Carp Mircea a scris:
Astazi am scos de la un tribunal din tara 9 hotarari pe aceasta speta(anii 2014-2015) prin care obliga parata sa emita o noua decizie de recalculare(nu revizuire) cu punere in plata(toate) in teremenul general de prescriptie(3 ani din urma).
In apel pot invoca acest aspect ?
Îmi pare rău, dar cu motivarea apelurilor nu vă pot ajuta. Aşa ceva nu se poate face pe un forum. Trebuie analizate toate înscrisurile din dosare şi nu numai, ceea ce presupune timp, studiu şi gândire. Nu am de unde să ştiu dacă hotărârile despre care scrieţi mai sus pot fi sau nu utile în apel fără să le citesc şi fără să cunosc dosarele în detaliu.
Carp Mircea a scris:
In cazul cererii de modificare trebuie sa modific toata cererea ?
Cererea poate fi foarte scurtă. Ceva de genul următor: „Subsemnatul ...., domiciliat în ..., reclamant în dosarul mai-sus menţionat, în temeiul art. 204 Cod procedură civilă formulez prezenta CERERE prin care precizez faptul că nu solicit recalcularea pensiei, ci solicit revizuirea ei. Data, Semnătura”
Însă acum, după ce am citit hotărârea pe care mi-aţi trimis-o pe e-mail, nu ştiu dacă această modificare ajută la ceva. Instanţa a scris acolo că trebuia să fie parcursă şi procedura prealabilă (lucru cu care eu nu sunt de acord, pentru că procedura administrativă prealabilă este prevăzută doar pentru contestarea deciziilor de pensie).
Carp Mircea a scris:
Cred ca s-a ajuns la aceasta incadrare din cauza expresiei din cerere:
-Nu contest recalcularile in baza OU.G.4/2005.
Dacă vă uitaţi pe topicul în care am discutat asta, o să vedeţi că eu am scris să „arătaţi că nu contestaţi
decizia emisă conform OUG nr. 4/2005”, nu recalculările. Această precizare era necesară tocmai pentru a evita ca instanţa să spună că trebuia să contestaţi decizia într-un anumit termen sau potrivit unei anumite proceduri.
Nu trebuie, însă, să vă faceţi procese de conştiinţă. Două instanţe văd complet diferit aceeaşi cerere de chemare în judecată şi, în sistemul nostru de drept, acesta este un lucru normal. În ţările cu sistem de drept anglo-saxon o hotărâre judecătorească este izvor de drept, iar celelalte instanţe trebuie să hotărască la fel.
Carp Mircea a scris:
Incadrarea trebuia facuta in legea 19/2000, O.U.G.4/2005 si H.G.1550/2004
Nu, pentru că cele trei acte normative au fost abrogate. Cererile de chemare în judecată şi motivările instanţelor nu se pot întemeia pe prevederi din acte normative abrogate.
Carp Mircea a scris:
Am primit intampinarea.
Vreau sa fac cerere de modificare.
Trimit cererea de modificare.
Cum procedez cu raspunsul la intampinare (termen 10 zile)?
Il mai trimit ? Sau nu ?
Depinde de conţinutul întâmpinării şi de ceea ce vrea reclamantul să răspundă. Pot fi trimise amândouă sau doar cererea de modificare. Dacă pârâta nu a scris nimic despre recalculare în întâmpinare, teoretic nu există motive pentru care reclamantul să nu trimită şi răspunsul la întâmpinare. Luaţi acest ultim răspuns al meu sub rezeva faptului că nu cunosc conţinutul întâmpinării şi pe cel al cererii de chemare în judecată.