buna ziua,vreau o parere de la voi in legatura cu penalizarile la intretinere pe care le am. Am cumparat un apt. care avea datorii si penalizari IN 2005. Am platit restanta care era destul de mare si am lasat penalizarile pe mai tarziu.Asociatia m-a dat in judecata de doua ori, dar nu au castigat ,deoarece nu au adus probe la proces(le-au cerut date contabile pe care nu le-au adus).Precizez ca vreau sa platesc aceste penalizari dar vreau sa vad modul cum au fost calculate,deoarece am primit de la asociatie ,trei instiintari de plata ale penalizarilor, care erau cu trei sume diferite(eu nu am platit nici un leu din aceasta suma).La intrebarea mea de ce sunt diferite sumele,presedintele mi-a raspuns sec ca poate s-a gresit.Mai pot avea incredere in modul lor de plata?Mai nou, nu vor sa-mi primeasca banii la intretinere ,pe motiv ca este o hotarare o comitetului executiv.Mentionez ca am din nou proces cu ei in luna septembrie.Le-am spus ca am sa aduc un expert contabil ca sa verifice actele, la care ei mi-au raspuns, ca daca vreau asa ceva ,doar in timpul lor liber si sa-i platesc si pe ei ca pun la dispozitie actele contabile.Este corect asa ceva?ESTE CORECT SA AIBA CONTABILA DE LA RADET?NU ESTE VORBA DE NISTE CONFLICTE DE INTERESE?ACEASTA CONTABILA ARE CONTACT DIRECT CU FACTURILE DE LA ACEASTA ASOCIATIE LUCRAND LA RADET.ARE VOIE SA TINA CONTABILITATEA LA ASOCIATII LUCRAND LA RADET? SI ULTIMA INTREBARE:ARE DREPTUL SA-MI PUNA CHELTUIELI DE JUDECATA, LA RESTANTA, LA CARE EU PLATESC PENALIZARE.NU ARE NICI O HOTARARE DE JUDECATA IN CARE SA SCRIE ASA CEVA.CELE DOUA HOTARARI AU FOST CU SUSPENDARE A CAUZEI DIN LIPSA DE PROBE.VA MULTUMESC
El va avea de plata ce scrie in hotararea judecatoreasca, din care se scade suma de 1500 lei deja achitati in aprilie.
La aceasta suma se vor adauga penalitati intre momentul hotararii judecatoresti si plata celor 1500 lei (pentru suma de 1500), plus penalizari pana la momentul achitarii sumei restante, ramase dupa achitarea celor 1500.
Deci hotararea judecatoreasca este doar o etapa de socotire a penalizarilor. Din acest moment pana cand va achita toata suma sau fragmente de suma i se vor calcula penalitati la acele fragmente de sume sau suma intreaga (dupa cum este cazul.
Pentru @Mirela
Daca instanta a hotarat ca are de plata suma de 3500 lei, aceasta era suma de plata in ianuarie 2009. De atunci, din ianuarie s-au calculat in continuare penalizari la suma restanta si ceruta in instanta dar si la sumele din lunile urmatoare , desigur scazand din debit sau din penalizari platile partiale si adaugand cotele lunare, cheltuielile de judecata si cheltuielile de executare daca se ajunge la executor.
Ar trebui sa mearga la executor , sa achite imediat sau sa faca o esalonare prin angajament a platilor. Ar costa-o mai putin decat ar astepta executarea silita.
Buna seara.Tot in legatura cu acest subiect am o nelamurire,dar mai intai sa va prezint aspectele problemei mele.In 13.01.2006 am fost actionat in judecata de catre AP ptr plata sumei de 1100 ron cheltuieli intretinere(ian 2003-nov 2005) si a penalitatilor in val de 1666 ron(ian 2003-nov 2005) si chelt. de judecata.Din cauza lipsei de bani nu mi-am putut permite un avocat ca sa ma reprezinte si am pierdut procesul, instanta admitand in parte actiunea civila,obligand paratul sa plateasca reclamantei suma reprezentand chelt. de intretinere si suma de 1666 ron penalitati.De asemenea,ma obliga sa platesc chelt. de judecata si ...Respinge cererea privind obligarea paratului la plata penalitatilor de intarziere.Hotararea a fost in martie 2006.In august 2006 primesc in cutia postala o instiintare prin care instanta dispune admiterea cererii de indreptare a erorii materiale strecurate in dispozitivul ... in sensul ca nu se va mai trece fraza subliniata mai sus.( Instanta mi-a recomandat la prima si de altfel singura infatisare sa solicit o reesalonare la plata a datoriilor catre asociatie dar aceasta a refuzat sa imi primeasca un angajament scris pentru reesalonarea lor).Astazi sunt la zi cu chelt. de intretinere si am achitat aproape lunar o suma in contul penalitatilor,mai avand de platit cca 1000 ron.Faptul ca au trecut 3 ani de la decizia tribunalului imi prescrie sau nu suma ramasa de platit la penalitati,in conditiile in care eu totusi am platit aproape lunar in contul acestora.Apare aceasta ca o recunoastere a datoriei si nu mai am ce face sau ma incadrez in cei 3 ani si suma s-a prescris ?Multumesc frumos
P.S.Un vecin a castigat procesul cu AP demonstrand in urma unei expertize contabile ca de fapt s-au calculat penalitati la penalitati.
Trebuie sa platiti pana la ultimul sfantz deoarece suma este cuprinsa in hotararea judecatoreasca. Vecinul a castigat nu procesul, ci diferenta reprezentand penalizarea penalizarii. Si nu va amarati ca ati pierdut pentru ca nu ati avut un avocat deoarece in situatia Dv. oricum pierdeati procesul. O datorie se achita, discutabila ramane doar totalul sumei. Asa ca.....in cel mai bun caz pentru Dv. poate castigati ceva rezultat din vreun calcul gresit al penalizarilor....dar nu e sigur.
Deci platiti pana la sfarsit si nu va leganati in iluzia ca au trecut cei 3 ani.
Da,aveti dreptate,de ce sa ma legan inutil ....Daca e hotarare judecatoreasca trebuie sa ma supun,dar ce ziceti de faptul ca eu nu am primit acea instiintare de la o institutie a statului cu o confirmare de primire.Daca postasul nu punea scrisoarea in posta,daca eu eram plecat din localitate si cineva imi rupea corespondenta intre timp?Cum aflam decizia respectiva de rectificare?Nu vi se pare ca nu s-au respectat anumite proceduri ... Aaaa,dar eu nu sunt vreun A. Nastase care sa ma fofilesc de lege invocand anumite vicii de procedura pentru a nu se prezenta in fata judecatorilor ...Nu imi pare rau ca mi-am achitat datoriile,erau ale mele si trebuiau platite.Imi pare rau ca in prima faza s-a dispus respingerea platii penalitatilor,apoi mi se trimite dupa 5 luni acasa o instiintare de rectificare a deciziei fara mandat postal,adica total aiurea.Daca era A.N. in locul meu ar fi zis ca nu a primit nici o instiintare....Ma doare oarecum sufletul cand stiu ca banii ce-i voi plati ca si penalitati vor fi folositi,poate partial, in interes personal de conducerea asociatiei pentru acordarea de prime si alte minunatii de ale lor,dar asta e deja alta problema.Oricum,multumesc mult pentru sfat,apreciez asta din inima si va doresc multa sanatate si succes in cariera.
Penalitati intretinere
dm16
Buna ziua!
Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)