avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamuriri referitoare la comunicarea unei hotarari si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamuriri referitoare la comunicarea unei hotarari si la apel

Ma aflu in urmatoarea situatie:

...............................................................Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII .......... Petent

Şedinţe
04.11.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: FLM 2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să emită decizie de revizuire a drepturilor de pensie ale reclamantului urmând ca prin aceasta să re?ină că stagiul complet de cotizare al reclamantului este de 20 de ani, în loc de 30 de ani. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul ...................
Document: Hotarâre ............... 04.11.2015

Ce asteptari sa am ?
Ce urmeaza ?
Nu am primit comunicarea.
Comunicarea se trimite la ambele parti in acelasi timp ?

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:23, 20 Decembrie 2016
Pe aceasta materie(legat de instante) eu ma consider egal zero barat.
Merg doar pe logica.

Nu stiu ce sa mai cred.
DECIZIA ICCJ nr. 11/2015 - Modul de recalculare a drepturilor la pensie potrivit O.U.G. nr. 4/2005.................
Am o hotarare a unui tribunal din tara din 11/05/2012.
S-a cerut raportarea punctajului mediu anual la 25 de ani(grupa II de munca) in loc de 30 de ani.
Aceasta speta face parte din Decizia nr.11/2015 a ICCJ

Din hotararea instantei:
In consecinta, actiunea fiind intemeiata urmeaza a fi admisa si va oblige parata la emiterea unei decizii de recalculare a pensiei pentru limita de varsta, conform dispozitiilor O.U.G.nr.4/2005, in care, la determinarea punctajului mediu anual sa se utilizeze un stagiu complet de cotizare de 25 de ani.

In Decizia nr.11/2015 se face trimitere la recalcularea potrivit O.U.G. nr.4/2005
Nu se face trimitere la legea 263/2010 si cu atat mai putin la art.107

Intrebarea la care nu am raspuns, este:
De ce s-a mai dat Decizia nr.11/2015 daca O.U.G. nr.4/2005 nu mai poate produce efecte ?

Doua hoatari judecatoresti de recalculare in baza dispozitiilor O.U.G.nr.4/2005

Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să emită reclamantului o nouă decizie de recalculare a pensiei pentru limită de vârstă, conform dispoziţiilor OUG nr. 4/2005, în care, la stabilirea punctajului mediu anual să se aibă în vedere un stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Obligă pârâta la plata către reclamant a diferenţelor de drepturi de pensie cuvenite pentru perioada cuprinsa intre 29.07.2011 si data emiterii deciziei de recalculare, in considerarea deciziei de recalculare, actualizate cu indicele de inflaţie la data plătii efective . Executorie de drept . Cu apel în 30 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul...............
Pronunţată în şedinţă publică , azi , 19.11.2014
Document: Hotarâre 2874/2014 19.11.2014

Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să emită reclamantului o decizie de recalculare a pensiei, conform dispoziţiilor OUG nr.4/2005, în care, la stabilirea punctajului mediu anual, să se aibă în vedere un stagiu complet de cotizare de 20 de ani. Obligă pârâta să plătească reclamantului diferenţa de drepturi de pensie cuvenite pentru perioada cuprinsă între 13.11.2011 şi data emiterii deciziei de recalculare, în considerarea deciziei de recalculare, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Executorie. Cu apel în 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunal. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12.02.2015.
Document: Hotarâre 294/2015 12.02.2015

O costatare:
O.U.G.nr.4/2005 este abrogata si totusi produce efecte.

Toate hotararile judecatoresti pe acesta speta pe care le-am vazut in ultimii 6-7 ani, sunt de recalculare in baza O.U.G nr.4/2005.
Nu am intalnit nicio hotarare de revizuire.
Nici cu trimitere la legea 263/2010.

Am castigat si apelul

Solutia pe scurt: DEC......2016 Respinge ca nefondat apelul declarat de pârâta CASA JUDETEANA DE PENSII ................. împotriva sentintei civile nr........../2015 pronuntată de Tribunalul ...................... Definitivă. Pronuntata în sedinta publică.
Document: Hotarâre ......../2016 17.03.2016
Nu m-am exprimat corect in postarea anterioara.

Corect trebuia:

Casa judeteana a pierdut apelul.
Numai cel care a piedut la fond poate castiga apelul.
Hotararea Tribunalului:
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca inadmisibilă.

Ce se poate cere Curtii de Apel in acest caz ?

Ar fi in regula ?

-Sa admiteti apelul si sa schimbati in tot hotararea apelata.

Sau ce se poate cere ?

Alte discuții în legătură

Contestatie la tribunal a hotararii comisiei centrale de contestatii rududoo rududoo In data de 03.11.2015(data postei pe plic) am primit atat eu cat si CJP Comunicarea Hotarare Civile nr…….prin care instanta admite contestatia mea si ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Recalculare decizie pensie Radu Dan Radu Dan Ce sanse pot avea prin contastarea Deciziei 92/62/2018 data de Tribunalului Brasov de recalculare a Deciziei mele de pensionare nr 321010/08.08.2017 emisa de ... (vezi toată discuția)