, utilizator
Stimate domn againstpas eu zic sa continuati ca si pana acum. Poate 2 ani de reclamatii nu au fost suficeinti, poate veti reusi in al 3lea, daca nu in al 4lea, al 5 lea ce sau cusur sa aiba, si unde au trecut 5 de ce nu ar merge si al 6lea si tot asa! Logica ce va spune? Ca metoda aleasa e buna? da rezultate? va vedeti copilul direct proportional cu numarul plangerilor depuse? sau cumva situatia se inrautateste? Daca situatia se inrautateste iar dvs continuati la fel inseamna ca sunt grave probleme cu logica si intelegerea realitatii! si in ritmul asta ne veti scrie curand ca nu ati fost consultat cu privire la alegerea restaurantului ptr nunta!
Doamna, dvs expuneti pe forum ce se intampla cu copilul dvs si cu fostul partener, asa ca va multumesc sincer pentru sfaturi, dar eu tot nu am inteles ce solutie propuneti in general pentru tati. Daca aveti o solutie la problemele enuntate de mine, va rog sa ne-o impartasiti ca se pare ca aveti un raspuns la toate. Dar ca sa spuneti ca solutia cu tatii sa le zicem reclamanti nu e buna, fara sa veniti cu alta, it's a waste of everyone's time.
La fel daca exista o hotarare care stabileste un program de vizita, rezidentul ar trebui sa o respecte. Dar ce credeti ca o respecta?

against PAS dixit
La fel daca exista o hotarare care stabileste un program de vizita, şi nerezidentul ar trebui sa o respecte. Dar ce credeti ca o respecta?
Dacă îngrădirea programului de vizită de către părintele rezident aduce prejudicii minorului, prin crearea sentimentelor de însingurare, de abandon şi împiedică dezvoltarea psihoemoţională corectă a minorului, acelaşi rezultat este dacă părintele nerezident nu respectă programul de vizită. Deci părintele nerezident care nu vine cu lunile să-şi vadă copilul împiedică dezvoltarea psihoemoţională a copilului X-(
Atunci, e benefic ca acel copil să ştie de la început cine-i este familia , care se ocupă de el, fără a mai fi deranjat cu "uite tata, nu e tata!". Asta chiar crează sentimentul de însingurare, de abandon!
Şi, vis a vis de flori oferite mamei copilului, poate cunoaşteţi zicala:"Vorba dulce mult aduce" :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)