avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, inspectori RU

Intr-un topic am facut afirmatia de maijos , iar la sugestia colegului nostru tudorvaleriu, m-am decis sa deschid acest topic
"Eu as pune in balanta si celelalte persoane care vin in contact cu ITM-ul (angajatori, angajati, contabili, inspectori RU)... si d.p.d.v. al profesionalismului as pune spune ca sunt anumiti inspectori ITM care pot da clasa multor capete luminate din organele centrale de specialitate... si ma opresc aici cu acest mic comentariu .. poate cam rautacios, domnule Valeriu ... si stiti de ce".

Chiar as dori sa se poarte un dialog pe aceasta tema, dar sa respectam si prevederile Regulamentului de postare .. Discutia pe aceasta tema, psa o facem fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca inspectorii ITM au avut / au o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa lor.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters82334 , utilizator 10:08, 1 Octombrie 2009
grace_r
Este vorba de ITM-ul in raza caruia iti desfasori activitatea ... din pacate, cunosc in mare parte activitatea multor ITM-uri din tara si cam stiu cum se lucreaza ... :) ... Exista chiar si un proverb "Nu exista padure fara uscaturi" ;)

sammy
Ai pus corect punctul pe i ... ITM-ul nu aproba documnetele depuse de catre angajatori, ci doar pune pe ele o viza care nu prea are valoare, intrucat asa cum am sustinut si sustin in continuare depunerea actelor la ITM nu este o conditie ad validitatem a acelui document.

Asteptam si alte opinii de la cei ce nu au remarcat inca acest topic.
:bow:
Eheee! ITM-ul nostru drag !
Stimati colegi, cum oare sa fie totul roz si frumos, cand si de o parte si de alta a baricadei exista , caractere puternice si orgolii ? Fiecare in parte se crede indreptatit sa "ceara" , iar celalalt sa "faca"!
Atat in randul reprezentantilor ITM cat si in randul reprezentantilor angajatorilor, salariatilor, s.a.m.d., exista caractere potrivnice si angajati mai putin competenti.
Consider ca nimeni nu pleaca de acasa spunandu-si: " ia sa ma enervez eu azi si sa tip la cine imi iese in cale, sa fiu rautacios si lipsit de omenie"!
Eu ii inteleg si pe cei care spun:"doamne, sunt rai si nu vor sa te ajute" fiindca m-am lovit si eu de astfel de situatii, inrepetate randuri.Dar cu putina buna vointa le-am rezolvat.Pe principiul, ma dai afara pe usa, intru pe geam(daca am dreptate) , am apelat la un alt inspector si........surpriza?!........ nu aveam nicio problema.
Dar pe de alta parte, ii inteleg si pe cei din ITM, ca sunt stresati de fel de fel de persoane care ii abordeaza in fel si chip, solicitand fel de fel de "minuni".
Cum ati proceda daca: "se prezinta la dvs. o persoana, care, exceptand faptul ca "se simte de la distanta ca este certata cu apa si sapunul", solicita vizarea unui stat de salarii pe care nu se regaseste stampila societatii? Banuiesc ca suntem de acord cu totii ca se va refuza vizarea acestui stat de salarii, asa-i?
Dar ce facem in conditiile in care, persoana refuza sa accepte faptul ca nu se poate, intepeneste in fata noastra si devine agitat? Mai explicam odata, si inca odata, dar......doamne....pana cand? Unde mai pui ca, cei care asteapta la coada, se enerveaza la randul lor, ca sunt obligati sa astepte dupa o persoana care nu mai vrea sa plece! Se isca un taraboi, unul tipa, altul injura.....excelent! Si dupa ce ne primim "portia" pleaca omul comentand la adresa noastra, care nu suntem decat niste incompetenti....... " WOW ! Ce zi frumoasa! Dupa cateva persoane care se prezinta cu acest gen de minunatii, cum sa mai fii capabil sa zambesti urmatoarei persoane..?
Consider ca pentru a exista o mai buna colaborare intre ITM si angajatori, angajati,etc., ar trebui:

1. persoana care de ocupa de acest sector, sa sa fie pregatita in domeniul legislatiei muncii, si dispusa sa isi actualizeze, imbunatateasca si aprofundeze cunostintele, in permanenta;
2. sa se constientizeze faptul ca "vorba dulce, mult aduce"
3. inspectorii ITM sa isi aminteasca ca:
- nimeni nu s-a nascut invatat;
- sunt acolo si pentru a indruma contribuabilii in domeniul relatiilor de munca;
4. cat traieste, omul invata! Asa ca ar trebui sa invatam unii de la altii, sa ne ajutam intre noi si sa fim un pic mai "umani"!
Oricum, dupa parerea mea, atata vreme cat imi fac treaba bine, chair daca nu-mi va zambi nimeni la ghiseul ITM, cu siguranta nici nu va tipa.Asa ca....noi sa fim sanatosi si sa ne facem treaba corect,ca mai departe.....face fiecare ce considera! Este de preferat sa ne mandrim cu ceea ce facem noi, decat sa facem riduri pt. ceea ce nu fac altii!
Cred ca, pana la urma urmei, sunt niste legi, nescrise, ale bunului simt si ale civilizatiei.Toti suntem oameni si, indiferent de situatia in care ajungem sa interactionam, fara RESPECT RECIPROC, POLITETE, BUN SIMT, PROFESIONALISM, etc, niciodata nu vom putea sa avem o colaborare fructuuoasa!
De acord cu dl. Freeelis : "Padure fara uscaturi, nu exista!"
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
Gabriela Negrut, Consultant resurse umane
=D> frumos spus, Gabriela ! :)
In pagina 3 a acestui topic, povesteam despre problemele pe care le am cu unele firme, unde ma ocup de SSM ca lucrator desemnat, urmand sa fac o sesizare la ITMB.
Am facut aceasta sesizare in 21.07.09 si am primit raspuns cu nr. de inregistrare din 07.08.09.
Sunt instiintata ca in urma controalelor efectuate s-au constatat mai multe neconformitati pentru care s-au dat termene de realizare si sanctiuni contraventionale.
Nu pot decat sa ma bucur de timpul scurt in care a fost verificata si rezolvata sesizarea mea !
Multumesc inspectorilor de la ITMB.
:bow: :vishenka:

Alte discuții în legătură

Incetare contract in per proba anca55 anca55 In perioada de proba cf art. 31, al 4, indice 1 CM spune ca \"Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai ... (vezi toată discuția)
Control itm la punctul de lucru ContSters159316 ContSters159316 BUNA ZIUA am urmatoarea situatie : punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si ... (vezi toată discuția)
Noutati referitoare la activitatea ru dupa 01.01.2011 Cornel  Vasile Cornel Vasile [b]Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.[/b] Toata lumea stie ca , potrivit ... (vezi toată discuția)