As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal,
poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau mai multe. Cred ca masura de oprire a apei pentru
mai multe zeci de familii in aceasta perioada este o amenintare reala, privind sanatatea si igiena pe timp de canicula.
Cunosc relatia legala dintre asociatia de locatari - societatea comerciala de apa-canal si inteleg motivele de oprire a apei,
dar doresc sa stiu daca masura de sistare a furnizarii de apa pe timp de canicula este logica si legala?
Motivul sistarii apei reci de catre APA NOVA, atentie sa nu fie alte cauze pentru care nu aveti apa rece, este neplata facturilor, nu cati restantieri aveti la asociatie. Dati un telefon la APA NOVA si interesati-va ce facturi nu sunt platite si de ce nu aveti apa....veti obtine raspunsul....daca sunteti curios, totusi. tel . 021.207.77.77.
La ce capitol ati citat din contract?
Doamna. "CAPITOLUL III Drepturile si obligatiile operatorului" din link-ul dat de domnul Mihai Grigore. Si pana la urma in asemenea situatii cred ca oamenii sunt mai importanti decat contractele... altfel pierdem orice contact cu realitatea. Eu doresc o atitudine mai concilianta a celor de la apa-canal. Pana la urma nu suntem un "vagon de vite" care trebuie sa sufere din pricina unui contract prost aplicat si cred ca si prost inteles. Sau sa fie dezinteres si reavointa. Legile sunt pentru oameni facute de oameni, cand acestea nu mai sunt bune tot oamenii au datoria de a le schimba.
Cred ca n-ar trebui sa va ratoiti la mine, ci sa contactati furnizorul si administratorul asociatiei sa vedeti de ce nu a platit factura de apa rece. Eu cred ca acolo e hiba, Dv. faceti si credeti ce doriti......
Da, daca nu au fost platite facturile de administrator situatia se poate schimba.
Insa pe canicula oprirea apei reci incalca reguli de igiena si dreptul la o viata sanatoasa.
In mod normal trebuie dat un preaviz si de abia apoi se poate discuta.
Nu m-am ratoit la nimeni. Eu am postat acest subiect aici in speranta unui raspuns calificat, din partea unui avocat cu ajutorul caruia sa reusim sa gasim soluti sau sa indreptam lucruri care par sau sunt stereotipe in societatea noastra. Raspunsul dumneavoastra facea parte din categoria - stereotip- . Orice functionar de la firma de apa-canal mi-ar fi spus acelasi lucru si ma trimitea la plimbare. De acea nu am intrebat acolo si am intrebat aici. Si ca sa va lamuriti ca totusi nu sunt un idiot, va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. De ce daca nu am datorii la firma furnizoare de apa-canal, aceasta nu imi furnizeaza apa de 3 zile? Unde este legea? Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat util despre ce trebuie sa fac si sa merg in judecata sau sa cer daune acestei firme, va rog sa o faca. Va mutumesc.