avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamuriri referitoare la comunicarea unei hotarari si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamuriri referitoare la comunicarea unei hotarari si la apel

Ma aflu in urmatoarea situatie:


...............................................................Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII .......... Petent




Şedinţe
04.11.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: FLM 2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să emită decizie de revizuire a drepturilor de pensie ale reclamantului urmând ca prin aceasta să re?ină că stagiul complet de cotizare al reclamantului este de 20 de ani, în loc de 30 de ani. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul ...................
Document: Hotarâre ............... 04.11.2015


Ce asteptari sa am ?
Ce urmeaza ?
Nu am primit comunicarea.
Comunicarea se trimite la ambele parti in acelasi timp ?


Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:23, 20 Decembrie 2016
Un ultim sfat si pentru mine.
Ce sa cer in intamp[inare ?
Decizie de revizuire asa cum a hotarat instanta de fond ?
Sau decizie de recalculare asa cum am cerut eu intial ?
Eu as merge pe revizuire pe considerentul ca nu pot comenta hotararea instantei de fond.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
Carp Mircea, utilizator
În întâmpinare scrieţi că solicitaţi respingerea apelului ca nefondat şi menţinerea ca temeinică şi legală a hotărârii primei instanţe. Prin această întâmpinare trebuie să combateţi ceea ce a scris casa de pensii în motivele de apel.

În privinţa persoanei pentru care întrebaţi, nu ştiu ce să vă spun. Mie mi se pare că este cam târziu să deschidă o acţiune având în vedere Decizia nr. 4/2011. Astăzi avem o altă decizie a Înaltei Curţi potrivit căreia vârsta standard de pensionare şi stagiul complet de cotizare se determină în funcţie de data naşterii asiguratului.
[ link extern ]

Sigur că decizia nr. 22/2015 se referă la Legea nr. 263/2010, dar ar putea exista instanţe care să aplice chestiunile similare cu cele din Legea nr. 19/2000. Persoana pentru care întrebaţi se poate adresa instanţei pentru că nu are nimic de pierdut, dar eu nu cred că are şanse să câştige.
Termenele fixate de instanta pentru intampinare,apel, sau raspuns la intampinare este in zile:
1)-Calendaristice
2)-Lucratoare
Astazi am intalnit urmatoarea situatie:

Tribunalul a trimis o comunicare de intampinare pentru o persoana si pe adresa acesteia, iar intampinarea este pentru alta persoana.

Cine trimite raspuns la intampinare ?
Eu zic ca cel cu intampinarea..
Cum interpretati aceasta intamplare ?
Cum se procedeaza ?
Termenul este scurt(10 zile).
În limbaj popular li se spune zile calendaristice. Corect spus, ele sunt zile libere. În calculul unui astfel de termen nu intră ziua în care începe termenul şi ziua în care se sfârşeşte acesta. De exemplu, un termen de trei zile care începe să curgă în data de întâi se sfârşeşte la finalul zilei de cinci a lunii respective. Între întâi şi cinci avem trei zile.

În privinţa celui de al doilea mesaj al dvs., eu cred că în arhiva instanţei s-a făcut o greşeală. Grefiera a trimis persoanei pentru care întrebaţi o întâmpinare depusă într-un alt dosar. Probabil că cealaltă persoană a primit întâmpinarea pe care trebuia să o primească persoana pentru care întrebaţi.

Situaţia se poate rezolva astfel: fie se restituie întâmpinarea împreună cu o adresă scrisă în care se arată că este depusă într-un alt dosar şi se solicită comunicarea întâmpinării corecte, fie se merge în arhivă cu întâmpinarea în mână şi se solicită înmânarea întâmpinării corecte. Persoana pentru care întrebaţi poate face răspuns la întâmpinare de-abia după ce va intra în posesia întâmpinării care o vizează.

Alte discuții în legătură

Contestatie la tribunal a hotararii comisiei centrale de contestatii rududoo rududoo In data de 03.11.2015(data postei pe plic) am primit atat eu cat si CJP Comunicarea Hotarare Civile nr…….prin care instanta admite contestatia mea si ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Recalculare decizie pensie Radu Dan Radu Dan Ce sanse pot avea prin contastarea Deciziei 92/62/2018 data de Tribunalului Brasov de recalculare a Deciziei mele de pensionare nr 321010/08.08.2017 emisa de ... (vezi toată discuția)