avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale

Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie pentru copil l-am dat in judecata in luna septembrie si am primit hatararea in luna aprilie spre sfarsit.Nu a apucat sa-mi plateasca decat 3 luni pensie mai,iunie si iulie.Hotararea prevede sa-mi plateasca retroactiv cu data introducerii actiunii, adica septembrie 2014.Actualmente nu mai lucreaza, iar eu mai am de recuperat de la el 900 de roni plata retroactiva?Cum sa procedez?El refuza sa-mi dea acesti bani cat si pensie lunara pt fata.El mai lucreaza la negru, dar nu am cum dovedi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:07, 28 August 2015
Cand "mama" se situeaza in aceasta postura, ce credeti?
Cea care i-a dat viata, a uitat complet de acest lucru iar cand i-am cerut sa plateasca pensia alimentara a afirmat ca "n-am venituri". Desi insista tot timpul ca minorul lasat de Instanta in grija tatalui sa se duca sa locuiasca cu ea!
Cand am intrebat-o cu ce venituri l-ar intretine, daca minorul ar accepta mi-a raspuns ca nu ar muri de foame!:((
Cum poate fi catalogata o asemenea "mama" care refuza plata a 180 lei pensie de intretinere stabilita de Instanta ( la salariul minim pe economie din 2013)?
Cum considerati sa procedez? S-o actionez din nou in Justitie pentru recalcularea pensiei alimentare potrivit noului salariu minim pe economie?
Asta doar pentru a-i creste datoria financiara fata de copil, altfel sunt sigur ca nu va plati nici suma marita la nivelul actual...
Asa ca, vedeti? Nu numai tatii sunt niste nemernici fara suflet, rau platnici, etc. Sunt si asa zise "mame"!
cred ca procentajul in privinta mamelor care fac astfel de lucruri este foarte mic comparativ cu cel al tatilor.indiferent ca este " mama" sau "tata"" cel obligat la plata pensiei, atata timp cat nu plateste trebuie urmata calea legala.sunt drepturile copiilor nu ale parintilor.legea este aceeasi pentru toata lumea si toti trebuie sa o respectam.
ptr againstPAS - sunt cazuri si cazuri- pai dvs vorbeati de nerespectarea unor hot judecatoresti in ceea ce priveste drepturile tatilor care au program de vziita si nu sunt lasati sa vada copiii, sa stiti ca in marea majoritate a cazurilor ei nu vor sa vada copii si incerca sa scoata mamele vinovate de acest lucru.cum facem ca nu este respectata hotararea sa vina sa ia copilul? atunci cand e vb de pensie nu ii convine sa dea si ma lupt ca sa obtin dreptul copilului.
ce e de facut in cazul cand nu respecta hotararea in sensul in care eu si copilul ne dorim sa vina sa vada fata si sa aiba o relatie cu ea?
noi nu il hartuim decat sa dea banii, este suficient.ce s-ar face daca i-am mai hartui sa vina sa ia si copilul in programul stabilit de instanta?in conditiile in care ei au o alta viata si alti copii din alta casatorie?cum sa merga fiica mea sa vada ce se intampla in familia lor si sa vina cumva sa imi povesteasca mie acasa?credeti-ma ca prefera sa nu o vada deloc ptr a nu-si creea probl in noua famile, dar zbiara in gura mare ca nu da pensie ptr ca nu e lasat sa vada copilul!
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
desirelia75, utilizator
@desirelia
V-as spune ce e din perspectiva mea de facut daca as reusi sa inteleg speta. Daca tata nu vine deloc preocum spuneti la copil, atunci intr-adevar nu inteleg cum sustine ca nu este lasat sa vada copilul. Sunt de acord ca daca tatal nu plateste pensie si are de unde, sa fie tras la raspundere.

Eu vb de minunatii parinti rezidenti care zic ca-si protejeaza pruncii de tatii lor ca ba e iresponsabil, ba e pierde vara, ba e sarantoc, ba mai devine brusc si violent. Ma uit la ce se intampla nu departe de noi cu oameni care fug cu pruncii in brate din zone precum Siria si Irak. Mai vad prunci tranformati in soldati la varste de 4, 5 ani. Si vad mamele in instantele din Romania cum se opun cu cerul si pamantul unei situatii normale: adica tata sa ia si el copilul la el cateva zile, cateva weekenduri si sa exercite in comun autoritatea parinteasca. Vad tati tarati in procese ani de zile pentru te miri ce. Si toate acestea cu marele scop nobil: eliminarea tatalui considerat de mamici brusc "unfit" din viata pruncului.

Nu tatii sunt "calaii" copiilor dvs dragele mele doamne, or fi fost calaii mariajului care a esuat. Asadar, in afara de unele cazuri cu totul exceptionale este nesanatos sa-ti aperi copilul de relatia cu tata. La fel cum este de gresit ca tatal, daca are de unde, sa refuze sa plateasca pensia.

againstPAS, utilizator
va dati seama ca aceste sustineri sunt doar vorbe in vant aruncate la politie, ptr a-i face pe cei de acolo sa ma creada pe mine o nebuna.le-am explicat mereu ca nu a depus niciodata vreo plangere in acest sens sau ca nu a venit cu executorul sa isi ceara drepturile si ca mai mult decat atat in hotarare nu scrie ca pensia trebuie sa o dea doar daca isi vede sau nu copilul.e ciudat ca desi si-au dat seama cu ce om au de a face, cei de la politie tin intr-o oarecare masura tot cu el.in sensul ca imi spun cum doamna atat de mult trebuie sa dea pensie?de parca eu am stabilit un procent din venitul net lunar si e vina mea ca el are un venit lunar mare.nu inteleg aceasta atitudine si le-am spus clar ca eu sunt acolo din 3 in 3 luni doar ptr a reprezenta un minor care are o hotarare judecatoreasca.
sa initieze acesti tati, barbati sau indivizi si individe care au venituri mari o initiativa in acest sens si sa se modifice legea.sa fie obligati la plata unei alte sume pe motiv ca un copil nu are ce face cu atatia bani lunar si nu are nevoie de ei.dar nu sa fim noi cele care cerem drepturile copiilor nostri judecate ptr faptul ca mancam banii copiilor nostri, mai ales in conditiile in care eu legal nu m-am recasatorit, nu am alti copii si nici nu voi mai avea si slava domnului sunt singura la parinti si nu impart nimic cu nimeni.adica tot ce am ramane copilului meu.in schimb el nu are nimic pe numele lui, imparte tot cu atuala sotie si cu inca un copil.si tot lui ii e frica ca eu mananc banii copilului?adica discutiile astea nu ar trebui sa existe din moment ce o hotarare spune ce ai de facut.
am ajuns sa imi fie rusine sa merg la politie sa depun plangere pe acesta tema, vazand cum toti ma privesc ca pe una disperata dupa banii fostului sot si care nu il las pe "saracul" in pace.
sunt 7 ani de procese, pe toate le-am castigat si se incerca convingerea mea in a renunta la a mai cere ceva , pe motiv ca "ce...nu va ajunge cate i-ati facut? " dar se uita ca in cei 7 ani am incercat fel si fel de propuneri ptr a nu se ajunge aici si ptr a nu-i face rau.doar ca ...nu a vrut niciun fel de intelegere pe cale amiabila.a avrut razboi, manat de faptul ca are multi bani si posibilitatea reprezentarilor in instante de diversi avocati bine cotati...care l-au sfatuit numai de bine!
Da doamna, asa ar trebui, daca exista o hotarare ce stabileste o pensie, tatal trebuie sa o plateasca. La fel daca exista o hotarare care stabileste un program de vizita, rezidentul ar trebui sa o respecte. Dar ce credeti ca o respecta? Nu, nu, pentru ca vai copilul este prea mic, apoi are anxietate de separare, apoi cand e suficient de maricel e traumatizat de tata, apoi bineinteles spre surprinderea nimanui va refuza sa mai plece cu tata. Avem o hotarare, asa si? Cred ca as putea scrie o carte despre cum sa ignori drepturile tatalui si cum sa-l scoti sistematic din viata copilului. Dar habar nu am ce sfaturi sa dau acelora care merg sa-si vada copilului si se intalnesc cu o usa inchisa. Habar nu am ce sa le zic acelora care nici la telefon nu pot vorbi cu pruncii lor. Habar nu am ce sa le zic acelora care nu stiu ce fac copiiii lor, nu li se raspunde la intrebari, nu sunt consultati.
Poate sa mearga cu flori pentru mama la programul de vizita?
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)