avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

buna ziua,vreau o parere de la voi in legatura cu penalizarile la intretinere pe care le am. Am cumparat un apt. care avea datorii si penalizari IN 2005. Am platit restanta care era destul de mare si am lasat penalizarile pe mai tarziu.Asociatia m-a dat in judecata de doua ori, dar nu au castigat ,deoarece nu au adus probe la proces(le-au cerut date contabile pe care nu le-au adus).Precizez ca vreau sa platesc aceste penalizari dar vreau sa vad modul cum au fost calculate,deoarece am primit de la asociatie ,trei instiintari de plata ale penalizarilor, care erau cu trei sume diferite(eu nu am platit nici un leu din aceasta suma).La intrebarea mea de ce sunt diferite sumele,presedintele mi-a raspuns sec ca poate s-a gresit.Mai pot avea incredere in modul lor de plata?Mai nou, nu vor sa-mi primeasca banii la intretinere ,pe motiv ca este o hotarare o comitetului executiv.Mentionez ca am din nou proces cu ei in luna septembrie.Le-am spus ca am sa aduc un expert contabil ca sa verifice actele, la care ei mi-au raspuns, ca daca vreau asa ceva ,doar in timpul lor liber si sa-i platesc si pe ei ca pun la dispozitie actele contabile.Este corect asa ceva?ESTE CORECT SA AIBA CONTABILA DE LA RADET?NU ESTE VORBA DE NISTE CONFLICTE DE INTERESE?ACEASTA CONTABILA ARE CONTACT DIRECT CU FACTURILE DE LA ACEASTA ASOCIATIE LUCRAND LA RADET.ARE VOIE SA TINA CONTABILITATEA LA ASOCIATII LUCRAND LA RADET? SI ULTIMA INTREBARE:ARE DREPTUL SA-MI PUNA CHELTUIELI DE JUDECATA, LA RESTANTA, LA CARE EU PLATESC PENALIZARE.NU ARE NICI O HOTARARE DE JUDECATA IN CARE SA SCRIE ASA CEVA.CELE DOUA HOTARARI AU FOST CU SUSPENDARE A CAUZEI DIN LIPSA DE PROBE.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 7 Septembrie 2009
Judecatoriile nu mai trimit corespondenta cu confirmare de primire....cica nu au bani nici de plicuri.
Daca postasul greseste si pune scrisoarea fluturanda (fara plic), venita de la judecatorie, a unui locatar, in cutia postala a vecinului....asta e!!!! Sa afle tot satul ce stie barbatul!!!!!
............
Apropos de acest aspect! In cazul in care reclami la Posta Romana un incident cu un functionar de-al lor si o faci si pe email, iti trimit un raspuns stereotip pe email, iti dau un telefon in care se intereseaza ce si cum despre incident si in cele din urma iti trimit si o scrisoare in stil clasic cu confirmare de primire. Domne, cine se respecta, se respecta, iti iau si bani, dar la o adica isi tin si rangul de institutie de rang inalt!!!!! In comparatie cu PR, Min. Justitiei e ....copil din flori...trimite scrisori deschise. Cum am zis: se plang ca nu au fonduri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
elga50, moderator
Saracul de el statul roman,nu isi permite sa plateasca o corespondenta cu confirmare de primire,ptr a chema pe cineva in instanta,dar il judeca in lipsa.Adica, sa te fereasca Dumnezeu sa ai ghinionul sa nu ajunga la tine o instiintare din partea statului precum ca esti judecat din oarece motive,ca te trezesti ca pierzi si casa si afacerea si multe altele...Motivul e pueril...N-avem bani pentru corespondenta...Mai lasati-ma,nenilor justitiari... Sunt curios daca un avocat bun in bransa lui poate specula chestia asta cu modul de instiintare in favoarea clientului lui...hmmm...Interesant e asta:decide instanta ceva.Buun.Rasufli usurat ca totul s-a terminat si se intampla sa pleci din localitate ptr mai mult timp si nu poti afla in timp util corectarea unei decizii judecatoresti.Nestiind nimic despre asta,te poti trezi ,sa zicem,cu executorul judecatoresc la usa ca te executa silit,ptr ca tu nu ai luat la cunostinta de corectarea deciziei,care ti-a fost trimisa prin posta si la care un copil binevoitor tocmai a dat foc la posta(sau postasul a fost beat si a aruncat corespondenta,sau ... sunt multe sau-ri de genul asta).Nu e normal...Deloc nu e normal... #-o
Asa ca e mult mai comod si mai simplu sa ne platim datoriile la asociatie . Sa nu mai ajungem in instanat. Si atunci cand trecem prin perioade dificile e bine sa comunicam cu vecinii nostri care administreaza , muncesc in asociatie. Un presedinde este mai multumit de activitatea lui daca nu ajunge in instanta cu restantierii si reuseste prin dialog sa obtina un angajament si o esalonare a platilor restante si penalizarilor.
Nimic mai just ca aceasta opinie.
@saintromania
Daca-mi permiteti doua intrebari de lamurire:
1- sumele din hotararea judecatoreasca nu sunt cumva invers? adica 1666RON intretinerea si 1100RON penalitati?
2- fiind un proces public, chiar daca vi se trimite citatie deschisa prin posta, se considera citarea partilor prin tabel public la usa instantei. Si daca vi se trimite citatia cu confirmare de primire si nu erati acasa cu ce va ajuta? :)
In rest subscriu opiniilor anterioare.

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)