avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere in natura

Am obligatia unei pensii de intretinere in natura stabilita de comun acord la notar in urma divortului. Eu am platit-o in fiecare luna atat cat s-a putut luand-ui copilului rechizite, imbracaminte, fructe, plata meditatii etc. iar diferenta am platit-o in bani. Problema este ca mama nu este de acord cu aceasta pensie in natura si vrea acum doar bani. De cate ori vreau sa ii cumpar copilului, o intreb ce are nevoie si refuza sa raspunda sau imi spune ca nu are nevoie de nimic ca are de toate si ca daca vreau sa ajut copilul o pot face cu bani. Daca ii mai cumpar ceva ii scoate plasele la usa sau il trimite pe copil sa mi le aduca inapoi. Copilul nu are haine de iarna acum... Nu vreau sa ii dau bani, pentru ca i-am mai dat si nu ii foloseste in interesul copilului.
Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
kromred, utilizator
Ce credeţi că poate face executorul? Merge cu Dvs.,îi pune pachetul în braţe, scrie un Proces Verbal şi atât. Nu stă să aştepte să vadă dacă pachetul va fi aruncat sau nu.
Doamna poate să vrea orice, dacă a semnat ceva, trebuie să se ţină de ceea ce a semnat, chiar dacă, în principiu, sunt de acord cu solicitarea ei. N-are decât să ceară în instanţă schimbarea modalităţii de contribuţie la întreţinerea minorului.
Vedeţi Dvs., din cauza diferenţelor dintre dvs., nu aţi reuşit să vă înţelegeţi. Ceea ce e rău pentru Dvs., e bun pentru doamna. Mă refer la acea geacă: din punctul Dvs. de vedere, e jerpelită, din punctul ei de vedere, mai rezistă un sezon, banii necesari pentru cumpărarea uneia noi fiind redirecţionaţi pentru plata curentului, sau a căldurii , sau pentru cursul de engleză. Este vorba de priorităţi, care diferă de la individ la individ.
De aceea spuneam, în postarea mea anterioară, că o lege prost translatată de la ţări cu altă cultură, cu alt mod de viaţă, cu alte legi care reglementează funcţionarea statului nu pot aduce decât conflicte, care, în cazul Dvs. se răsfrâng asupra copilului, deşi, teoretic, sunt emise în interesul său superior.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Martonze, utilizator
Din ce imi spune-ti, actul acela de la notar nu are nici o valoare. Sa inteleg ca daca nu il respecti nu se intampla nimic. El poate sa fie respectat sau nu. Si daca tot nu are valoare atunci de ce se mai accepta divortul la notar?
Stimate tătic, acel act are aceeaşi valoare ca o hotărâre a instanţei. Dvs. nu puteţi fi învinuit de nerespectarea înţelegerii, dacă trimiteţi copilului un sac de cartofi, un bax de ulei şi două rude de salam , certificate cu bonuri fiscale.
Problema este dacă copilului îi sunt necesare acestea în luna respectivă şi dacă nu are nevoie urgentă de bani pentru a pleca într-o excursie cu colegii de clasă.
De aceea v-am spus, plata în natură e excelentă, de fapt unica soluţie, în custodia comună cu locuinţa alternantă a minorului.
Dar eu intreb de fiecare data ce nevoi are copilul si mi se spune ca nu are nevoie de nimic de la mine.
Ok, eu respect actul notarial.... dar daca ea nu il respecta sa inteleg ca pot doar sa privesc ca oricum nu conteaza...
Eu doar am vrut sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre parinti nu respecta un act notarial.
Am fost sfatuit sa incerc o mediere intarita tot la notar.... pai in cazul asta ce rost are daca dupa o perioada nu o sa-l respecte nici pe ala, mai incerc iar o noua mediere si tot asa.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
kromred, utilizator
Am vazut diversele opinii, dar vreau sa mai intreb odata. Ce pot face daca mama refuza colaborarea în ce privește exercitarea autorității părintești de ambii parinti conform intelegerii de la notar?

Alte discuții în legătură

Poprire cuantum pensie alimentara FlorianVarain FlorianVarain Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere. Pensia de intretinere ... (vezi toată discuția)
Copil de 3 ani speriat adixadi adixadi Buna seara, Sunt tatal unui baietel care azi a implinit 3 ani.L-am avut la mine in program de vizita. S-a jucat si s-a simtit foarte bine, a primit si ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)