avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

buna ziua,vreau o parere de la voi in legatura cu penalizarile la intretinere pe care le am. Am cumparat un apt. care avea datorii si penalizari IN 2005. Am platit restanta care era destul de mare si am lasat penalizarile pe mai tarziu.Asociatia m-a dat in judecata de doua ori, dar nu au castigat ,deoarece nu au adus probe la proces(le-au cerut date contabile pe care nu le-au adus).Precizez ca vreau sa platesc aceste penalizari dar vreau sa vad modul cum au fost calculate,deoarece am primit de la asociatie ,trei instiintari de plata ale penalizarilor, care erau cu trei sume diferite(eu nu am platit nici un leu din aceasta suma).La intrebarea mea de ce sunt diferite sumele,presedintele mi-a raspuns sec ca poate s-a gresit.Mai pot avea incredere in modul lor de plata?Mai nou, nu vor sa-mi primeasca banii la intretinere ,pe motiv ca este o hotarare o comitetului executiv.Mentionez ca am din nou proces cu ei in luna septembrie.Le-am spus ca am sa aduc un expert contabil ca sa verifice actele, la care ei mi-au raspuns, ca daca vreau asa ceva ,doar in timpul lor liber si sa-i platesc si pe ei ca pun la dispozitie actele contabile.Este corect asa ceva?ESTE CORECT SA AIBA CONTABILA DE LA RADET?NU ESTE VORBA DE NISTE CONFLICTE DE INTERESE?ACEASTA CONTABILA ARE CONTACT DIRECT CU FACTURILE DE LA ACEASTA ASOCIATIE LUCRAND LA RADET.ARE VOIE SA TINA CONTABILITATEA LA ASOCIATII LUCRAND LA RADET? SI ULTIMA INTREBARE:ARE DREPTUL SA-MI PUNA CHELTUIELI DE JUDECATA, LA RESTANTA, LA CARE EU PLATESC PENALIZARE.NU ARE NICI O HOTARARE DE JUDECATA IN CARE SA SCRIE ASA CEVA.CELE DOUA HOTARARI AU FOST CU SUSPENDARE A CAUZEI DIN LIPSA DE PROBE.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 7 Septembrie 2009
2. Postasul ii lasa o hartiuta in care ii spunea ca are o scrisorica la posta si e invitat sa vina sa si-o ridice;)
Da. Stiu. Dar am intrebat ce facea in cazul in care nu era acasa(asa cum a precizat in post-urile anterioare)!?
Posta tine o astfel de scrisoare max. 7 zile! ;)
da, dar macar afla ca a avut de primit ceva si se intereseaza despre ce este vorba, mai ales ca se putea astepta la asa ceva. in lipsa acelei instiintari, habar n-are de existenta unei corespondente si nu se intereseaza despre ce este vorba
Citarea partilor la usa instantei in procese publice se considera citare legala!
In plus dupa cele 7 zile Posta face retur la expeditor!
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
Presedintele, utilizator
La prima intrebare va raspund ca nu sunt invers,sumele sunt exact asa precum vi le-am zis,mai putin subdiviziunile RON-ului pe care nu le-am mai trecut.
La a doua intrebare va raspund ca am primit o citatie la tribunal,m-am prezentat,chiar daca numele meu era scris gresit (Oricum incepea si continua fara mine procesul,chiar daca numele meu era scris corect sau nu,deoarece avocatul acuzarii a avut grija sa solicite ,in temeiul dispozitiilor art 242 Cod Procedura civila, judecarea cauzei in lipsa).
Fara sa stiu ca eram dat in judecata,apucasem sa achit suma de 500 RON,deci eu la data prezentarii in instanta eram practic judecat pentru 600 chelt. de intretinere si 1666 RON penalitati.Dar sa zicem ca asta nu are importanta asa mare si de aia nu v-am mai pomenit aspectul asta.
Ce ma doare pe mine cel mai mult este asta(lasam cazul meu,nesemnificativ in comparatie cu ce se poate intampla in alte cazuri):se da o hotarare judecatoreasca in martie 2006,cu recurs in 15 zile de la comunicare,in josul paginii vezi ca e redactata in mai 2006 si la inceputul lui august iti vine o incheiere a unei sedinte din camera de consiliu in care se face o rectificare a erorii materiale strecurate,cu recurs in 15 zile de la comunicare si daca tu ai ghinionul sa nu primesti comunicarea respectiva la timp te poti trezi ca pierzi si casa si masa si tot,deoarece Judecatoria nu a gasit de cuviinta sa fie informata persoana respectiva prin mandat postal cu confirmare de primire ci printr-o simpla introducere in posta a unui plic.(am uitat ca motivul era de fapt lipsa fondurilor,cer scuze).Asta nu o inteleg si de asta ,sa zicem,imi vine sa #-o :)
As vrea sa ii comunic domnului elga50 ca am avut nu una ci doua probleme legate de mandatul postal.In primul caz,din motive nestiute de mine,in cutia postala mi s-a pus recipisa respectiva ori sambata seara ori duminica,exact cu o zi inainte de a expira termenul de retinere la posta.Deja luni,la amiaza,era prea tarziu,plecase mandatul de unde venise.In al doilea caz,a venit la timp in cutia postala,dar am facut imprudenta sa iau de buna instiintarea postei ca va fi pastrata termen de 7 zile ,parca.Am zis ca am timp sa ma duc si ma duc cu 2 zile inainte.Acolo,stupoare,plecase din nou.Le-am aratat data de pe stampila lor si termenul in care ei trebuiau sa o retina la sediul lor.Pur si simplu au dat din umeri.

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)