viqua a scris:
Poate nu exista restante si nu s-a platit facturile. Poate s-a aplicat "strategia geniala" mentionata de dvs. si nu s-a platit facturile. Ideea este, nu s-a platit facturile dintr-un motiv de stupizenie care a dus la executare silita.
Rog moderatorii sa stearga mesajele lui viqua care nu au nici o legatura cu intrebarea lui Ana50, sunt si defaimatoare la adresa angajatilor asociatiilor de proprietari si cele care induc in eroare pe cei care au nevoie de raspunsuri LEGALE pentru problemele lor. Persoana viqua nu are absolut nici o tangenta nici cu asociatiile nici cu legea.
Oamenii vor raspunsuri LEGALE nu raspunsuri care sa le placa.
Ana50 a scris:
...asociatia de proprietari n-a afisat titlul executoriu emis de executorul judecatoresc sa stim la ce data, asociatia a fost actionata in judecata...
Datele despre proces le puteti afla de pe portalul justitiei. portal.just.ro, stiti din ce asociatie faceti parte, stiti cine a dat in judecata asociatia, deci e simplu sa cautati toate datele. Daca nu stiti sa cautati atunci spuneti-ne numele asociatie, localitate si cine a dat in judecata asociatia si cautam noi.
Ana50 a scris:
...normal ar fi fost ca asociatia sa comunice aceste lucruri, in plus sa arate modalitatea impartirii acestor cheltuieli de executare, desi s-a cerut toatea acestea asociatiei....
Da, asa era normal si LEGAL sa se afiseze aceste lucruri numai ca nu s-a intamplat asa. Confirm absolut tot ce a spus fyeratanye in ultimul mesaj
Ana50 a scris:
...S-au mai luat la locatari in cursul acestui an, sume de bani , cu titlu de...PENALIZARI LA CHELTUIELILE DE EXECUTARE SILITA, va intreb pe dumneavoastra (am spus si mai sus) un executor judecatoresc duce la indeplinire o sentinta judecatoreasca, emite un titlu executoriu, citeaza asociatia de proprietari si pune poprire pe contul (conturile) asociatiei, din acel moment, orice suma de bani ce intra in cont, se va retine 1/3 (33.33%) stiu ca in titlul executoriu sunt mentionate toate sumele , datoria , dobanzi, onorariul executorului, nu inteleg de ce ne-au fost luate aceste penalizari pt cheltuieli de executare.
E posibil ca din diverse motive care nici eu si se pare nici dvs nu s-au platit CHELTUIELILE DE EXECUTARE iar executorul care probabil a emis factura si a comunicat-o asociatiei probabil ca a emis penalitati de intarziere. Contractul se afla la presedinte, doar el va poate lamuri asupra acestui aspect. Daca penalizarile sunt conform cu contractul atunci aceste vor fi platite la fel ca si CHELTUIELILE DE EXECUTARE de catre restantierii la data la care a fost actionata asociatia in instanta.
Tot nu ati raspuns la intrebarile mele:
1. la ce data din 2011 ati cumparat apartamentul. Ziua si luna
2. care este data (zi luna an) la care a fost actionata asociatia in instanta. Am detaliat mai sus cum aflati
3. daca aveati sau nu dvs datorii la asociatie la data la care a fost actionata asociatia in instanta
petricadracea a scris:
Este dreptul dvs. sa vi se comunice la ce data a fost actionata in instanta Asociatia. Poate la acea data nici nu erati proprietarul locatiei. De acest amanunt se leaga si va roaga sa spuneti, prietenul nostru, d-l bizman( desi este irelevant pentru caz ).
D-le Petrica este doar parerea dvs, am explicat ca la gradinita, ca data actionarii in instanta este ABSOLUT RELEVANTA pentru acest caz. Restantierii la data la care a fost actionata asociatia in judecata sunt vinovatii din cauza carora a fost data asociatia in judecata. Daca acestia plateau, nu mai erau datorii la furnizor si nici discutia aceasta nu mai exista. Rog pe elga si adriantot sa confirme pentru ca eu am explicat ca la gradinita si chiar nu mai stiu ce METODA DIDACTICA sa mai folosesc pentru a lamuri un subiect atat de simplu. Daca am explicat deja ca la clasa I-a si tot nu s-a inteles ce sa mai cred?
petricadracea a scris:
Restantier nu inseamna o restanta la un anumit furnizor, amanunt de care il precizati cu atata inversunare.
D-le Petrica dvs vorbiti serios? Unde am precizat eu acest lucru cu atata "inversunare"? Va rog sa mai cititi inca o data mesajele mele si nu mai induceti in eroare ca e simplu de verificat. Restantele locatarilor sunt restantele locatarilor iar datoriile la furnizor sunt datorii la furnizor.
petricadracea a scris:
Toti locatarii restantieri in perioada 2008-2009 ( valoarea facturilor, suma reclamata de furnizor) sunt solidari la plata cheltuielilor, proportional cu valoarea restantelor.
D-le Petrica, inca o data va spun, dvs va dati seama ce afirmati? Cand ne referim la o restanta, vorbim de restanta la o anumita data nu pe 2 ani. Ma bucur totusi de un aspect, ca sunteti totusi de acord cu mine ca niste locatari care aveau restante trebuie sa plateasca aceste CHELTUIELI DE EXECUTARE. Numai ca dvs nu sunteti de acord ca restantierii din momentul darii in judecata ci restantierii din perioada din 2008-2009. Pai spuneti asa ca sa inteleaga omul pt ca abia acum ati spus-o. Pai am explicat si acum din nou si anterior de ce trebuie sa plateasca restantierii la data la care a fost actionata in instanta asociatia. Cauza 1 a generat Efectul 3... Nu mai explic inca o data ca la gradinita chiar nu are rost. Mai cititi explicatia logica data anterior. Este LOGICA PURA bazata pe valoarea de adevar a propozitiilor formulate. Daca exista o singura propozitie gresit formulata de mine atunci si rezultatul este viciat. Va rog sa demonstrati care din propozitiile de la Cauza 1 pana la Efectul 3 nu este adevarata si atunci puteti sa dovediti ca raspunsul meu la intrebarea anei50 este gresit. Dar atata timp cand toate propozitiile sunt adevarate atunci si rezultatul este adevarat. Lansez aceasta provocare si veniti si dvs cu argumente asa cum si eu am venit aplicand chiar mai multe metode ca la scoala daca puteti.
Daca la data la care asociatia era data in judecata restantierii isi plateau restantele la intretinere atunci nu mai existau datorii la cet din perioada 2008-2009. Pana acum sunteti de acord? Faptul ca la data la care asociatia a fost data in judecata existau restantieri este vina lor ca a fost actionata asociatia in judecata si nu e vina restantierilor la anumite date din 2008-2009. In 2008-2009 cu siguranta restantele locatarilor erau cu totul altele ca de altfel si datoriile la furnizorul respectiv. Nu are nici o legatura asta cu situatia de fata deci este irelevant. Rog inca o data si pe elga si adriantot sa participe la aceast dilema a d-lui Petrica.
petricadracea a scris:
Ce relevanta are daca la data cand a fost deschisa actiunea judecatoreasca, Ana50 era restantier la intretinere, mutat fiind in august 2011? Sa plateasca pentru un serviciu neprestat?
Asociatia a fost data in judecata pentru datorii reprezentand facturi neachitate aferente perioadei 2008-2009? Corect? Bun.
La data la care a fost asociatia actionata in instanta a fost data in judecata pentru ce? Pentru o suma de bani d-le Petrica. Sa spunem o suma de 40 milioane chiar nu conteaza cat. In 2008-2009 datoria era poate 200 milioane, iar nu conteaza cat, administratorul in functie de incasari a tot platit pana a mai ramas suma pentru care a fost actionata in instanta, proces care probabil ca a fost necesar datorita apropierii prescrierii. Locatarii plateau, plateau, administratorul mergea platea la furnizor... Dar sumele nu au fost suficiente, administratorul nu vine cu bani de acasa sa plateasca restantele locatarilor iar furnizorul a mers la proces.
Haideti sa aplicam logica din nou ca sa vedem despre care restantieri este vorba cei din 2008-2009 sau cei la data la care a fost actionata in instanta asociatia
1. Presupunem ca la data la care a fost actionata asociatia in instanta existau 2 restantieri mari si lati: Petrica si cu Ana.
2. Pentru a simplifica scrierea cand vorbesc in continuare de datorii si restante ma refer strict la data la care a fost actionata asociatia in instanta.
3. Presupunem ca Ana s-a mutat la 1 ianuarie 2011 lucru pe care il tine secret nu vrea sa ni-l spuna. SECRET DE STAT
4. Presupunem ca asociatia a fost data in judecata pe 1 decembrie 2011. Ana nu stie data cu toate ca poate afla in 60 de secunde pe net.
5. Presupunem ca asociatia avea datorie la CET 2000 lei iar la APA 2000 LEI.
6. De asemenea presupunem ca Petrica avea o restanta de 2500 lei iar Ana o restanta de 1500 lei
Active = Pasive, da d-le Petrica? Pana aici cred ca s-a inteles.
7. Acum d-le Petrica va intreb, avand de baza datele prezentate concret, de ce a fost data asociatia in judecata? Pentru o datorie de 2000 lei! De acord d-le Petrica? De ce nu a platit administratorul la CET aceasta datorie de 2000 de lei d-le Petrica? Pentru ca Ana si cu Petrica aveau restante in suma totala de 4000 de lei! (mai facem o presupunere care o ducem la extrem, Ana si Petrica au Centrale si n-au nici o treaba cu CET-ul, puteti s-o luati in considerare sau puteti sa n-o luati rezultatul este acelasi, chiar nu conteaza) Deci cine trebuie sa plateasca CHELTUIELILE DE EXECUTARE rezultate din proces? Ana si Petrica! Cine sunt Ana si Petrica? Ana si Petrica sunt restantierii de la momentul actionarii in instanta si nu din perioada 2008-2009.
D-le Petrica daca nici acum nu ati inteles eu nu mai insist. Eu va rog sa luati fiecare propozitie si mergeti din propozitie in propozitie si cititi de 7 ori. Daca plecati de la propozitii adevarate nu poti ajunde decat la rezultate adevarate. Ceea ce eu am si demonstrat. Altii poate nu ar fi facut-o dar cred ca am avut prea multa rabdare. Acum cu acest caz se vede cat de grea este munca unui administrator si cu ce oameni si cate caractere au de-a face administratorii. Nu sunt administrator ci sunt presedinte dar am atestat de administrator, pe langa acest lucru sunt si economist licentiat in stiinte economice si am facut si o facultate de matematica. Credeti-ma cu logica stau foarte bine. Deci d-le Petrica nu vorbesc pe aratura. Daca as fi avut o singura dilema la acest subiect nu spuneam ca asa este si am si simtul responsabilitatii adica daca cineva vine si cu argumente juridice si logice poate demostra ca eu am gresit atunci eu si recunosc greseala. Dar inca o data va spun, nu vorbesc pe aratura.