...............................................................Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII .......... Petent
Şedinţe
04.11.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: FLM 2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să emită decizie de revizuire a drepturilor de pensie ale reclamantului urmând ca prin aceasta să re?ină că stagiul complet de cotizare al reclamantului este de 20 de ani, în loc de 30 de ani. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul ...................
Document: Hotarâre ............... 04.11.2015
Ce asteptari sa am ?
Ce urmeaza ?
Nu am primit comunicarea.
Comunicarea se trimite la ambele parti in acelasi timp ?
Fond litigii de munca.
Complet de fond la mine in judet.
FLM 2 a admis zece cereri din zece pe speta mea in mai multe sedinte.
Adica pe decizia nr.11/2015 a ICCJ(stagiul complet de 20 de ani).
Pentru alte sapte(sedinta din 23/02/2016) a amanat pronuntarea in data de 01/03/2016.
FLM 1 pe aceeasi speta a respins doua cereri din doua intr-o singura sedinta.
Astept motivarea in cele doua cazuri respinse de FLM 1 si pronuntarea in cele sapte de FLM 2.
Daca si cele sapte(din 01/03/2016) vor fi admise de FLM 2, atunci imi pun urmatoarea intrebare:
De ce pentru FLM 2, decizia nr.11/2015 a ICCJ este obligatorie, si pentru FLM 1, nu.
Urmeaza sa hotarasca si FLM 3.
Eu nu cred că este vorba despre faptul că Decizia nr. 11/2015 nu ar fi obligatorie pentru completele pe care le menţionaţi.
Părerea mea este că soluţia depinde şi de conţinutul cererii de chemare în judecată, dar şi de modul în care vede judecătorul situaţia. Nu uitaţi că instanţa, ca să vă admită cererea, i-a schimbat natura juridică.
Pe de altă parte, deciziile pronunţate în RIL-uri nu sunt constitutive de drepturi. Ele nu sunt echivalente cu nişte prevederi legale de care să te poţi prevala oricând în instanţă. Româneşte spus, nu te poţi duce în instanţă doar cu o hârtie pe care să scrii "a fost publicată Decizia nr. 11/2015 în Monitor, obligaţi casa de pensii să îmi recalculeze pensia".
In urma cererii de lamurire instanta de fond a hotarat:
...................................................decizia de revizuire pe care pârâta a fost obligată să o emită va men?iona că drepturile revizuite se acordă reclamantului începând cu 3 ani anterior datei ce reprezintă momentul la care i s-a comunicat Casei jude?ene de pensii ................. cererea de chemare în judecată din prezentul dosar.
FLM1 a mai respis si astazi 4 cereri.
Motivarea ar fi:
S-a cerut recalculare, in loc de revizuire.
1)Ce se mai poate face pentru cei care au primit respingere ?
In apel putem cere revizuire ? in loc de recalculare cum cerusem la fond ?
Diferentele intre recalculare si revizuire se regasesc in:
Legea 263/2010
Art.107(1) si (2) revizuire
Art.107(3) si (5) recalculare
Se sugereaza ca:
Revizuire = Admitere
Pentru recalculare= Respingere
Sau, intai cerere la Casa locala, apoi in instanta, cu admitere.
2)Ce se poate face pentru cei care li s-a fixat primul termen ?
3) Dar pentru cei care nu li s-a fixat termen ?
2) si 3) pot face cerere de renuntare ?
Daca mai au timpul necesar.