penrtu ca sa fim seriosi, in ce priveste amnezile. o amenda de 1500-3000 de lei sau chiar si dubla este o nimica toata pt o firma cata de cat mai rasarita. Angajatorul face niste calcule si decide. (de exemplu cat ma costa sa platesc orele suplimentare? atat Aaaaa, pai mai bine platesc amnezi de la ITM, este muuuuult mai putin... )
Cred ca exceptez din aceste remarci partea cu securitatea in munca, aici e alta treaba.
De ce stimata colega grace_r, spuneti ca la SSM e altceva, e la fel. De la inceputul lunii, doua firme cu angajatori straini - unul Libanez si altul Turc- m-au concediat pe motiv ca daca vine controlul ei dau spaga si ies mai ieftin.
Sunt enervati ca trebuie sa faca CIM la lucratori, sa plateasca echipament de lucru, med. muncii si carnete de sanatate, deratizare, si altele necesare in alimentatie publica. Unul vinde shaorma salariul meu 200 ron, celalalt ineluse de gogosi-150 ron/luna. Fac publice sumele deoarece cei care se pricep la SSM, realizeaza cate riscuri de acc. sunt la acele locuri de munca.
In consecinta luni, vreau sa fac reclamatie la ITMB, si am sa cer si audienta la inspectorul sef D. Bujor, pentru a intensifica controalele la angajatorii straini. Colegii de la RU, aveti astfel de patroni ?
Nu stiu daca sunt pe subiectul discutiei, dar din postarile de mai sus, am dedus ca DA !!!!!!!
Un angajator Roman, nu are cum sa sfideze total legislatia muncii, dar " investitorii" cu shaorma incalca cu buna stiinta. Stiu ca sunt putini inspectori, deci rezolvarea este numai cu o reclamatie despre orice incalcare a legii.
E valabila pentru lucratorii de toate categoriile( RU, SSM, Contabil, Cons. Juridic etc.)
:weg: :duh: