avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere in natura

Am obligatia unei pensii de intretinere in natura stabilita de comun acord la notar in urma divortului. Eu am platit-o in fiecare luna atat cat s-a putut luand-ui copilului rechizite, imbracaminte, fructe, plata meditatii etc. iar diferenta am platit-o in bani. Problema este ca mama nu este de acord cu aceasta pensie in natura si vrea acum doar bani. De cate ori vreau sa ii cumpar copilului, o intreb ce are nevoie si refuza sa raspunda sau imi spune ca nu are nevoie de nimic ca are de toate si ca daca vreau sa ajut copilul o pot face cu bani. Daca ii mai cumpar ceva ii scoate plasele la usa sau il trimite pe copil sa mi le aduca inapoi. Copilul nu are haine de iarna acum... Nu vreau sa ii dau bani, pentru ca i-am mai dat si nu ii foloseste in interesul copilului.
Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
kromred, utilizator
kromred a scris:

Oricum eu ii cumpar copilului lucruri cu mult peste pensia de intretinere.

Care este cuantumul pensiei de intretinere?
Sunteti sigur ca acesta acopera 1/2 din taxele de intretinere - pt. alimente, medicamente, locuinta, scoala etc.etc.etc.? / sau doriti sa demonstrati ca doar dv. ii cumparati copilului haine si jucarii, :thumbdown: (iar restul cheltuielilor...care sunt primordiale...cine & cu ce?? )
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
aiai, utilizator
In pensia de intretinere nu intra sub nici o forma jucarii si nici dulciuri. Ok, este greu sa imi spuna ce sa ii cumpar lunar (alimente, medicamente, haine, rechizite)?
Sa inteleg ca daca eu nu as plati aceasta pensie as putea sa am dosar penal, dar daca ea imi ingradeste dreptul la cresterea copilului, sau la dreptul de vizita este ceva normal.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
kromred, utilizator
kromred a scris:

Ok, este greu sa imi spuna ce sa ii cumpar lunar (alimente, medicamente, haine, rechizite)?

Ganditi-va si dv.:
- in primul rand, trebuie platite facturile lunare pt. intretinerea locuintei, pe luna precedenta
- eventuale chirii/rate
- apoi taxele scolare
- hrana - cine poate sti ce va manca peste 30 de zile / sau ce ii va lipsi din frigider ??
- medicamente - cine poate sti dinainte cand se va imbolnavi copilul ??
- serbari scolare - cine poate sti dinainte ce sume se vor cheltui ??
- zile de nastere ale colegilor - cine poate sti dinainte daca va fi invitat ??
- bilete de calatorie - cine poate sti dinainte cand va fi necesar sa se deplaseze ??
etc. etc. etc.
vreti dv. sa va transformati in contabilul/administratorul fostei sotii ??
sau vreti sa-i achitati dv.taxele, sa-i cumparati si sa carati dv. la ea acasa toate cumparaturile ??
[Partea editata raspunde unui mesaj sters]

Nu va raspunde? e clar ca nu e cu toate si nu intelege binele copilului.
Comunicati-i doamnei ca in absenta comunicarii celor necesare alegeti sa platiti: fondul scolii, participarile la serbari, eventualele activitati extra scolare (engleza, pian, ce stiu eu) in limita sumei de X lei pe luna sau pe an, dupa cum alegeti.
Sau faceti o asigurare medicala privata fetelor, sau orice altceva care sa fie strict si direct in beneficiul copilelor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cuantum pensie alimentara FlorianVarain FlorianVarain Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere. Pensia de intretinere ... (vezi toată discuția)
Copil de 3 ani speriat adixadi adixadi Buna seara, Sunt tatal unui baietel care azi a implinit 3 ani.L-am avut la mine in program de vizita. S-a jucat si s-a simtit foarte bine, a primit si ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)