avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cand platitorul munceste fara forme legale

Am o fetita de 8 ani si jumatate.Fostul meu sot nu a lucrat o perioada cu contract de munca.Anul trecut in iunie s-a angajat.I urma refuzului de a plati pensie pentru copil l-am dat in judecata in luna septembrie si am primit hatararea in luna aprilie spre sfarsit.Nu a apucat sa-mi plateasca decat 3 luni pensie mai,iunie si iulie.Hotararea prevede sa-mi plateasca retroactiv cu data introducerii actiunii, adica septembrie 2014.Actualmente nu mai lucreaza, iar eu mai am de recuperat de la el 900 de roni plata retroactiva?Cum sa procedez?El refuza sa-mi dea acesti bani cat si pensie lunara pt fata.El mai lucreaza la negru, dar nu am cum dovedi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:07, 28 August 2015
D-le againstPAS, cred că deja exageraţi cu aceste drepturi ale taţilor. Doamna PS vă explică de luni de zile că între drepturi şi obligaţii există o interdependenţă, adică fiecărui drept îi corespunde o obligaţie, inclusiv în problemele cu minorii.
Probabil ştiţi că un copil mănâncă. Mâncarea costă bani.
Un copil se îmbracă şi încalţă.Hainele şi încălţămintea costă, se cumpără cu bani.
Copilul creşte, un copil în creştere are nevoie de hrană sănătoasă, cu vitamine, are nevoie mereu de haine noi, de încălţăminte noi.
Un copil se mai şi îmbolnăveşte. Nu toate serviciile medicale sunt gratuite chiar şi pentru copii, nici toate medicamentele.Deci ajungem iar la bani.
Oricât de iubitor ar fi acel tată fără venituri, cu "hrana sufletească" din 2 weekenduri lunar şi din 2 săptămâni de vacanţă la tata, copilul nu se poate dezvolta.
Oare într`adevăr sunteţi convins că la magazine puteţi plăti cu iubirea părintească? Sau mergeţi cu copia de pe reclamaţia adresată DGASPC-ului şi copilul va fi dotat cu haine şi încălţări?
Userul prezentei teme spune că tatăl copilului nu-şi plăteşte pensia de întreţinere pentru copii, îşi ascunde veniturile şi are o datorie legală de 900 lei , pe care doreşte să o recupereze, vrea să afle modalitatea de recuperare!Doamna spune că are venituri mici, are nevoie de acei bani.
Răspunsul e clar: un asemenea individ , care nu are proprietăţi, nu lucrează, este protejat de legile actuale autohtone, fiindcă unde nu este venit, nu există nici reavoinţă, deci plângerea penală e pierdere de timp, iar dacă totuşi, vreun jude ar considera că domnul trebuie să stea în puşcărie, copilul tot n-ar primi acei bani de care are atâta nevoie, cei 900 lei rămân tot datorie, iar mama trebuie să se descurce din ce are.
Mai mult, dacă doamna ar recurge la executare silită a datoriei legale, în prima fază, ea trebuie să plătească executorul, urmând ca acel avans să fie recuperat de la cel executat.Dacă debitorul este insolvabil, doamna rămâne şi fără datoria recuperată, şi fără banii daţi executorului.
Stimate dnule Againstpas ceea ce nu intelegeti dvs, printre altele, dar veti intelege in timp, este ca nu parintele rezident il "scoate" pe cel nerezident din viata copilului, ci acesta se "scoate" singur, prin propria prestatie plangeri, scandal, lipsa de corectiudine, contributie de 10% si alte asemenea. Dar nu e nevoie sa ma creada cineva, ci fiecare se va intalni cu momentul judecatii copilului! in timp lucrurile se decanteaza si se aseaza, iar copilul, in functie de varsta, le va fi filtra si re evalua permanent, pana va ajunge la o concluzie cu care se va simti impacat. Un rol il va juca cu siguranta si intrebarea copilului: dar tu credeai ca eu mancam si incaltam procese verbale sau plangeri?
Multumesc pentru comentarii, dar copilul nu creste cu vorbe si nici medicamentele de exemplu nu se cumpara cu vorbe, nici hainele sau rechizitele!!!Nu la exclus nimeni din viata copilului, din contra el considera ca are numai drepturi "doar e tatal ei" asa sustine!Mai imi mananca si nervii si sanatayea!!Daca de exemplu copilul raceste suna si ma jigneste si ma toaca ca tot eu sunt de vina nu am avut grija de ea si asa mai departe!!Lui nu-i convine nici ca lucrez, acum a decedat mama mea in februarie 2015, dar pana acum cand eram la serviciu, in vacante avea ea grija de ea si-mi reprosa ca nu stau cu fata, tot felul de tampenii...Copilul nu creste numai cu dragoste si pretentii, dragostea si afectiunea da sunt ingrediente principale dar nu ajung!Un copil are nevoie de hrana, confort, curatenie, medicamente si chiar jucarii.Toate acestea au costuri materiale si necesita timp si efort.Parinte nu poti sa fii la fara frecventa!Vad ca toti isi dau cu parerea dar cand ii dai la copil o punga de pufuleti si un corn la nu stiu cat timp si il toci si il stresezi ca de ce nu vine la tine nu stiu cum te poti numi !!!
@ PS
Or fi si asemenea cazuri, nu zic nu, dar in multe cazuri rezidentul se poarta de zici ca pruncul este in proprietatea lui si ca are drept sa decida cine sa faca parte din viata copilului si cine nu, omitand faptul ca parintii au drepturi egale, adica cam cum spuneti dvs ca va "ingrijiti" sa protejati copilul de domnu' 2 galosi.
Si ca tot vorbiti de momentul judecatii copilului de parca anticipati rezultatul, nu uitati ca acel copil este atat reflexia mamei, cat si a tatalui si nu vb doar de gene aici (da da, ala, fix trantorul sau 2 galosi cum ii spuneti)
Mai inainte sfatuiti o mama sa faca plangeri tatalui pentru a-l sanctiona pentru faptul ca nu plateste pensie, ceea ce mi se pare just. Presupun insa ca daca tatal ar face plangere mamei ca nu-si vede copilul nu mai este just ce face, ca doar copilul nu se imbraca cu plangeri si procese verbale.

@tatiana
Tatal nu plateste pensie si nu cumpara nimic copilului, nici macar o jucarie? Nu cumpara nici inainte sau cum? El cam cat estimati ca ar castiga la negru?
Daca tatal ar face plangere ptr nerespectarea programului ar fi la fel de just ca si daca mama ar face plangere ptr neplata pensiei de intretinere.
Diferenta pe care o ocoliti este ca mama in vreme ce merge la munca, creste copilul, gateste, calca, duce copilul la medic, in vacanta etc, face si plangere!. In vrme ce "tatal" face doar plangere! De aici si legitima intrebare a copilului: "credeai ca cresteam cu plangeri?", caci mamei nu-i poate adresa aceiasi intrebare vazand ca ea este cea care zi de zi ii satisface toate nevoile

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)