avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale

Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie pentru copil l-am dat in judecata in luna septembrie si am primit hatararea in luna aprilie spre sfarsit.Nu a apucat sa-mi plateasca decat 3 luni pensie mai,iunie si iulie.Hotararea prevede sa-mi plateasca retroactiv cu data introducerii actiunii, adica septembrie 2014.Actualmente nu mai lucreaza, iar eu mai am de recuperat de la el 900 de roni plata retroactiva?Cum sa procedez?El refuza sa-mi dea acesti bani cat si pensie lunara pt fata.El mai lucreaza la negru, dar nu am cum dovedi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:07, 28 August 2015
Exact. Sunt cazuri si cazuri. Va recomand o zi sa stai in sala de judecata la un complet de minori si familie si va veti lamuri cat de gresit e sa pornesti de la prejudecati.
Eu nu doar cred ca exista parinti rezidenti care intervin, dar stiu ca exista. Si nemultumirea nu vine din faptul ca celalat parinte nu dovedeste grija si afectiune pentru copil, ci tocmai din faptul ca dovedeste prea multa grija si afectiune, iar frica ca la un moment dat copilul ar putea sa aleaga liber intre cei doi parinti, ii face pe unii dintre parinti sa distruga aceasta posibilitate, lasandu-l pe cel mic fara alegeri.
againstPAS,cum dovedeşte distinsul părinte nerezident grija faţă de copil?
Exact dvs. v-aţi exprimat în alte postări că un tată care vine cu Poliţia la copil o face fiindcă e interesat de copil.
Este şi asta o interpretare.Dar dacă o face să hărţuiască părintele rezident?! Cum deosebim interesul faţă de copil de interesul de a produce neplăceri fostului partener?
Apoi, chiar aici, pe forum, unii avocaţi binevoitori sfătuiau tăticii să-şi demonstreze interesul trimiţând mici pachete copilului, neapărat prin Poştă, să trimită uneori bani, tot prin mandat şi să strângă bonuri fiscale, pentru a demonstra grija faţă de copil. Exact aşa i s-a întâmplat şi copilului meu:venea în faţa uşii cu un amic după el, cu mâna goală şi îi explica băieţelului că trebuie să plece cu el, că aşa scrie pe hârtie X-( Copilul ştia una şi bună: nu vrea să plece cu tata şi cu nenea! Dar peste 2 zile, sosea şi pacheţelul cu oarece pentru copil, prin curier, cu semnătură de preluare. Să ştiţi că un copil se bucură pentru orice cadou primit de la un părinte, de exemplu, odată a venit cu o acadea, şi acum ţine minte copilul că tata i-a adus o acadea! El nu face diferenţa între un trenuleţ electric sau o acadea, bucuria e aceiaşi, dar când vine cu curierul ...
Ei, acest părinte demonstrează că este interesat de copil: are şi bonuri fiscale, şi avize de expediţie, de Paşti trimite uneori şi 50 lei cadou copilului şi îi aminteşte la telefon de N ori că el îi trimte bani şi cadouri, dar, în paralel, deschide proces după proces cu acuzaţii inventate şi scrie plângeri, reclamaţii, chiar şi prin fax sau email!. Aparent, este cel mai interesat tată.DA, este interesat , că are interese , dacă ar fi copilul la el, i-ar asigura plata ratelor la bancă!
Aşa frumos se poate demonstra afecţiunea, pe mail! Nu există nici un mail fără "te iubesc", dar, când e prezent, chinuie copilul până acesta leşină de plâns, apoi cheamă Poliţia! Nici Poliţia nu mai vine când aude cine-l sună!
Doamna Martonze
Eu nu sustin ca un tata sa vina la copil cu politia, cu executorul etc. La fel cum ii cereti unui tata sa plateasca pensia stabilita in hotarare, la fel ar trebui sa-i cereti sa vina sa-si ia copilul asa cum scrie in hotarare. Ca si daca domnu va aduce o plasa de alimente ca si contravaloarea pensiei, ii veti zice, pai in hotarare nu scrie sa-mi aduci varza si cartofi, scrie sa-mi dai 500 ron.
Eu inteleg ca orice copil are toane, are zile proaste, are zile cand nu are chef sa plece, zile cand e bolnavior, dar doamna Martonze orice copil din lumea asta ar pleca cu tatal lui daca mama ar fi de acord si s-ar arata fericita de aceasta plecare. Iar in cazul dvs, luni de consiliere, tatal si-a vazut si copilul in prezenta dvs si tot nu vrea sa plece?
De cate ori a plecat cu tata copilul dvs? Cat timp au petrecut singuri? Cate ore, zile, saptamani, luni? Si atunci va spun si eu daca acele acuzatii, plangeri sunt inventate sau nu.
Aşa-i, domnule, copilul a stat singur cu tatăl său 20 de minute, la îndemnul insistent al meu, a trebuit să-i promit că-l voi aştepta, a stat şi 2 ore, dar a trebuit să fiu în raza sa vizuală.
Dvs. nu înţelegeţi un lucru: un copil percepe tatăl ca tată dacă a trăit sau trăieşte ca o familie, adică în aceeaşi casă, mănâncă împreună la masă, merg împreună la cofetărie, la evenimente, etc.(sau are măcar în memorie acele trăiri).
Un copil se uită la desene, i se citesc poveşti-peste tot apare mama, tata şi copilul, inclusiv în regnul animal, este leul, leoica şi puiul. Din moment ce un copil nu a avut niciodată aceste trăiri, pentru el, "tata" este echivalent cu Miky Mouse sau cu Tom din desenele animate, nu există nici o legătură de ataşament şi brutalitatea cu care a încercat să rupă copilul din familia sa , în virtutea drepturilor de tată (pe care instanţa le-a acordat în ciuda tuturor dovezilor contra) face inutilă orice încercare a mamei de a obliga copilul să plece cu el, mai mult, copilul pleacă cu greu chiar şi cu bunicii, dar trebuie să ţină legătura permanent cu mama, telefonic.
Poate veţi spune că este prost educat copilul, eu spun că acestea sunt urmările traumatismului psihic la care a fost supus, în mod repetat, de către tatăl său, trăiri negative care s-au acumulat şi au sădit o neîncredere majoră în subconştientul său vis a vis de tatăl său.
Vorbiţi de plângeri întemeiate? Ce motiv de plângere are un om care a putut să-şi vadă copilul de câte ori au vrut muşchii lui, până când a ameninţat toată familia copilului, în propria casă? Ce motiv de plângere are un individ care în 3 zile de stat în ţară, şi-a văzut copilul de 3 ori, în fiecare zi, când a vrut şi unde a vrut, fără existenţa oricărui program de vizită?Vă spun eu: a motivat în reclamaţie că mama condiţionează orele de relaţii de programul de somn şi de hrană a copilului, copilul având atunci 2 ani! Sau a reclamat că mama nu a răspuns la telefon de 2 zile! Sau că la telefon , copilul a vorbit cu el doar 2 minute!
dupa 7 ani in care tatal nu a vazut copilul,( acum domnisoara de 16 ani) am reusit performanta de a-l face sa ceara nr de tel al fetei, sa vb si sa se intalneasca.scopul lui a fost unul singur..sa ne retragem executarea.daca a vazut ca eu nu sunt de acord a incercat sa convinga fata.nu a intrebat-o absolut nimic despre viata ei in cei 7 ani, despre planurile sau sanatatea ei.concluzia mea este una singura: unii oameni nu pot fi parinti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
desirelia75, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)