avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale

Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie pentru copil l-am dat in judecata in luna septembrie si am primit hatararea in luna aprilie spre sfarsit.Nu a apucat sa-mi plateasca decat 3 luni pensie mai,iunie si iulie.Hotararea prevede sa-mi plateasca retroactiv cu data introducerii actiunii, adica septembrie 2014.Actualmente nu mai lucreaza, iar eu mai am de recuperat de la el 900 de roni plata retroactiva?Cum sa procedez?El refuza sa-mi dea acesti bani cat si pensie lunara pt fata.El mai lucreaza la negru, dar nu am cum dovedi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:07, 28 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
@ CristinaFlorentina, pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc.
Stimata doamna, dincolo de sfaturile corecte pe care le-ati primit si carora ar trebui sa le dati curs, va rog sa aveti in vedere ca:
1. nepasarea de a nu plati pensia datorata copilului se bizuie pe speranta (adesea intemeiata) a celui care nu plateste, ca dvs nu veti face nimic.
2. sau ca veti face o data si apoi, scarbita, veti renunta.
NU renuntati! Faceti-i plangere penala la fiecare 3 luni de neplata.
Trimiteti-i mailuri de fiecare data cand trebuie sa faceti copilului cumparaturi de tipul:
-medicamente, rechizite, imbracaminte, incaltaminte ptr inceperea scolii, fondul scolii, activitati extra scolare, etc.
- intrebati-l cu ce intelege sa participe.
Daca nu participa cu nimic, pastrati bonutile si scanati-i-le.
Faceti acest lucru in mod constant.
Aceasta minunata lege face din orice participant la un act sexual "parinte"!
Putine instante, din pacate, isi pun problema in situatia unor astfel de "tati" cu ce au contribuit sau contribuie ei mai mult decat un donator de la banca de material genetic.
Nu inteleg insa de ce in aceasta "logica" nu primesc si donatorii program de vizitare!
Dragă mămică, cum ar trebui să se procedeze - după modelul ţărilor civilizate - ştim cu toţii.
Ce aveţi dvs. de făcut? Să vă rugaţi de EL să plătească copilului pensia de întreţinere. Dacă vrea, plăteşte, dacă nu, nu.
Soluţia executării silite este aplicabilă unei persoane cu venituri legale sau/şi care are proprietăţi. Altfel, plătiţi executorul tot Dvs., din puţinul pe care-l aveţi.
Plângerile penale pentru neplata sunt utile într-un eventual viitor proces, când domnul va dori să aibă un program de vizită extins, cu vacanţe şi weekenduri sau când va solicita autoritatea părintească comună.
La noi în ţară, reuacredinţă nu se judecă în funcţie de capacitatea de muncă a celui fără venituri.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)