petricadracea a scris:
@ bizman.
De precizat. Locatarii debransati de la sistemul de incalzire, vor plati dar numai partial (suprafata radianta a tevilor care traverseaza apartamentu si a celor de la subsol), deci, proportional cu suma restanta la momentul deschiderii actiunii.
D-le despre ce vorbiti? Despre ce suprafata radianta vorbiti? Nu ati fost atent la ce a intrebat ana50. Ana50 a intrebat de CHELTUIELI DE EXECUTARE nu de datoriile pentru care a fost data in judecata asociatia. La fel si romanulnevoias care cititi pe sarite.
Explicatie pentru romanulnevoias
ana50 nu a precizat cand a inceput procesul si daca avea datorii in momentul actionarii in instanta de catre furnizor dar putem merge pe presupuneri logice.
- Daca datoriile sunt din datorii aferente perioadei 2008-2009 este evident ca asociatia a fost actionata in instanta pina in 2011 pentru a nu se prescrie datoriile (adunam la perioada cea mai veche 3 ani).
- Actionarea in instanta s-a datorat faptului ca administratorul nu a platit datoriile la furnizor
- De ce nu a platit administratorul datoriile la furnizor? Pentru ca persoane din asociatie aveau restante la intretinere si poate si ana50 (indiferent daca era sau nu era bransata la incalzire)
- banii nu au culaore, nu scrie pe ei ca sunt expres pt apa, gaz, curent, ..., banii sunt la comun si se platesc la furnizor in functie de mai multe criterii pe care nu are rost sa le discutam aici; daca administratorul plateste de exemplu la curent doar cat a incasat de la locatari, de multa vreme era deja curentul taiat; la fel gazul si celelalte utilitati. In practica se lasa asa cum am zis de obicei apa si cetul.
- de aici rezulta ca daca asociatia a fost data in judecata in 2011, a fost data in judecata pentru ca nu s-au platit datoriile, pentru ca locatarii si poate si ana50 nu si-au platit datoriile. ATENTIE asociatia a fost data in judecata pentru datorii care se aflau in 2011 si aferente facturilor din 2008-2009. Datoria in 2008-2009 era alta. Cei care nu inteleg sa citeasca fraza anterioara cuvant cu cuvant de zece ori pana inteleg. Pentru cei care mai intreaba de ce trebuie sa plateasca CHELTUIELI DE EXECUTARE si cei cu centrale termice si care au restante la intretinere, sa nu se mai intrebe, exista principiul cauza-efect, cauza: restantele locatarilor, efectul: actionarea in instanta care a generat acest cheltuieli de executare. Ce nu e clar?
Deci d-lor romannevoias, petricadracea, viqua si altii nu mai produceti confuzie pe forum si cititi atent intrebarea Anei50
ana50 a scris:
Ca locatar al blocului din aceasta asociatie mi se imputa CHELTUIELI DE EXECUTARE Este normal sa platesc aceste cheltuieli de executare daca eu m-am mutat in acest bloc in 2011?
1. ana50 este obligata sa-si plateasca cota care ii revine la CHELTUIELILE DE EXECUTARE daca si numai daca aceasta avea restante la intretinere la momentul in care asociatia a fost actionata in instanta (indiferent daca era sau nu bransata la cet). Datoria ei si a altora a dus la acumularea datoriilor la cet clar.
2. Daca ana50 nu avea restante la intretinere la momentul in care asociatia a fost actionata in instanta atunci aceasta nu este obligata sa plateasca cota la CHELTUIELILE DE EXECUTARE
3. restul restantierilor din momentul actionarii in instanta, trebuie sa plateasca si CHELTUIELILE DE EXECUTARE si INTRETINEREA RESTANTA pentru care asociatia a fost data in judecata.
Poate acum ati inteles diferenta, nu era vorba de datoriile la furnizor ci de CHELTUIELILE DE EXECUTARE. Fata de intrebarea Anei eu as mai adauga nu numai cheltuielile de executare ci toate cheltuielile cu procesul inclusiv cheltuielile de judecata.